La iaia del Maresme presenta les bones pràctiques per gaudir la comarca

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat aquest document per fomentar els bons hàbits i la sostenibilitat en visitants, turistes i residents.


 

La hostelería ve "la luz al final del túnel" al acabar las restricciones

 .Yzuel insta a trabajar para "prestigiar" el empleo de la hostelería ante los problemas de contratación


El turismo comenzará la remontada en 2022 (si seguimos usando mascarillas)

Aunque a muchas personas las mascarillas les resultan antipáticas, serán clave -junto con las altas tasas de vacunación- para evitar los rebrotes
Mascarillas y vacunas. Esta es la fórmula que permitirá al turismo español comenzar la remontada en 2022, según apuntaron ayer expertos en salud y operadores turísticos que participaron en el foro BTM de Lloret de Mar.


L'estiu ha tingut una ocupació hotelera desigual però la temporada s'ha pogut salvar

La temporada ha estat molt desigual, amb un inici d'estiu incert i finalment s'ha mantingut una ocupació que ha permès als hotelers poder mantenir els seus negocis oberts. A l'agost, l'ocupació ha estat gairebé plena i això ha ajudat molt al sector per salvar la temporada. El turisme que ha arribat a Pineda i l'Alt Maresme ha estat català i del conjunt de l'Estat, però també francès i en menor mesura d'altres països europeus.


 

Malgrat de Mar presenta 19 propostes per valor d'11 milions d'euros a la convocatòria dels ajuts Next Generation

Entre les actuacions més destacades que s'han presentat al fons europeu Next Generation hi ha el projecte de les Mines de Can Palomeres, la remodelació de la segona fase del Passeig Marítim o la canalització del tram zero de la riera de Sant Genís


Pineda es promociona a la fira Expovacaciones de Bilbao i aconsegueix l'interès de més de 800 persones

 

 L'Ajuntament de Pineda hi ha participat juntament amb l'associació Pineda Turística donant a conèixer el municipi com a destinació turística. Es va mostrar les possibilitats turístiques que té Pineda i els seus atractius, i l'estand va tenir una gran acceptació per part del client basc. En total, 815 persones van interessar-se per passar les vacances a Pineda i moltes d'elles van participar també en el sorteig d'una estada en un hotel de Pineda. Justament, el sorteig s'ha fet en directe a Ràdio Pineda.


Acuerdo para la prórroga de los ERTE hasta el 28 de febrero de 2022

 . Desde el 1 de noviembre, estarán vigentes las nuevas modalidades, con mayores exenciones para las empresas que formen a los trabajadores
 • El esquema actual, que concluía el 30 de septiembre, se extenderá hasta el próximo 31 de octubre para facilitar la transición de los ERTE
 • El Gobierno pacta la puesta en marcha de unos ERTE específicos para las empresas afectadas por la erupción del volcán Cumbre Vieja

El Gobierno y los agentes sociales cerraron ayer un principio de acuerdo para prorrogar las ayudas a los Expedientes de Regulación Temporal de Empleo (ERTE) hasta el próximo 28 de febrero, en esta ocasión ligada a la formación de los trabajadores protegidos.


Turisme impulsa una campanya d’1,5 MEUR per incentivar les reserves durant el novembre

La campanya de la Direcció General de Turisme bonificarà un 50% de les reserves de viatges combinats fetes a través d’agències de viatges per al mes de novembre, amb un màxim de 150 euros de contractació. L’objectiu és promoure la “desestacionalització” del turisme a Catalunya i donar suport als agents turístics en un moment “tan complicat”, entre ells, a les agències de viatges.


El Maresme pide 39 millones en subvenciones para el destino de turismo sostenible

El Consell Comarcal plantea 31 actuaciones a ejecutar en los próximos tres años

El Consell Comarcal del Maresme opta a la subvención de la convocatoria extraordinaria de los Planes de Sostenibilidad Turística en Destino -publicada por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo- con 31 actuaciones que implican a todos los municipios de la comarca y que se prevé desarrollar a lo largo de las 3 próximas anualidades.


El nombre de turistes a Catalunya creix un 76,3% a l’agost, però es manté per sota els nivells prepandèmia

Catalunya va rebre més d’1,9 milions de turistes a l’agost, un 76,3% més que el mateix mes de l’any passat. Malgrat el fort augment, el nombre de visitants va ser un 25% inferior respecte a l’agost de 2019, abans que esclatés la crisi de la covid-19.

L’oci nocturn arrencarà a pas lent fins al passaport Covid

 Queixes en el sector perquè només un 5% dels locals tenen espais a l’aire lliure i podran obrir aquesta nit

 El govern preveu reobrir totalment amb el certificat de vacunació, però encara no hi posa data

A par­tir d’aquesta mit­ja­nit, els locals d’oci noc­turn que tin­guin ter­rassa i espais a l’exte­rior podran tor­nar a obrir les por­tes. Una bona notícia que, a la pràctica, resul­tarà poc bene­fi­ci­osa per a un dels sec­tors més afec­tats per la pandèmia: segons les esti­ma­ci­ons del mateix sec­tor, només un 5% de les dis­co­te­ques i sales de ball tenen aquests espais a l’aire lliure i podran tor­nar a enge­gar la música. Els empre­sa­ris de l’oci noc­turn recla­men una ober­tura com­pleta, que haurà d’arri­bar, tant sí com no, de bra­cet amb la ins­tau­ració del “pas­sa­port Covid”. El govern va expli­car ahir que ja està tre­ba­llant per tal de bus­car la fórmula més adi­ent per apli­car-lo.


Lloret de Mar acollirà el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu que abordarà els reptes de futur del sector

L’esdeveniment, que es farà al Palau de Congressos Olympic, aplegarà més d’una seixantena de ponents –alguns dels quals esportistes de primer nivell- en un format híbrid, que n’acostarà alguns a través d’hologrames amb tecnologia 5G. Entre els ponents, hi haurà la presidenta i CEO d’European Cities Marketing, Petra Stusek o el medallista olímpic, Edwin Moses. Tot i que encara no s’han obert les inscripcions, ja hi ha uns 400 preinscrits.


 

El sector turístic maresmenc despunta al mes d’agost amb 1,4 milions de pernoctacions

El turisme no ha parat de créixer al Maresme des que va començar l’estiu. El mes de juny es va tancar amb 400.000 pernoctacions, al juliol es van duplicar, arribant a les 800.000, i aquest mes d’agost s’han arribat a registrar 1,4 milions de pernoctacions, la xifra més elevada des que va esclatar la pandèmia, segons les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.


CEHAT insiste en un ERTE que mantenga las condiciones actuales

Este jueves comenzará la negociación entre el gobierno y los agentes sociales en torno a la prórroga de los Expedientes de Regulación Temporal de Empleo y la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) ha insistido en que es necesario que “se priorice” al sector y que los ERTE se extiendan “en las mismas condiciones”, al menos hasta el 31 de enero, o hasta que la industria “recupere el vigor” para funcionar con autonomía.


Malgrat aprovarà una línia d'ajuts per al sector de l'oci nocturn

La proposta de l'equip de govern s'aprovarà en el ple del proper dijous

Les empreses del sector de l'oci nocturn de Malgrat de Mar es podran acollir a una línia d'ajuts per pal·liar els efectes del tancament obligat dels locals arran de la pandèmia de la Covid-19. L'equip de govern (PSC+ JxC-MEM) portarà aquesta proposta a la sessió plenària d'aquest proper dijous per a la seva aprovació. De fet, aquesta qüestió és -fins al moment- l'únic punt de l'ordre del dia.


El turisme de proximitat torna a predominar aquest estiu a Malgrat de Mar

La majoria de consultes a les oficines de turisme de Malgrat de Mar han estat de persones procedents de diverses poblacions de Catalunya


La reactivació del turisme fa baixar el nombre d’aturats

La reactivació del sector turístic, tot i les restriccions de la covid, s’ha traduït en una reducció del nombre de desocupats durant el mes d’agost. A Calella l’atur s’ha tornat a situar en nivell prepandèmics. Hi ha 1.124 calellencs i calellenques que consten en situació de desocupació, 47 menys que durant el mes de juliol. S’ha tancat l’agost amb un atur del 12,62%, cosa que representa un descens de gairebé sis punts en comparació fa un any, quan les mesures restrictives per la pandèmia eren més exigents i es va quasi fregar el 20% d’atur.


CEHAT y CaixaBank renuevan su acuerdo colaboración

La Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) y CaixaBank Hotels & Tourism han renovado su convenio de colaboración. Un acuerdo que tiene como objetivo apoyar la recuperación del sector y se canaliza a través de las 51 asociaciones integradas en la patronal hotelera, que aglutinan más de 16.000 establecimientos con un total de 1,8 millones de plazas.

Este convenio, que se viene renovando desde hace más de una década, facilita soluciones financieras acordes a las necesidades de los hoteles y otros alojamientos turísticos, según explica la entidad bancaria en un comunicado. Añade, además, que, gracias a esta colaboración, han concedido una media de 2.000 millones de euros anuales en financiación al sector en los últimos años.


La llegada de turistas cae un 26% hasta julio, pero sube un 78% ese mes

. España recibió 9,8 millones de turistas internacionales en los siete primeros meses del año, frente a los 13,2 millones de un año antes


Platges plenes i turistes que es mouen en cotxe

 Durant les tres setmanes de ple agost s’ha notat l’arribada de més estrangers

Encara som lluny de recu­pe­rar l’ocu­pació i el bro­git d’estran­gers que els mesos d’estiu, abans de la Covid, omplien els car­rers, les ter­ras­ses i les plat­ges de l’Alt Maresme, on es con­cen­tren fins a 30.000 pla­ces hote­le­res. Els hote­lers que han obert estan satis­fets sobre­tot del final de tem­po­rada i de la feina que han tin­gut les tres set­ma­nes de ple agost.


El turisme nacional salva l’agost

 Sense la reactivació dels vols internacionals, els hotelers han remuntat un juliol “desastrós” enmig de la cinquena onada

 L’oferta de llits a la costa ha registrat ocupacions del 70%, quan l’any passat van ser només del 30%


España alcanza la emisión de 21 millones de certificados COVID

 • Canarias, Galicia, Cataluña y Comunidad Valenciana son las comunidades que han emitido más certificados
 • 20,1 millones son certificados que acreditan la vacunación, 456.646 la recuperación y 426.244 de prueba diagnóstica
 • La elevada cifra "confirma el alto interés de la población en la obtención del Certificado COVID", según el Gobierno


CEHAT recurrirá el Imserso ante la Audiencia Nacional

Tienen dos meses de plazo para presentar el recurso 20 AGOSTO, 2021
 • Jorge Marichal ha advertido que el programa en esas condiciones podría terminarse porque “no es una situación sostenible en el tiempo”
 • En su opinión el Gobierno “está perdiendo una oportunidad para hacer sostenible el programa y apalancar al turismo español en dificultades"
 • "Al no adjuntarse en el pliego un estudio pormenorizado de costes, desde nuestro punto de vista va en fraude de ley", según Marichal


El mes de juliol duplica les pernoctacions de juny al Maresme

Millora substancial en les dades turístiques del mes de juliol, que han duplicat el nombre de pernoctacions del mes de juny: s’han superat les 800.000 nits allotjades a algun dels establiments del Maresme. Uns 260.000 turistes han triat la comarca del Maresme per passar les seves vacances, decantant-se per l’hotel i el càmping davant el turisme rural, segons les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.


HOSBEC: "Los pliegos del Imserso pueden ser legales pero son inmorales"

El Tribunal Administrativo Central de Recursos Contractuales (TCARC) ha desestimado los recursos presentados por HOSBEC y CEHAT contra los pliegos del concurso del Imserso, confirmando así su legalidad, tal y como ha informado hoy HOSTELTUR en Levantan la suspensión cautelar del concurso de los viajes del Imserso. Para la patronal hotelera valenciana (HOSBEC) si bien estos pliegos son legales, "son absolutamente inmorales e injustos con el sector, que ha sufrido como ningún otro con esta pandemia y que es condenado de nuevo a un marco, y por tres años, de ruina absoluta”, ha denunciado su presidente, Toni Mayor.


Los españoles viajarán igual o más que antes de la pandemia de la COVID-19

España es uno de los países más proclives a volver a viajar por ocio tras la irrupción de la pandemia de la COVID-19. El 33% de los ciudadanos considera que es seguro viajar en este momento y un 82% espera hacerlo igual o más que antes de la crisis sanitaria. Estas cifras se sitúan por encima de la media global, que alcanza un 32% y un 76% respectivamente, de acuerdo con los resultados de la tercera oleada del estudio de la consultora Oliver Wyman sobre la percepción de seguridad de los viajeros en el marco del coronavirus. Un estudio que se ha llevado a cabo en nueve países con el fin de analizar los cambios que ha desencadenado la pandemia en los hábitos de viaje.


España recibe los primeros 9.000 M € de los fondos europeos

Los fondos europeos Next Generation -un gigantesco programa de ayudas directas que ya se está comparando con el Plan Marshall- empiezan a llegar a España. La vicepresidenta para Asuntos Económicos y Transformación Digital del Gobierno de España, Nadia Calviño, ha anunciado hoy la llegada de los primeros 9.000 millones de euros de los fondos europeos para apoyar el plan de recuperación económica del país. "El desembolso de hoy de los fondos Next Generation EU pone en marcha la implementación del plan de recuperación y resiliencia de España", ha destacado la presidenta de la Comisión Europea, Ursula von der Leyen.


La recuperación del turismo impulsa el crecimiento en Catalunya y las islas

Después de elevar sus previsiones de crecimiento de la economía española hasta el 6,5% en el 2021, BBVA Research ha mejorado también los pronósticos para todas las comunidades autónomas, en particular para las más focalizadas en el turismo, como Catalunya y las islas Baleares y Canarias. Según el Observatorio Regional del tercer trimestre, en casi todas las comunidades se recuperará en el 2022 el nivel de producto interior bruto (PIB) anterior a la pandemia.


El Maresme es posiciona com a destinació turística ideal per a mascotes

"La destinació Costa Barcelona Maresme és perfecta per viatjar amb la teva mascota”. Aquest és el reclam del Consorci de Promoció Turística del Maresme, que ha elaborat un document en el qual s’especifica tota la informació relativa als establiments que accepten mascotes, les platges habilitades o la legislació vigent.


Santa Susanna participa en el concurso 'Rural Prix' de TVE

La localidad de Santa Susanna, situada en la comarca catalana del Maresme, participará en el concurso de La1 Rural Prix. Se trata de un espacio que se emite hasta el próximo 3 de septiembre entre las 19.30 y las 20.30 horas dentro de España Directo. En concreto, Santa Susanna se plantea su participación como un elemento de promoción turística y económica del municipio.


L’aeroport de Girona es connectarà a l’estació del TAV amb una passarel·la

El projecte amb què treballa Adif per a la nova estació del TAV a l’aeroport Girona - Costa Brava preveu una passarel·la elevada que servirà per connectar les dues infraestructures. La proximitat de grans infraestructures com ara el CIM la Selva o el pas de l’AP-7 no permet que, a diferència del que seria òptim, aeroport i estació siguin contigües. Amb l’objectiu d’acostar tant com es pugui el TAV a l’aeroport, caldrà fer un nou ramal de vies d’uns 500 metres que s’allunyarà del traçat actual. És en aquest ramal on se situarà l’estació, que, tot i així, quedarà allunyada de la infraestructura aeroportuària. Per solucionar-ho es projecta aquesta passarel·la elevada perquè els viatgers puguin realitzar una connexió interna a peu de manera segura i sense haver de sortir del recinte. Aquest ramal estarà situat entre l’aeroport i el pas de l’AP-7.


Los turistas británicos vacunados podrán seguir viajando a España

España se mantendrá en la lista ámbar del Reino Unido a partir de mañana jueves de modo que los turistas británicos vacunados podrán continuar viajando a nuestro país sin necesidad de autoconfinarse al regreso, según revela este miércoles el diario The Times.


Els hotelers s’agafen a la possible arribada de visitants internacionals per salvar la temporada

Les dades d’ocupació que ha deixat el mes de juliol en els hotels i establiments d’allotjament del Maresme són “preocupants”. En el millor dels casos, puntualment, s’ha arribat a cobrir el 50% d’una oferta de llits molt minvada perquè tampoc tots s’han decidit a obrir de forma permanent. La majoria es mouen per ocupacions que ronden el 30% gràcies al turista de proximitat –català, espanyol i francès, bàsicament–, que fa contractacions d’estades curtes de cap de setmana. L’aparició de la variant delta i la conseqüent cinquena onada de la pandèmia ha tirat per terra les previsions que apuntaven que aquest seria l’estiu de l’inici de la recuperació turística i econòmica per a les destinacions del litoral maresmenc, amb una gran dependència cap a l’activitat.


En junio entraron 2,2 millones turistas extranjeros, 10 veces más que 2020

España recibió en junio pasado 2,2 millones de turistas internacionales, más de diez veces por encima de los 204.000 que vinieron en ese mes del año pasado, y el gasto que hicieron subió desde los 133 millones de euros de entonces a los 2.416 millones de ahora.


Agost fluix al Maresme: 30% d’ocupació hotelera

La falla del turisme estranger enfonsa les previsions optimistes a pràcticament tota la costa de Barcelona de cara a la ‘temporada alta’ d’agost


Santa Susanna té més de 200 productes a la plataforma Inventrip perquè el visitant s’inventi el seu propi viatge

Inventrip és la plataforma gratuïta (https://inventrip.com/santasusanna/) d’informació i gestió de la senyalització turística intel·ligent que permet consultar l’oferta de Santa Susanna, reservar, “inventar” un viatge fet a mida i compartir-ho a través de les xarxes socials. Ja fa quatre anys que la destinació turística Santa Susanna la utilitza. I, de fet, va ser la primera de la costa catalana que va fer servir la senyalització intel·ligent per connectar-se amb el turista de forma digital.


El turisme de proximitat s’imposa al Maresme durant el mes de juny

 • Uns 175.000 turistes han visitat el Maresme durant el mes de juny, la gran majoria provinents d’altres punts de Catalunya, segons es desprèn de l’Informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la província de Barcelona amb les dades recollides per la plataforma Tourism Data System. El turisme de proximitat ha representat més d’un 80% del total, mantenint la tendència que es va començar a veure l’any passat degut a la pandèmia. Malgrat el percentatge de turisme estranger ha pujat fins a un 12,4% al Maresme, es manté molt per sota a la xifra de viatgers catalans.


Países Bajos: vía libre para que sus turistas viajen a España

El turismo holandés podrá regresar a España después de que el Gobierno de los Países Bajos haya anulado su recomendación de viajar al archipiélago balear por la pandemia.


 

El 'lobby' turístico alemán sale en defensa de España

Piden que se tenga en cuenta "la situación real de riesgo para los viajeros y el nivel de saturación del sistema de salud" en vez de la tasa de incidencia

"Una clasificación de los destinos basada únicamente en los valores de incidencia ya no es apropiada en vista de los avances en materia de vacunación", defiende DRV


Luz verde a la reanudación del programa de termalismo del imserso

El Consejo de Ministros autoriza al Imserso a iniciar los trámites para poner en marcha el programa de termalismo, suspendido hace año y medio por el estallido de la crisis sanitaria (Imserso: más fácil reanudar el programa de termalismo que el de turismo).Pendents del turista estranger

 Els contagis i el toc de queda frenen l’arribada d’internacionals, que al juny es van començar a recuperar

 Es doblen les arribades d’avions del Regne Unit al Prat quan s’anuncia la fi de les quarantenes

El turisme inter­na­ci­o­nal no acaba d’arri­bar amb la con­tundència que el sec­tor espe­rava. La cin­quena onada de la pandèmia que va tenyir el mapa de Cata­lu­nya de color de negre, amb les quo­tes de con­tagi més altes d’Europa, i, després, l’allar­ga­ment del toc de queda (que, a finals de la set­mana pas­sada, el govern va dir que seria tot l’estiu) han fre­nat les reser­ves i han acce­le­rat can­cel·laci­ons. “El mes de maig i el juny, fins abans de Sant Joan, les nos­tres pers­pec­ti­ves eren fac­tu­rar entre un 30 i un 40% del que s’havia fet l’any 2019. Ara, les hem rebai­xa­des al 25-30%”, asse­gura, cre­uant els dits, Martí Sar­rate, pre­si­dent de l’Asso­ci­ació d’Agències de Viat­ges Espe­ci­a­lit­za­des (Acave).


El govern aposta per allargar la temporada fins al mes de novembre

 L’administració i el sector perfilaran aquesta setmana com fer la recuperació del turisme més enllà de l’estiu

 Una campanya destaca el valor de la seguretat

El govern con­fia en la recu­pe­ració del turisme estran­ger si s’allarga la tem­po­rada. “Hem de tre­ba­llar per allar­gar la tem­po­rada els mesos de setem­bre, octu­bre i fins novem­bre, perquè és veri­tat que la cin­quena onada enmig del juny, que no ens esperàvem, ha pro­vo­cat un gir en una recu­pe­ració que es començava a repren­dre”, explica la direc­tora gene­ral de Turisme, Marta Domènech, que asse­gura sobre aquesta set­mana que avui comença: “Ens reu­ni­rem amb els sec­tors impli­cats per tre­ba­llar perquè aquest allar­ga­ment de la tem­po­rada sigui pos­si­ble.”


El presupuesto de los españoles para este verano aumenta un 90%

Ocho de cada diez españoles tiene previsto quedarse en España para pasar sus vacaciones y este verano habrá un incremento del presupuesto destinado a viajes dentro del país. En estos momentos el gasto medio por reserva hotelera es de 590 euros, según la agencia online eBooking.com, lo que supone un aumento del 90% respecto a los 310 euros del verano 2020.


Viajes de los españoles: el 70% saldrá igual o más que antes de la pandemia

 • Desciende el número de personas que no tiene intención de volver a viajar después de la crisis, que pasa del 4,52% en 2020 al 1,15% este año
 • Uno de cada dos turistas espera estándares más altos de su establecimiento en comparación con el periodo previo a la pandemia
 • Para el 43%, la posibilidad de cancelar o modificar una reserva es uno de los factores más relevantes para elegir alojamiento


Cataluña activa una nueva línea de ayudas de 10 M € para ocio nocturno

El departamento de Empresa y Trabajo de la Generalitat de Cataluña ha activado una cuarta línea de ayudas dotada con 10 millones de euros para los locales de ocio nocturno que han tenido que volver a cerrar a causa de las restricciones sanitarias por la COVID-19.


Banderes verdes per conscienciar l'hostaleria de reciclar vidre

Mataró és un dels 23 municipis que s'afegeixen al moviment de les Banderes Verdes, amb presència d'Ecovidrio

23 municipis de la costa catalana com Mataró  participen aquest estiu en el moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio, l'entitat encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a l'estat espanyol.


Hoy es el "día de la libertad" para Inglaterra, que elimina restricciones

Desaparecen las restricciones, la distancia social y el uso obligatorio de la mascarilla 
Con un mes de retraso sobre el calendario previsto en mayo, hoy es el "día de la libertad" para Inglaterra, el fin de todas las restricciones vividas durante la pandemia, en todos los ámbitos de la vida social: desde la distancia entre personas al uso obligado de mascarilla. Coincidiendo además con una fecha tan esperada, a partir de hoy los británicos que estén completamente inmunizados y hayan recibido la segunda dosis de la vacuna 14 días antes de emprender el viaje, pueden volar a destinos en ámbar sin tener que sufrir cuarentena a su regreso a Inglaterra. Eso sí, tienen que cumplir con un estricto sistema de test que encarece el viaje, pero al menos desaparece la traba de la cuarentena para viajar a muchos de sus destinos favoritos, como España.


Así va la recuperación del turismo en España

Lo que se descubre es que España se está recuperando pero que aún dista de la normalidad
Los hoteles, que este año sí tienen motivos para abrir, aún no tienen niveles de ocupaciones generalizados que permitan augurar un verano sin pérdidas económicas


Catalunya tanca a les 00.30 h i preveu tocs de queda per evitar la propagació del virus


Les banderes Q i la Safe Tourism Certified ja onegen a Garbí

La bandera Blava que atorga la Fundació Europea d’educació Ambiental, la de Q de Qualitat que dóna l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola i la Safe Tourism Certified que per segon any certifica que la nostra platja està lliure de Covid, onegen des d’aquest matí a la Platja de Garbí de Calella


El sector turístic del Maresme dóna el juliol per perdut i té dubtes sobre els propers mesos

La setmana passada eren les recomanacions de les autoritats franceses i aquesta, l’increment desmesurat de casos, segons remarca Jordi Noguera, President del Gremi d’Hosteleria del Maresme.


La recuperación del turismo se concentra en la costa y Madrid se queda rezagada

La recuperación del turismo nacional está siendo muy intensa. Ya había ganas y ahorro. El levantamiento de las restricciones provocó que en junio se registraran niveles de gasto turístico superiores a los existentes antes de la pandemia. Fue una recuperación muy intensa, ya que un par de meses antes, en abril, los niveles estaban un 50% por debajo de los niveles prepandemia. Es importante señalar que el turismo internacional ha desaparecido, no solo para los viajeros foráneos: los españoles tampoco viajan al extranjero, de modo que en junio su gasto en el exterior fue un 66% inferior al existente antes de la pandemia.


Santa Susanna acull la presentació mundial de la nova categoria Fitness Challenge

S’està treballant per poder presentar Santa Susanna com a seu única dels campionats mundials IFBB 2021 femení i masculí, incloent-hi totes les categories i edats des de junior fins a màster.

Aquest campionat mundial significaria la participació de prop de 3.000 atletes que juntament amb els delegats, acompanyants i altres federatius, originant més de 12.000 pernoctacions en el destí de Santa Susanna.

Donada la important previsió de participants, el campionat es desenvoluparia al llarg de dos caps de setmana entre el 28 d’octubre i el 7 de novembre.


Los británicos podrán viajar a los destinos en ámbar desde el 19 de julio

19 de julio. Esta es la fecha más esperada por el sector turístico de Reino Unido y España. A partir de ese día los ingleses doblemente vacunados podrán viajar a países de la lista ámbar del semáforo COVID sin tener que sufrir, de regreso a casa, una cuarentena, según ha avanzado el ministro de Transportes, Grant Shapps, en su cuenta de Twitter. La medida facilitará los viajes a hasta 140 países, incluidos los destinos favoritos de los británicos como España, las islas griegas, Francia e Italia, entre otros. Según informaba HOSTELTUR, se barajaban dos fechas, el 19 de julio y 16 de agosto. Precisamente, ante la previsión de que se relajara la exigencia de cuarentena para los británicos con pauta completa, la demanda de vacaciones a destinos de la lista ámbar se ha disparado.


Consulta l'estat de les platges catalanes aquest estiu de 2021

La temporada de bany a les platges catalanes ja ha començat. L'estiu i les temperatures altes han arribat. És l'època ideal per refrescar-se a l'aigua del litoral de Catalunya. Es calcula que arreu del territori hi ha més de 300 platges vigilades i monitorades per la Generalitat.


NUEVAS PLAZAS PARA VIAJAR

Cuándo empiezan los viajes del Imserso 2021, requisitos de la solicitud y cómo inscribirse

El Gobierno ha convocado ya más de 800.000 plazas para retomar el programa de turismo del Imserso a partir de octubre de 2021. Las solicitudes se podrán presentar durante este mes de julio

El Instituto de Mayores y Servicios Sociales (Imserso) retomará este 2021 su programa de turismo dirigido a los pensionistas nacionales para volver a organizar viajes en el último trimestre del año tras una época "complicada y difícil" en la que la pandemia del coronavirus SARS-CoV-2 obligó a suspender los desplazamientos de la Seguridad Social pensados para la temporada 2020-2021


Calella i Malgrat de Mar incentiven la digitalització dels sectors d’alimentació i restauració

Unes 500 empreses i 1.500 treballadors de Calella i Malgrat de Mar podran beneficiar-se del programa de transformació digital que impulsen conjuntament els ajuntaments de les dues poblacions maresmenques, amb el suport de la Diputació de Barcelona. 


Regresan los pasajeros: 17.200 vuelos despegan en España este fin de semana

Los aeropuertos españoles operarán 17.209 vuelos durante los cuatro días de la primera operación salida del verano 2021, entre este jueves y el domingo 4 de julio, según los datos de Aena.


Entra en vigor el pasaporte covid: ¿Qué restricciones hay en los países de la UE?

Hoy entra en vigor el certificado covid digital europeo, que permitirá a todos los viajeros de la Unión Europea y del Espacio Económico (Noruega, Islandia, Liechtenstein) demostrar de forma fácil que se tiene la pauta completa de la vacunación, se ha superado la enfermedad o se tiene un test negativo. Un mecanismo que se espera que ayude al turismo, tras más de un año y medio de pandemia.


Pineda ja ha rebut les dues banderes blaves per les platges de La Riera i Els Pescadors

Pineda ja té les dues banderes blaves que reconeixen la qualitat de les platges de la Riera i la dels pescadors. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va rebre ahir les dues banderes en un acte a Sitges, de mans de la consellera Teresa Jordà, d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i del director de l’ACA, Lluís Ridao. En total, es van lliurar Banderes Blaves a 97 platges catalanes, dues més que l’any passat. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.


Primeres estadístiques a la UE sobre reserves a través de plataformes d'economía col.laborativa

Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea, ha publicat les primeres dades d’un estudi que analitza les reserves d’allotjament en habitatges realitzades a través de plataformes. El resultat és fruit de l’acord al què va arribar la Comissió Europea amb Airbnb, Booking, Expedia Group i Tripadvisor el març de 2020 per establir una col·laboració amb Eurostat.


El turismo se recupera en todas las autonomías, pero no compensa el desplome por el covid

El número de viajeros alojados en establecimientos hoteleros aumentó en todas las comunidades autónomas, con más fuerza en Canarias y Baleares, durante el pasado mes de mayo en comparación con el mismo mes de 2020, en pleno estado de alarma, aunque lejos aún de las cifras previas a la pandemia.


Luz verde a los viajes del Imserso:  816.029 plazas en 2021/2022

El Imserso convocará un concurso para gestionar los viajes durante una temporada con opción a dos adicionales
Logitravel y World2Meet intentarán acabar con el duopolio de Mundiplan y Turismo Social, que se han repartido los lotes en los tres últimos concursos


La Generalitat posarà a disposició dels turistes positius un hotel per passar la quarantena

Els turistes que visitin Calella aquest estiu i que donin positiu per Covid durant la seva estada a la ciutat podran ser traslladats per fer l’aïllament a un dels “Hotels Salut” que ha posat a disposició el departament d’Empresa i Coneixement. Així és com ho recull el protocol presentat per l’Ajuntament i Salut i que determina el circuit que han de seguir els establiments turístics en cas d’un possible contagi per coronavirus. Amb aquesta mesura, la Generalitat vol “alliberar” a la resta d’hotels el fet d’haver de reservar una zona per a turistes amb coronavirus. Els turistes que donin positius seran traslladats a l’hotel Atiram de Barcelona o al Peninsular de Girona.


"El Oasis del Mediterráneo" la nueva campaña turística de Santa Susanna

A punto de empezar la temporada turística, Santa Susanna presenta el vídeo promocional "Santa Susanna, el oasis del Mediterráneo". Se trata de un spot de tres minutos donde muestra la apuesta del destino turístico por la calidad basada en la sostenibilidad y la tecnología del municipio, conformada por sus valores culturales, naturales y gastronómicos.


L’Agència Catalana de Turisme inicia una gira per cinc ciutats europees per promocionar la destinació

El Grand Tour de Catalunya permet als visitants conèixer els principals atractius del territori en cinc trams. . Cada tram comença a una gran ciutat i permet als visitants conèixer en vehicle privat els espais menys coneguts i, per tant, menys massificats. La campanya passarà per Berlín, París, Madrid, Amsterdam i Londres.


El Govern català preveu recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística

El sector turístic català afronta el procés de reactivació empès principalment pels mercats europeus de proximitat i el domèstic –català i espanyol–. Seran els primers en tornar a viatjar per vacances, segons preveu el Govern català, que parla de recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística durant aquest 2021. L’any passat va ser de 3.660 milions d’euros, amb una caiguda del 82% respecte les últimes dades prepandèmiques.


Xavier Amor: «Esperem un estiu més normal que l'any passat i necessitem missatges en positiu»

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «l'Ajuntament de Pineda fa setmanes que prepara la població per encarar l'estiu i esperant rebre el màxim de visitants». També a l'editorial de la revista A Prop, Xavier Amor ha dit que «s'haurà de mantenir encara les màximes mesures de seguretat però s'han preparat les platges de la població».


L’oci nocturn reobrirà el 21 de juny, fins a les 3.30 h, amb ball sense distància però amb mascareta

En una reunió convocada pel Departament de Salut amb participació d’Interior i representants de l’oci nocturn, les parts han arribat a un principi d’acord per a la reobertura del sector, tancat des de fa quasi un any per la pandèmia de la covid-19. La concreció de les propostes acordades i d’altres mesures es fixaran en la resolució del Procicat i es revisaran segons l’evolució de la situació epidemiològica, indiquen des del Govern.


Google detecta una gran subida de la demanda de viajes a España para este mismo verano

Hay un pujante actor en el turismo español que acelera sus pasos para convertirse en un gigante tecnológico de referencia en los viajes. Google está potenciando su presencia en España con acuerdos con aerolíneas y compañías hoteleras para conseguir tráfico y datos masivos a cambio de ofrecer un buen posicionamiento en sus productos de búsqueda. Por el momento, ni Google Flights ni la herramienta de búsqueda de hoteles cobran a las compañías aéreas y de alojamiento.


Els ajuntaments del litoral català sol·liciten 5.771 activitats i serveis de temporada a 467 trams de platges

Un total de 67 municipis del litoral català han sol·licitat al Departament de Territori i Sostenibilitat l’autorització de 5.771 activitats i instal·lacions en 467 trams de platges i fronts litorals durant aquesta temporada de bany. D’aquestes activitats, 2.113 són comercials (guinguetes, gandules, escoles nàutiques, lloguers d’embarcacions o camps de boies). Són dades molt similars a les del 2020.


El turisme de proximitat del Maresme, al saló B-Travel

La fira se celebra fins diumenge a Fira de Barcelona. Reunirà més de 50 expositors, entre ells la pràctica totalitat de les comunitats autònomes espanyoles, els organismes de turisme i una vintena d’agències de viatge especialitzades en destinacions internacionals.


Calella preveu el protocol d’actuació davant casos de Covid entre turistes

No es vol deixar res en l’aire davant d’un possible positiu per coronavirus entre els turistes que visitaran Calella aquest estiu. És per això que el Departament de Salut i l’Ajuntament han creat una comissió que definirà quins passos s’han de seguir, tant pel que fa al tractament del contagiat com de les persones que l’acompanyin, i també quines mesures ha d’adoptar l’establiment on s’estiguin allotjant. Tot plegat es posarà en solfa en un document que es compartirà amb el sector perquè estigui preparat i pugui donar les màximes garanties de seguretat als seus clients.


Els hotelers esperen començar a obrir establiments la setmana que ve, tot i la incertesa de la temporada

A Pineda hi ha només un hotel obert i la setmana que ve obriran més establiments. Esta confirmada l'obertura de l'Aquahotel Promenade i el Taurus Parc i s'espera que progressivament obrin les portes la resta d'hotels.


El repunte del turismo nacional anima la recuperación del sector

El turismo ya vislumbra tierra firme. El naufragio suma casi 15 meses con unos ingresos inexistentes o muy mermados. Ahora, por fin, parece que la ansiada recuperación está a la vuelta de la esquina. La primera punta de lanza será el turismo nacional, como ya ocurriera en 2020, pero en esta ocasión con una reactivación más vigorosa. La previsión del sector es que se alcance casi el 90% de los viajes registrados en 2019 —el año pasado, la brecha fue de casi el 50% en el conjunto del ejercicio—. Sin embargo, la industria se mantiene cauta porque su futuro depende de la vuelta de los extranjeros, algo que se hará de rogar todavía.


Tots els vacunats ja poden entrar per fer vacances

L’Estat espanyol obre avui les fronteres a tots els visitants estrangers que estiguin vacunats i s’hagin posat la segona dosi com a mínim fa 14 dies. L’Estat també admet que es pugui presentar una prova d’antígens negativa, a més a més de les PCR, que fins ara eren les úniques proves acceptades però són molt més cares.


Así funciona desde hoy el certificado verde digital para viajar en la UE

Aunque el certificado verde digital no entrará en vigor oficialmente hasta el 1 de julio, los países de la Unión Europea ya pueden utilizarlo voluntariamente, puesto que la plataforma digital que permite la interoperabilidad del documento ya está en marcha. Según ha informado la Comisión Europea, Bulgaria, la República Checa, Dinamarca, Alemania, Grecia, Croacia y Polonia se conectaron el 1 de junio a dicha plataforma. España lo hará hoy lunes, sumándose así a la prueba piloto de los países que van a empezar a emitir el documento.


Calella repeteix aquest estiu el control d’aforament de les platges

Les precaucions per la pandèmia tornaran a marcar la temporada de platges d’aquest 2021 a Calella. El consistori ha tornat a contractar el sistema de control d’aforament que permet detectar la presència de banyistes i alertar de possibles aglomeracions. Es tracta de la plataforma DASeyes, que sectoritza el litoral en una dotzena de zones i dona dades del nivell d’ocupació que hi ha en cadascuna d’elles. El servei té un cost de 17.545 euros i, segons l’acord de la Junta de Govern Local, es presta entre l’1 de maig i el 30 de setembre. Les dades encara no es poden consultar al portal municipal.


Los requisitos para viajar sin restricciones a España desde el 7 de junio: vacunados al menos 14 días antes

A partir del lunes, los viajeros vacunados de todo el mundo podrán entrar en España, no solo los europeos. Así lo anunció el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, el 21 de mayo en Fitur, aunque todavía se desconoce la letra pequeña de esa decisión. Entre las condiciones que se incluirán en el documento definitivo destaca que los viajeros inmunizados solo puedan acceder al país una vez transcurran 14 días desde el último pinchazo y tengan la pauta completa —la monodosis de Janssen o la segunda dosis en los medicamentos que requieren de dos—, según explican diversas fuentes gubernamentales.


 Nuevas medidas anti-Covid: los restaurantes podrán abrir hasta la 1

El Procicat ha aprobado este miércoles la relajación de algunas restricciones para la contención de la Covid que, entre otras cosas, permitirá una ampliación de horarios o de aforos en algunos sectores. Los cambios, compartidos desde el Govern, entrarán en vigor este viernes 4 de junio.


Pineda, Calella i Malgrat s’uneixen en 4 projectes innovadors per optar als fons europeus «Next Generation»

Els ajuntaments de Calella, Pineda i Malgrat, juntament amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’han unit per treballar en quatre projectes amb l’objectiu de poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027. Són projectes relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.


664 empreses reben el distintiu "Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere"

Ja és prou conegut el lideratge de la Diputació de Barcelona amb la certificació Biosphere, que atorga l’Institut de Turisme Responsable, des que la va obtenir a l’any 2017. (Veure notícia a Comunicatur). També la Cambra de Comerç de Barcelona es va certificar a l’any 2017. L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona s’hi van incorporar al 2019.

La certificació basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.


L'alcalde pinedenc diu que «aquest estiu Pineda pot oferir comerç, allotjament i restauració de qualitat, i molts espais oberts»

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «espera que aquest estiu sigui una bona temporada pel turisme» i «confien en que pugui arribar turisme de proximitat ja que moltes famílies optaran per triar Catalunya com a destinació». També ha destacat que «Pineda pot acollir al turisme amb comerç, allotjaments i restauració de qualitat, i molts espais oberts».


Reservas de viajes en Alemania: España adelanta a Turquía y Grecia

A mediados de marzo, Turquía y Grecia lideraban las reservas de viajes realizadas en el mercado emisor alemán para irse de vacaciones en 2021. Sin embargo, a fecha 31 de mayo, España adelanta a sus rivales del Mediterráneo Oriental y se sitúa a la cabeza, con una cuota de mercado del 26%, según los datos manejados por HolidayCheck, una OTA alemana que conecta un inventario de un centenar de turoperadores.


Bruselas pide a los 27 iniciar la retirada gradual de las restricciones para viajar este verano

a Comisión Europea ha pedido este lunes a los Veintisiete que inicien la retirada gradual de todas las restricciones que imponen a los viajeros que se desplazan entre Estados miembros, al entender que la situación epidemiológica y el ritmo de vacunación en el conjunto de la Unión Europea permiten contemplar esta relajación de cara al verano.


6.000 cantaires competiran a Calella pel “Sing for Gold, World Coral Cup”

Calella acollirà del 13 al 22 de maig del 2022 la primera edició del festival “Sing for Gold, World Coral Cup”. Un concurs on participaran 200 corals i més de 6.000 cantaires que lluitaran pels guardons de bronze, plata i or, i per escalar posicions en el rànquing mundial del cant coral. Aquest matí l’alcaldessa, Montserrat Candini, i el del representant d’Interkultur, Marc Moreno, han estat els encarregats de signar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació pels anys 2022 i 204. El campionat mundial de cant coral se celebrarà de forma bianual i s’anirà alternant amb el festival “Canta al Mar”.


El sector turístic calellenc albira un estiu de recuperació

La majoria d’hotels obriran aquest estiu a Calella. Així ho ha confirmat la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, que hi ha afegit que aquest estiu no serà com el del 2019, però tampoc tan dolent com el de l’any passat, quan es va viure temporada en blanc.


Analistas hoteleros pronostican "un rebote muy rápido de la demanda"

Los niveles de ocupación y de tarifas prepandemia se alcanzarán en 2023 27 MAYO, 2021
Una encuesta entre profesionales de la industria hotelera realizada por Savills Aguirre Newman pronostica "un rebote muy rápido de la demanda y una fuerte implicación de los inversores institucionales en la reactivación del mercado transaccional" durante los próximos meses. Los encuestados y los participantes en las jornadas Hot Trends organizadas esta semana por la consultora prevén volver a la situación previa a la pandemia de la COVID-19, a nivel negocio, en 2023-2024, pero incluso antes en número de transacciones en 2022-2023.


ERTE: principio de acuerdo entre Gobierno, patronal y sindicatos

Desbloqueo de las negociaciones para prorrogar los Expedientes de Regulación Temporal de Empleo 26 MAYO, 2021
Gobierno, patronal y sindicatos han logrado esta tarde desbloquear las negociaciones para prorrogar los Expedientes de Regulación Temporal de Empleo (ERTE) hasta el 30 de septiembre después de haber salvado los escollos con la CEOE.


Pineda presenta la platja lliure de fums

Coincidint amb la celebració de la «Setmana Sense Fum» l’ajuntament de Pineda de Mar ha presentat l’espai de Platja Saludable – Lliure de Fums. Es tracta d’un tram de la platja dels Pescadors on es recomana no fumar. Aquest espai saludable dins la sorra coincidirà amb la ubicació del Baby Center i el Mini Beach Club, equipaments municipals turístics destinat al públic familiar.


La campaña del Gobierno para atraer el turismo: patriótica y millonaria

Ocho millones de euros para propagar un lema por todo el mundo, sobre todo en Europa: 'Te mereces España'. Con dosis de patriotismo y con la intención de romper mitos como echar la siesta o bailar sevillanas, el Gobierno quiere acercar las excelencias del Estado con otras imágenes o momentos que fomenten el turismo. La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, presentó la campaña que también tiene su traducción al inglés: 'You deserve Spain


El nuevo hotel L'Azure marca un punto de inflexión en Lloret de Mar

El próximo 18 de junio abrirá sus puertas en Lloret de Mar el nuevo hotel L'Azure, un cuatro estrellas superior con 411 habitaciones. El establecimiento tenía previsto inaugurarse en marzo del año pasado, sin embargo la pandemia, la declaración del estado de alarma y las posteriores restricciones a los viajes internacionales durante el verano de 2020 obligaron a posponer la apertura.


La UE acorda el passaport Covid-19 per facilitar els viatges aquest estiu

La Unió Europea dona llum verd al nou passaport sanitari, que entrarà en vigor com a màxim l’1 de juliol. Després de setmanes de negociacions, el Parlament Europeu i els estats van tancar ahir un acord sobre aquest salconduit que pretén facilitar els viatges aquest estiu i salvar la temporada turística. Es dirà Certificat Digital Covid-19 de la UE, tal com demanava l’Eurocambra, i permetrà demostrar la vacunació, haver passat la Covid-19 o ser negatiu.


L’oferta turística del Maresme i la Selva es promociona a Fitur (Madrid)

Fitur és la primera gran fira internacional que es fa presencialment després de la pandèmia. Els assistents han de dur mascareta i haver-se realitzat un test d’antigen abans d’entrar al recinte. Tot i que tindrà una afluència menor que altres edicions, Fitur espera reunir 5.000 participants de 55 països.


Se suavizan las medidas anticovid: aumenta el horario de los bares

La restauración da un pequeño paso para acercarse un poco más a la normalidad y, a partir del próximo lunes 24 de mayo, los restaurantes y bares podrán abrir de las 6 de la mañana hasta la medianoche. Actualmente, el horario de apertura de estos locales es de 7.30 de la mañana a 23 h. Además, se permitirá que seis personas se sienten en una misma mesa, hasta ahora el máximo era de 4. 


La UE acuerda reabrir las fronteras a los turistas vacunados

La Unión Europea da un paso más hacia un mundo poscovid y el regreso del turismo. La UE ha acordado este miércoles reabrir las fronteras exteriores a los viajeros procedentes de terceros países que hayan sido vacunados con alguno de los fármacos autorizados por la Agencia Europea del Medicamento (EMA). La Recomendación europea, que ha recibido el visto bueno de los Veintisiete a través de sus embajadores europeos, será aprobada oficialmente mañana por el Consejo de la UE, llegando justo a tiempo para el inicio de la campaña de verano. Una vez en vigor, corresponderá a cada Estado adoptar las decisiones para permitir la entrada de viajeros extracomunitarios en territorio europeo.


Calella torna a Fitur

Des d’avui i fins aquest diumenge 23 de maig, Madrid es converteix en l’epicentre del negoci turístic mundial acollint una de les fires més importants del sector, que reuneix destinacions i empreses.


Casi la mitad de los catalanes tiene previsto viajar este verano

Cuánto más joven, más ganas de moverse. Seis de cada diez catalanes de entre 16 y 29 años tienen previsto viajar este verano. El interés se mantiene en casi en la mitad en la franja de población de entre 30 y 59 años. ¿Adónde?


 

MAPA | Estas son las restricciones para viajar por Europa ahora

La buena evolución de vacunación en Europa hace que todos nos planteemos cómo serán estas vacaciones de verano. Aunque la inmunización avanza a buen ritmo, en Europa conviven situaciones muy diferentes. Es por eso que desde ElNacional.cat hemos elaborado un mapa interactivo para que sea más fácil conocer las restricciones actuales para viajar desde el estado español al resto de países europeos.


El turismo saca músculo en Fitur: destinos y empresas vaticinan una recuperación inmediata

Acontecimiento de excepcional interés público”. Así ha calificado el Gobierno la edición de Fitur 2021, la más importante de la historia por ser la primera de las grandes ferias turísticas mundiales que se organiza tras el inicio de la pandemia. El turismo se reúne en Madrid dispuesto a sacar músculo: empresas y destinos vaticinan una recuperación inmediata tras la masiva vacunación.


L’europeu de Fitness genera a Santa Susanna un moviment econòmic de 700.000 euros

Els 1.300 atletes provoquen més de 6.000 pernoctacions als cinc hotels on s’allotgen els participants, acompanyats i seguidors

Santa Susanna va ser la seu el passat cap de setmana de l’European Congress de la International Federation Bodybuilding and Fitness (IFBB) del 2021. Un total de 52 federacions de tot Europa van acudir al municipi puntuals a la seva cita anual. El Congrés està presidit pel Dr. Rafael Santonja, màxim dirigent de l’IFBB, i per l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.
El Congrés, a més, és l’inici del Campionat Europeu IFBB 2021, amb la presència de més de 1.300 atletes seleccionats per cada país participant.


El Govern ajorna de nou l'increment de tarifes de l'impost sobre les estades en establiments turístics

El Govern ha donat llum verda a un nou decret llei que modifica el calendari d’entrada en vigor de l’increment de les tarifes de l’impost sobre les estades en establiments turístics. D’acord amb el text aprovat avui, la delicada situació econòmica del sector turístic justifica ajornar-ne l’aplicació efectiva per a després de la temporada d’estiu, és a dir de l’1 de juny a l’1 d’octubre, per afavorir la reactivació del sector.


Una Roca Grossa d’anunci

Calella surt al nou promocional de Turismo de España, que s’adreça al mercat internacional i crida a passar les vacances aquí amb l’eslògan “You deserve Spain”, és a dir, “t’ho mereixes”. Per l’anunci que es llançarà a nivell internacional i, per exemple, es podrà veure a Picadilly Circus, el carrer de compres més important de Londres, s’ha escollit la Roca Grossa com a escenari. Aquí mateix es va gravar l’anunci de Nadal d’Anna de Codorníu amb l’actriu Amaia Salamanca de protagonista.


El gasto de los turistas nacionales crecerá hasta un 30% este año

El buen tiempo llama a la puerta de nuevo y repetir una temporada como la anterior podría suponer el fin para buena parte de los negocios que viven del turismo. Ni las propias personas afincadas en nuestro país pudieron salvar un 2020 condenado por la pandemia: aunque en el conjunto del año el 95% de los viajes de los residentes tuvo como principal destino la geografía española, estos se desplomaron un 47,6% respecto a 2019, y el gasto total se hundió un 56%, según la encuesta de turismo de residentes ('Familitur') del Instituto Nacional de Estadística.


Barcelona organiza la feria turística B-Travel en junio

La feria turística B-Travel volverá a celebrarse del 11 al 13 de junio en Barcelona, "con una edición que tiene como objetivo contribuir a la reactivación del sector turístico español, una industria especialmente afectada por los efectos de la pandemia y fundamental para la economía", según informa Fira de Barcelona.


L’Ajuntament convoca noves subvencions pel desenvolupament empresarial

L’Ajuntament ha obert una nova convocatòria d’ajuts pel desenvolupament empresarial de la ciutat. En concret es creen tres línies de subvencions, de diverses dotacions, per a impulsar la contractació i fomentar el teixit empresarial local. El primer programa anirà destinat per a la rehabilitació i manteniment dels locals comercials; el segon, per a la transformació empresarial; i el tercer pel foment de l’ocupació local. Les sol·licituds es poden presentar fins al 29 d’octubre.


Certificados y vacunas permitirán a España recibir 45 millones de turistas

España recibió 83,5 millones de turistas extranjeros en 2019, una cifra récord. El año pasado, en plena pandemia, la cifra se redujo a 19 millones. En 2021, la previsión del Gobierno es alcanzar la cifra de 42 a 45 millones aproximadamente y ello será posible gracias al avance de la vacunación y a la implantación del Certificado digital europeo COVID-19. Así lo apuntó ayer el secretario de Estado de Turismo, Fernando Valdés, durante una jornada organizada por la Oficina del Parlamento Europeo en España.


Aquestes són les platges del Maresme amb Bandera Blava

El Maresme compta amb un total de 10 platges amb la distinció de Bandera Blava, un guardó que reconeix internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius. Aquest dimarts, dia 11,  l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) ha donat a conèixer quines platges rebien o renovaven la distinció


Maroto señala que los turistas británicos podrían venir a partir del día 20 y sin PCR

La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, ha señalado este martes que los países miembro de la Unión Europea están trabajando para modificar la recomendación que regula los viajes no esenciales desde fuera de la UE, algo que espera que se produzca para el 20 de mayo, permitiendo la llegada de turistas británicos a España, quienes podrían acceder sin necesidad de PCR debido a los datos epidemiológicos y de vacunación del país.


Cataluña: plan de reactivación del turismo con 30 acciones de promoción

Cataluña prevé recuperar entre el 50% y el 60% del volumen de viajeros que recibía antes de la pandemia apoyándose en un plan de reactivación que incluirá más de 30 acciones de promoción. El plan, dotado con un presupuesto de 6,5 millones de euros, fue anunciado ayer por el consejero de Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa.


Pymes turísticas: ¿Cómo acceder a las ayudas de los fondos europeos?

Cómo pueden las pymes del sector, especialmente, llegar a los fondos y ayudas EU Next Generation? Un webinar ofrecido por el Consorcio Green & Human, del que forma parte HOSTELTUR, ha dado las respuestas a los más de 500 profesionales del sector inscritos. El objetivo es conseguir una transformación sostenible de la empresa turística que incluya también a sus equipos humanos, y que nadie se quede fuera


El Consorci de Promoció Turística fa una enquesta sobre el model de turisme a la comarca

S'ha obert un procés participatiu per conèixer l’opinió del sector i de les persones residents al Maresme sobre el model de turisme que volem. Aquesta acció s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme.


Els restaurants podran tornar a servir sopars a partir de diumenge

La restauració podrà tornar a servir sopars a partir de diumenge i això ha acontentat a un dels sectors més castigats per la pandèmia. Després de 5 mesos de tancament obligat a les cinc de la tarda, a partir d’aquest 9 de maig tindran permesa l’obertura fins les onze de la nit, ininterrompudament. Els restauradors celebren la flexibilització i es mostren il·lusionats per rebre novament la seva clientela en el que consideren un horari “decent” que els dona “oxigen”. Però alguns optaran per adaptar-s’hi a partir de la setmana vinent per acabar de fer gestions i recuperar treballadors en ERTO. D’altres obriran excepcionalment. Amb tot, fan una crida a la prudència tenint en compte que la pandèmia encara no ha finalitzat i que una nova onada podria comportar una altra vegada més restriccions i tancaments.


La Diputació de Barcelona, nou membre de la Xarxa de Destins Turístic Intel-ligents

La Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents està coordinada per la Secretaria d’Estat de Turisme, que lidera el projecte i la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR), que l’impulsa i gestiona.


La inversión del plan de recuperación en turismo creará más de 100.000 empleos en el sector

Las inversiones que plantea España con los fondos de recuperación de la UE para modernizar y mejorar la competitividad del sector turístico crearán algo más de 100.000 nuevos empleos en la industria. Así se recoge en el documento titulado Plan de modernización y competitividad del sector turístico, dentro de la información que se ha enviado a Bruselas con una serie de compromisos de proyectos y reformas con las autoridades comunitarias a cambio de recibir los 140.000 millones de euros.


Així queden les restriccions a partir del 9 de maig

A lesSense toc de queda ni confiament perimetral de Catalunya, però amb trobades de màxim sis persones i els restaurants oberts fins a les 23h.


Bruselas propone abrir la UE a los viajeros vacunados

La Comisión plantea que se permita la entrada de los turistas extracomunitarios inmunizados con un fármaco autorizado por la EMA o la OMS. También sugiere levantar las restricciones a los países con menos de 100 contagios por cada 100.000 habitantes.


Bars i restaurants podran servir sopars a partir del 9 de maig

El dia 9 de maig bars i restaurants podran servir sopars un cop finalitzi l’estat d’alarma. Així ho ha aprovat el Procicat aquest matí. Els sopars s’autoritzen fins a les 11 de la nit tant en interiors com en exteriors i amb l’aforament vigent del 30%. Des del 20 de desembre, fa més de quatre mesos, que aquests establiments no poden obrir més enllà de les 17 h de la tarda. El que encara no està clar és si el toc de queda es podria allargar fins a les 11 de la nit. Tot això quan falten deu dies pel final de l’estat d’alarma, previst pel 9 de maig, que farà decaure el toc de queda i el confinament de tot Catalunya.


L'Eurocambra exigeix que les PCR per viatjar aquest estiu siguin gratis

El Parlament Europeu demana que els tests de Covid-19 siguin gratis per viatjar amb seguretat la temporada d'estiu vinent. L'Eurocambra ha aprovat aquest dijous per 540 vots a favor, 119 en contra i 31 abstencions la seva posició sobre el passaport sanitari de cara a les negociacions amb els estats membres. Per tant, segons aquests resultats les principals exigències seran la "gratuïtat i l'accessibilitat" de les proves PCR que s'hauran de fer tots els que no s'hagin pogut vacunar o no hagin passat la Covid-19 per poder desplaçar-se per l'eurozona. Per la seva banda, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) segueix sense aprovar aquesta eina i adverteix que podria donar falsa seguretat.


Imserso: los viajes empezaránen octubre con 900.000 plazas

La ministra de Derechos Sociales y Agenda 2030, Ione Belarra, ha confirmado este miércoles que los viajes del Imserso se retomarán el próximo mes de octubre con casi un millón de mayores, que mayoritariamente ya han sido vacunados.


¿Antes de 2022? Estas son las recetas para recuperar el negocio turístico perdido

Los prolegómenos de la temporada alta están siendo desconcertantes. La llegada de turistas será tardía. Lo positivo: se prolongará mucho más de lo habitual. El turismo se enfrenta a su segundo verano de pandemia con el objetivo de recuperar lo más pronto posible el negocio perdido. Hay más ganas que certezas.


Cehat: trabajadores de super y turísticos están más expuestos al COVID

La patronal hotelera pide que la campaña de vacunación se centre a partir de ahora en los colectivos en contacto con el público 


Las llegadas internacionales a España mejoran 20 puntos en marzo de 2021

España ha recibido en marzo de este año 660.000 pasajeros en vuelos internacionales, un 71,8% y un 90% menos que en el mismo mes de 2020 y 2019, respectivamente, mejorando en 20 puntos porcentuales los datos del año de la aparición de la pandemia de COVID-19.


 

Los hoteles prevén alcanzar en verano el 50% del nivel de actividad de 2019

El sector hotelero espera recuperar este verano la mitad de los niveles de ocupación que tenía antes de la pandemia de la COVID-19, según las previsiones de CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos). Aunque para lograr este objetivo, "es muy necesario que sigamos con un ritmo de vacunación muy alto, tanto en España como en los países emisores; que se acaben los cierres perimetrales y que, poco a poco, vuelva la conectividad aérea", cuya recuperación va a tardar aún unos meses, ha señalado este jueves Ramón Estalella, secretario general de la patronal hotelera.Fin del estado de alarma: las reservas se disparan un 120% para mayo

El Gobierno no prorrogará el estado de alarma por lo que, a partir del 9 de mayo, se espera una mayor movilidad entre las comunidades autónomas y un reinicio de los viajes nacionales. Las reservas de los españoles ya empezaron a reactivarse y Destinia ha registrado un incremento del 122% en la semana posterior al anuncio vs la semana previa. Canarias es el destino más demandado, según la agencia online.


Candini als restauradors: “S’han vist imatges d’algunes terrasses que no van agradar a ningú”

Crida al sector de la restauració perquè respecti i vetlli pel compliment de les mesures de seguretat anti-Covid. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha enviat una carta a propietaris de bars i restaurants de la ciutat per apel·lar a la seva responsabilitat i no trencar “el delicat equilibri” entre mantenir l’activitat econòmica i la salut. Segons diu, aquest és el principal objectiu del Govern Municipal. Candini remet l’escrit després de les imatges de terrasses “que no van agradar a ningú” durant la Setmana Santa.


Checkin Hotels abre su tercer establecimiento en la Costa Brava 

La cadena Checkin Hotels ha incorporado a su cartera un nuevo establecimiento en la Costa Brava: el Hotel Checkin Flamingo, un tres estrellas de 90 habitaciones ubicado en el municipio de l’Estartit.


La UE no implantará el certificado verde digital más allá de los viajes

La Unión Europea ha optado finalmente por llamar a su pasaporte de vacunación "certificado verde digital" por motivos muy claros: no ha de ser una herramienta discriminatoria que otorgue o recorte derechos, sino que sirva para facilitar la movilidad internacional, exclusivamente. Así, no se prevé ampliar el uso del certificado, que entrará en vigor en junio, al ámbito del día a día ni a las relaciones laborales. En EEUU el pasaporte no será "oficial", puesto que la Administración no tendrá un documento federal, sino que dejará que sea la iniciativa privada quien cree sus propios pasaportes.


Fondos europeos, una oportunidad para impulsar la sostenibilidad del sector

Jumbo Tours y AMResorts anunciaron en enero la creación de un consorcio de empresas turísticas denominado Green & Human destinado a promover la transformación sostenible del turismo y canalizar los fondos europeos. En su inicio, el proyecto incluía a 12 empresas, en representación de cada uno de los subsectores, actualmente cuenta con cerca de 40 y, antes de que se convoquen las ayudas del Plan para la Recuperación y la Transfornación Next Generation, espera alcanzar las 80 compañías adheridas, según explica Ginés Martínez, CEO de Jumbo Tours. Asegura que "el consorcio no es un instrumento más para beneficiarse de los fondos sino que su objetivo es la sostenibilidad".


Impulsan un proceso participativo para actualizar plan turístico del Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha impulsado un proceso participativo para diseñar el nuevo Plan Estratégico de desarrollo turístico de la comarca, un proyecto que pretende promocionar los municipios en el exterior y detectar oportunidades de crecimiento para la región.L’IRONMAN de Calella 2021 serà la triatló més gran del món amb 6.500 atletes de 85 països

Calella i IRONMAN allarguen la seva relació fins al 2023. L’alcaldessa, Montserrat Candini, i el director regional d’EMEA, Agustí Pérez han oficialitzat el conveni de col·laboració posant un èmfasi especial a la prova que se celebrarà a l’octubre d’aquest any.


El sector turístic tanca la Setmana Santa amb una sensació agredolça

Els carrers plens a vessar durant aquests dies de Setmana Santa no s’han traduït en un augment de les pernoctacions en els hotels calellencs. Tan sols quatre han decidit aixecar la persiana amb ocupacions molt per sota del que era habitual durant aquest període; per les restriccions i la falta de turistes internacionals. Aquesta mateixa tònica s’ha registrat a tota la comarca.


 

Por qué la temporada turística veraniega no está todavía perdida

De no haber sido por las restricciones, los españoles hubiéramos puesto pies en polvorosa y nos hubiéramos ido en tropel esta pasada Semana Santa, como han hecho los alemanes, que han movilizado más de 500 vuelos solo a Mallorca. Por tanto, es obvio pensar que cuando alcancemos la ansiada inmunidad de grupo y tengamos libertad de movimiento, nuestros barrios se quedarán vacíos en vacaciones, las segundas residencias levantarán las persianas y los hoteles anunciarán ocupaciones elevadas.


Els hotels del Maresme gairebé ni noten la Setmana Santa i segueixen sota mínims

La situació als hotels del Maresme no ha variat respecte als últims mesos, malgrat les esperances que es poguessin tenir en la Setmana Santa. Segons el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, el nombre de places ocupades a la comarca durant aquests dies festius "ha estat molt baixa" a causa de les restriccions al turisme internacional amb motiu de la Covid.


Crece el optimismo entre los viajeros europeos: el 56% se irá de vacaciones

Casi el 54% de los españoles ve probable realizar un viaje por ocio antes de agosto, según la última encuesta de la European Travel Comission 
 

El optimismo de los viajeros europeos de cara al verano sigue alza. Si en la quinta oleada del ‘Monitoreo del sentimiento de los viajes nacionales e intraeuropeos’ publicado por la European Travel Comission (ETC) el 54% de los encuestados afirmaba que tenían intención de irse de vacaciones en los próximos meses, en la sexta, realizada en el mes de febrero, sube ligeramente hasta el 56%, su mayor nivel desde que se realiza el sondeo. En comparación, el 27% de los consultados todavía no están dispuestos a viajar antes del mes de agosto.


L’hoteleria deixa passar la Setmana Santa i s’enfoca a l’estiu

“La perspectiva de Setmana Santa és molt baixa”, confirma el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera. Era la crònica d’un fet anunciat. Ben pocs establiments turístics s’atreveixen a aixecar la persiana per Setmana Santa. A Calella, només obriran dos hotels (el Sant Jordi i el Calella Palace, l’Amaika en funció de l’ocupació), els tres càmpings (Bona Vista, Roca Grossa i El Far) i alguns apartaments i pensions (Casablanca, Casa Àustria, El Pekinaire, Comfort). No es preveuen sorpreses.


El Consell Comarcal aprova una declaració institucional per fer front a l’emergència climàtica

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat per unanimitat una Declaració de situació d’Emergència Climàtica per fer front i lluitar contra l’escalfament del planeta.


Què cal fer per tenir els turistes que volem?

El Col·legi d'Economistes i la PIMEC proposen de fer servir fons europeus en el turisme amb aliances globals de país i aplicar una nova visió del sector que permeti d'analitzar tota la cadena de valor


Terrasses plenes en les primeres setmanes de la temporada de guinguetes

Coincidint amb l’arribada de la primavera i el bon temps, i després de mesos de tancament voluntari i obligat, les guinguetes de Calella han decidit començar a reobrir. De moment, la gran majoria ho fa només durant els caps de setmana i amb torns d’esmorzar i dinar, però esperen que un cop es comencin a flexibilitzar les restriccions poder ampliar horaris.


Els operadors de turisme de reunions s’interessen pel Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va participar al Work Show virtual deturismeMICE organitzat pel Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelonaque. També hi van ser presents altres destinacions de la demarcació que promocionen el turisme de reunions.La sessió tenia dos objectius clau.D’una banda, establir noves relacions amb agències d’organització d’esdeveniments amb qui generar negoci turístic i acordarcol·laboracions. Per altra banda, compartir coneixement del sector MICE i de la nostra destinació.


Males previsions als hotels de la costa central

Aquesta Setmana Santa serà més d’un turisme local d’interior que de sol i platja, i qui ho patirà especialment seran els grans hotels del Maresme, la immensa majoria dels quals estaran tancats. “Els hotels d’alta capacitat del Maresme no s’atreveixen a obrir”, alerta la cap d’unitat del Laboratori de Turisme de la Diputació, Montse Giró. “La situació afavoreix més els hotels petits de Sitges i Vilanova que els grans de Calella i Santa Susanna.”


Turista català a l’espera del visitant estranger

L’obertura del confinament comarcal ha retornat l’esperança al sector turístic després d’uns mesos amb un nivell d’activitat pràcticament inexistent. “La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant”, afirma el director general de Turisme, Octavi Bono.


Hotels de Calella tornen a obrir les portes per acollir a l’organització i equips de la Volta Ciclista a Catalunya

Durant aquesta edició de la Volta Ciclista a Catalunya a causa de les mesures de protocol sanitari s’allotjaran un màxim de 5 equips per hotel, el que ha fet que augmenti la demanda de planta hotelera per part de l’organització que aquest any a més ha decidit instal·lar-se a Calella durant l’Etapa-2, el contrarellotge de Pla de l’Estany (Banyoles) del 23 de març, així com el dissabte 27 que se celebra l’Etapa-6 Tarragona-Mataró, això sumat al desplaçament de l’organització a la ciutat un dia abans de la celebració de l’etapa calellenca provocarà un augment important de pernoctacions a Calella aquesta edició 2021 respecte a les edicions anteriors. L’organització de la Volta ha intentat allotjar el màxim d’equips a Calella, però  l’augment de demanda de planta hotelera i les exigents i necessàries mesures de protocol sanitari que fan que els equips havien de mantenir un aïllament els uns dels altres tot i allotjar-se en el mateix hotel, ha provocat l’allotjament d’alguns equips a hotels de poblacions properes.


El turismo reclama al Govern más iniciativa para reactivar el sector

La concentración de la demanda turística europea en Baleares, Canarias y Comunitat Valenciana ha hecho saltar las alarmas en el sector catalán. Aerolíneas y turoperadores confirman el interés creciente por viajar a las islas cuando la situación sanitaria lo permita y han detectado un incremento de reservas de viajes para primavera y verano que de momento no llega a Catalunya.


El 57% de las reservas hoteleras para verano son de turistas extranjeros

Casi el 60% de las llegadas previstas a hoteles en España para verano, en concreto el 56,87%, corresponden a viajeros extranjeros. Se espera que la afluencia de visitantes internacionales comience a notarse ya en mayo, donde suponen el 65% de las reservas, según el informe World Hotel Index, que publica SiteMinder, plataforma de adquisición de huéspedes. Estos datos "ponen de manifiesto la creciente confianza de los viajeros en la recuperación del turismo en España y en las garantías sanitarias que ofrecerá nuestro país”, según destaca dicha compañía.


El Consorci de Promoció Turística crea rutes pel Maresme per conèixer el seu patrimoni

Cada punt d’interès inclou una petita descripció de l’atractiu, una fotografia i, si està disponible, l’enllaç a la web. Els mapes estan fets a Google Maps. Així, es pot accedir a les rutes des del dispositiu mòbil utilitzant la funcionalitat de l’aplicatiu perquè et guiï a través del poble o ciutat. Ideal per passar una bona estona amb la família, els amics o la parella.


El sector turístico prevé estar al 100% en dos años

Pese a las actuales restricciones, el ritmo de vacunación en Europa y, sobre todo, en países como el Reino Unido, uno de los mercados extranjeros con más peso en Catalunya, está insuflando oxígeno en los ánimos del maltrecho sector turístico. La reanimación de las reservas en cuanto se ha establecido un calendario de apertura de fronteras en Gran Bretaña ha evidenciado que el mercado está latente. El ritmo de recuperación variará en función del segmento del cliente y de las posibilidades de movilidad, pero en global, en Catalunya el sector confía en recuperar las cifras del 2019 en dos años.


S’aixeca el confinament comarcal per als grups bombolla

A partir del dilluns 15 de març es permetrà la mobilitat fora de la comarca. Serà només en els desplaçaments que facin els membres d’un mateix grup bombolla, segons ha resolt el Procicat. La mesura serà vigent per un període de 14 dies, fins el 28 de març, per després avaluar-ne els resultats i decidir si es manté o no durant la Setmana Santa. Entre les novetats anunciades aquest matí, es permetrà que tornin a obrir les botigues en cap de setmana, incloses les que hi ha en centres comercials, amb una superfície màxima de 800 metres quadrats.


1 de cada 3 europeus creu que viatjarà entre maig i juliol

Només la meitat dels europeus té com a objectiu fer vacances abans del mes d’agost. Concretament, el 54% pensa que podrà realitzar el seu viatge abans de finals de juliol i un terç creu que segurament viatjarà entre els mesos de maig i juliol.


El Consorci de Promoció Turística dissenyarà un Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme formularà un Pla Estratègic de desenvolupament turístic de la comarca. L’objectiu és detectar oportunitats de creixement i aprofitament dels recursos, sectors i activitats existents a la comarca del Maresme i generar un posicionament únic i diferenciat pel Maresme i facilitar la seva promoció a l’exterior.


 

Los hoteleros dan por perdida la Semana Santa

A veinte días de Semana Santa, el sector turístico todavía no tiene claro si podrá abrir y da prácticamente por perdido este inicio de temporada. Solo algo podrá salvarse si el Procicat levanta las restricciones de movilidad comarcal y permite los libres desplazamientos en toda Catalunya. Las dudas son las mismas tanto en el Pirineo como en la costa. “Salvaremos la Semana Santa si la gente se puede mover; de momento no tenemos ni una reserva, los clientes están a la espera, ya han aprendido la lección”, explica Núria Vidal, propietaria del hotel Bernat de So de Llivia y presidenta de la Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya. El suyo es el sentir general del sector.


La millor universitat d’hostaleria i turisme és al Maresme

EUHT StPol revalida amb el rànquing de referència el seu lideratge com a millor universitat del gremi a nivell espanyol

Al Maresme hi tenim la universitat de referència, la millor en el sector de l’hostaleria i el turisme. Poca broma, perquè l’afirmació no està dita a la babalà, és el QS World University Rankings by Subject, en la seva edició del 2021, que l’EUHT StPOL revalida la seva posició de lideratge entre les universitats espanyoles d’Hoteleria i Turisme i se situa al lloc número 24 del món en aquesta especialitat. És el quart any consecutiu que queda ressenyada com una de les millors universitats del món en Hospitality and Leisure Management i repeteix com la millor universitat d’Espanya en Hoteleria i Turisme.


PIMEC Turisme reclama la creació d’una Conselleria de Turisme

Els membres de PIMEC Turisme, en la seva darrera reunió, han acordat demanar que els diversos grups polítics que estan negociant la constitució del nou govern de la Generalitat de Catalunya considerin la creació específica d’una Conselleria de Turisme per donar resposta a les necessitats del sector i per tal d’assolir els reptes empresarials actuals i futurs.


Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17h a partir de dilluns

El govern ha aprovat flexibilitzar les restriccions en la restauració, eliminant les franges horàries. Així, a partir de dilluns bars i restaurants podran obrir de 7.30h a 17h de la tarda de forma continuada, segons ha avançat TV3 de fonts del Procicat. A la nit, es mantindrà el tancament i només es podrà oferir menjar per emportar-se.


Bruselas acelera para que haya movilidad plena este verano

No hay tiempo que perder. Con la primavera a la vuelta de la esquina, Bruselas acelera para poner en marcha lo antes posible el pasaporte de vacunación. Busca con ello garantizar que haya movilidad plena en la Unión Europea durante la temporada de verano, aportando algo de claridad a la maltrecha industria turística (Habrá pasaporte de vacunación para viajar en la UE).


La Volta vol que Calella sigui el camp base dels equips ciclistes que competiran a l’edició del centenari

L’organització de La Volta està tancant amb cinc hotels de Calella l’estada dels equips ciclistes que competiran a l’edició del centenari, entre el 22 i el 28 de març. Però s’està treballant perquè aquest cop no sigui d’un sol dia. Com a mínim quatre, al marge que els membres de l’organització puguin avançar l’arribada un parell de dies més. La idea és donar una certa estabilitat i seguretat als participants i, per tant, convertir la ciutat en el camp base de la prova. Ho ha confirmat el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, que en declaracions a Ràdio Calella TV ha anunciat que els hotels amb qui s’ha contactat són l’Amaika, Les Palmeres, Catalonia, Kaktus i Sant Jordi.


Sánchez anuncia un fondo de 11.000 millones para negocios del turismo, hostelería y pequeño comercio


Dificultades para alojar a los ciclistas de la Volta a Catalunya

Muchos de los hoteles de Calella no tienen previsto abrir para Semana Semana si no mejoran las condiciones

Los equipos que participarán en la Volta Ciclista a Catalunya 2021, que tendrá su salida desde Calella (Maresme), tienen muchas dificultades para encontrar alojamiento para los ciclistas. 


Tendencias COVID para el verano: estancias más largas en hoteles

Los turistas europeos que se animen a viajar este próximo verano por Europa optarán por estancias más largas respecto al año 2019, antes de la pandemia del coronavirus, según refleja un estudio realizado por la empresa de marketing digital Sojern, basado en las búsquedas de hoteles. En cambio, las estancias de una a tres noches de duración, que antes representaban el 68%, ven reducida su cuota hasta el 38%.


Reino Unido: se disparan las reservas de cara al fin del bloqueo en mayo

 • TUI UK informó de que habían tenido su mejor día de reservas en más de un mes, con gran interés en Grecia, España y Turquía
 • Thomas Cook destacó que el tráfico a su página web aumentó más del 100% el lunes y que había una "avalancha de reservas"
 • EasyJet informó de un aumento del 337% en las reservas de vuelos y un aumento del 630% en las reservas de vacaciones


Ryanair oferirà 28 rutes a l’estiu des de l’Aeroport Girona-Costa Brava

Ryanair ha recuperat 20 rutes per aquest estiu des de l’Aeroport Girona Costa-Brava, que s’afegiran a les vuit que hi ha actualment. Tot i això, l’oferta de la companyia irlandesa queda lluny de les 36 rutes que tenia l’any passat. D’aquí pocs mesos, doncs, qui vulgui podrà volar des de Girona fins a ciutats com Dublín, Manchester, Frankfurt, Karlsruhe, Pescara, Edimburg, East Midlans, Londres, Liverpool, Cracòvia, Budapest, Lamezia, Bèrgam, Nàpols i Brussel·les. Segons avança el Diari de Girona (DdG), Ryanair ha posat a la venda bitllets a aquestes noves destinacions a finals de març, coincidint amb la Setmana Santa. D’altres, en canvi, no estaran disponibles fins als mesos de maig i juny.


La ruta turística «De la Terra al Mar» de Pineda estrena nova retolació i afegeix experiències per als visitants

La Regidoria de Turisme de l’ajuntament de Pineda continua treballant per tal de desenvolupar nous productes turístics que es podran oferir als visitants del municipi quan la situació epidemiològica millori. En aquest cas es tracta de la senyalització de la ruta pel centre de Pineda «De la Terra al Mar», culminació d’un projecte que es va iniciar fa tres anys amb l’estudi dels inicis de la vila amb un equip d’historiadors i arqueòlegs i la col·laboració de l’Arxiu Municipal per tal d’explicar l’evolució dels orígens del nostre poble. Ho ha destacat la regidora de Turisme de Pineda, Sònia Moraleda.


#RecordaPineda amb l'Arxiu Municipal ens apropa als primers estiuejants

A Pineda, l’estiueig tradicional comença a canviar en la dècada de 1950 amb l’arribada del turisme de masses, gràcies a la millora econòmica que es dóna a Europa després de la Segona Guerra Mundial. La construcció d'hotels, apartaments, xalets i càmpings és una manifestació del fenomen.


La alcaldesa de Calella denuncia amenazas e insultos por las redes sociales

Candini condena “la cobardía de los que se esconden tras el anonimato”

El Ayuntamiento de Calella (Maresme) manifiesta su rechazo más rotundo a los insultos y amenazas vertidas a través de la red social Twitter contra la alcaldesa, Montserrat Candini. Desde el consistorio se entiende que las discrepancias políticas deben vehicular por otras vías, lejos del odio, la violencia y el fanatismo. La primera edil ha denunciado los hechos y ha condenado "la cobardía de los que se esconden tras el anonimato”.


Los británicos, locos por sus vacaciones en España

Los empresarios turísticos presionan a Johnson para que en mayo se reanude el turismo con normalidad
Hay dudas de lo que ocurrirá en verano a la espera del nivel de vacunados, pero España no está entre sus países de riesgo


Los europeos, pensando en las vacaciones de verano y España, primer destino

A pesar de los continuos bloqueos y los consejos para evitar viajes no esenciales para contener la COVID-19, el sentimiento de viaje de los europeos mantiene una trayectoria ascendente, aumentando a un 54% de los encuestados los que planean viajar en los próximos seis meses, ya sea a destinos domésticos o a otro país europeo, lo que revela la fuerte demanda reprimida. Así lo muestra el último informe "Monitoreo del sentimiento de los viajes nacionales e intraeuropeos - Wave 5" publicado por la European Travel Commission (ETC). España, Italia, Francia, Grecia y Alemania son, en ese orden, los cinco países europeos más populares para visitar, una clasificación que se mantiene sin cambios en comparación con la ola 4. El ocio continúa siendo la motivación principal de viaje para el 64% de los encuestados con planes a corto plazo.


Las reservas de hotel suben respecto a la semana anterior

Las reservas de hotel realizadas del 8 al 14 de febrero mostraron repuntes generalizados por casi toda España respecto a la semana anterior. Así, se observaron crecimientos en Canarias (+30%), Cataluña (+6%), Madrid (+16%), Comunidad Valenciana (+5%) y Baleares (+12%), aunque retrocedieron en Andalucía (-3%), según los datos de la plataforma de transacciones TravelgateX. Sin embargo, si comparamos los volúmenes de reservas frente a la misma semana del año pasado, los descensos oscilan entre el 75% y el 85%.


L’ATC torna a activar la campanya “Calella és solidària” pels professionals de primera línia

Calella vol continuar a donant les gràcies als professionals que han estat lluitant en primera línia contra la Covid i ho fa tornant a oferir descomptes en hotels, restaurants i botigues. L’Associació Turística de Calella dona així continuïtat a la campanya que va impulsar el passat estiu “Calella és solidària” per homenatjar a tots aquests professionals i convidar-los a passar uns dies de vacances a la ciutat. La campanya promocional s’activarà amb l’inici de la Setmana Santa, quan s’espera poder començar a recuperar una certa normalitat en l’afluència de visitants. Des de l’ATC reconeixen que no tots els hotels obriran, però confien a tenir reserves.


Els hotelers esperen poder obrir hotels a l'estiu i poder salvar la temporada 2021

El president dels hotelers pinedencs, Albert Buch, ha dit que «l'estiu passat va tenir molt poca ocupació, i tot i que va començar amb estrangers van acabar amb turisme de proximitat» i les baixes ocupacions han generat «pèrdues importants, i el 2021 no es presenta bé a hores d'ara». Albert Buch ha dit que «actualment no hi ha reserves». Ha afegit que el 2019 va ser molt bon any, i el 2020 encara tenia millors expectatives, però al mes de març «es va aturar tot». Ha fit que «l'estiu passat va ser desastrós i aquest any hi ha molts dubtes i ningú sap encara què farà o si obrirà». També ha dit que «actualment els turistes reserven però no paguen fins que no arriben a la destinació i per això tothom està esperant a última hora».


El sector turístic del Maresme va sobreviure durant el 2020 gràcies al visitant de proximitat

El tancament de fronteres i les restriccions de mobilitat per la pandèmia van castigar l’activitat turística al Maresme, que tradicionalment ha treballat força amb el visitant internacional, molt apreciat perquè acostuma a contractar estades més llargues i genera una major despesa durant el seu període vacacional. Les dades així ho corroboren: si el 2019, representava el 59,7% del total, l’any passat va ser del 16,8%.


Nueva prórroga de los ERTE, ¿qué hay que tener en cuenta?

 • Las empresas no tendrán que volver a presentar una nueva reclamación colectiva
Sin duda, ERTE (siglas de expediente de regulación temporal de empleo) ha sido uno de los términos más repetidos en 2020, ya que se convirtió en una de las principales medidas de España para frenar el aumento del paro en un momento de caída drástica de la actividad debido a la COVID-19. A cierre de enero, eran 738.969 empleados los que estaban bajo esta figura, si bien en el peor momento de la pandemia llegaron a superar los 3 millones.


Calella dona les gràcies als professionals que han estat a primera línia de la COVID-19 amb descomptes en hotels, restaurants i botigues

L’Associació Turística de Calella, amb el suport de l’Ajuntament de Calella, va posar en marxa la temporada passada una campanya per donar les gràcies a professionals del sector sanitari (medicina, infermeria, personal administratiu d’hospitals, personal auxiliar d’hospitals, centres sanitaris i centres residencials), als treballadors públics dels serveis de neteja de carrers, recollida de residus i desinfecció de la via pública i dels centres residencials, als treballadors de supermercats, i als empleats de farmàcies, en definitiva els professionals que des de l’inici de l’impacte de la COVID-19 a les nostres vides es van situar en primera línia, tant d’una manera visible com d’una manera invisible però imprescindible per a la ciutadania i que actualment continuen patint un important desgast físic i emocional.


El Procicat aprova que el confinament perimetral passi a ser comarcal a partir de dilluns

Salut i Interior han acordat un seguit de “tímides correccions” a les actuals mesures anti-Covid, que entraran en vigor dilluns 8 de febrer i s’allargaran per un període de 14 dies. Tot i que es podrien revisar en funció de l’evolució de la pandèmia. D’entrada, a partir de la setmana vinent s’aixecarà el confinament municipal i passarà a ser comarcal.


Calviño defiende un pasaporte de vacunación en la UE para favorecer el turismo

La ministra de Economía, Nadia Calviño, ha defendido, en un foro virtual de Alemania, la implantación de un pasaporte covid en la Unión Europea para impulsar el turismo comunitario. El pasaporte de covid ha sido un tema polémico durante la pandemia y todavía ningún país europeo lo han aprobado. Precisamente hoy ha anunciado Dinamarca que lo utilizará dentro de pocos meses.


 

Marichal: las ayudas de la SEPI para hoteles sólo benefician a los grandes

"Tal y como está planteado, tan solo una decena de empresas del sector pueden acceder a este instrumento financiero", dice el presidente de CEHAT30 ENERO, 2021


Escarrer insiste en una estrategia de vacunación 24/7 y público-privada

El CEO de Meliá Hotels International y presidente de Exceltur, Gabriel Escarrer, insiste de nuevo en Twitter reclamando para España una estrategia de vacunación de siete días a la semana que se lleve a cabo con la colaboración de la iniciativa privada y el sector público. Escarrer dice que "España no resistirá un segundo verano sin turismo".


 

Les aerolínies tiraran pel dret i faran un passaport sanitari

La principal reclamació que fan les companyies aèries a la Unió Europea per reactivar els viatges és la creació d’un certificat de vacunació que sigui comú per a tots els estats. Els governs estan dividits i no comparteixen la mateixa visió sobre la creació d’un passaport sanitari que identifiqui les persones vacunades contra la Covid-19.


El presidente de la CEOE reclama para el turismo "ayudas directas ya"

Ante el riesgo de insolvencia de las empresas turísticas por la prolongación de la crisis del coronavirus, el presidente de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reclamado a la Administración que el turismo necesita ayudas directas de inmediato si se quiere proteger el tejido empresarial.


Oposición al plan para regenerar playas del Maresme

La plataforma Salvem el Litoral, que en el Maresme agrupa a grupos ecologistas apoyados por varios ayuntamientos, ha denunciado públicamente la gestión del litoral y muestra una oposición frontal al proyecto del Ministerio de Transición Ecológica, redactado y aprobado por los alcaldes del Maresme en 2015, que contempla la regeneración de las playas dañadas por los temporales mediante dragado de arena y construcción de espigones.


618 milions en nous ajuts

El govern català destinarà 618 milions d’euros a ajuts directes per a empreses i treballadors afectats per la pandèmia de la Covid-19, segons ha acordat l’executiu després de reunir-se amb les principals entitats econòmiques i socials del país. Els ajuts, de caràcter trimestral, aniran adreçats a treballadors autònoms, a treballadors inclosos en expedients de regulació d’ocupació temporal (ERTO) i a empreses que, malgrat aplicar ERTO, es comprometen a mantenir els llocs de treball.


Si no van a llegar turistas a corto plazo... ¿hace falta promocionar ahora los destinos?

Si no El Ministerio de Turismo anuncia la suspención del "Microsite" Travel Safe destinado a visitantes extranjeros. Los principales territorios se plantean qué campañas ejectutar.


La patronal avala el acuerdo para prorrogar los ERTE hasta el 31 de mayo


El ritmo de vacunación en Reino Unido inyecta la única dosis de esperanza al turismo español

El Ejecutivo de Boris Johnson se ha colocado a la cbeza de Europa en el ritmo de vacunación, noticia que para algunos empresarios respesenta la luz al final del túnel.


 

Turisme descarta que el Brexit agreugi la crisi provocada per la pandèmia

L’Agència Catalana de Turisme descarta que el Brexit i les noves limitacions imposades a la ciutadania britànica per visitar la Unió Europea puguin perjudicar el sector turístic català i agreujar així la caiguda de visitants britànics provocada per la pandèmia. Després d’un any marcat per la crisi en el sector turístic degut a la Covid-19, que el director de l’agència David Font i Simon qualifica de “drama”, el sector ja comença a sumar reserves del Regne Unit per finals d’aquest estiu i pel 2022.


Els comerciants, càmpings i hotelers de Malgrat de Mar llancen un missatge conjunt d’optimisme

Els tres col·lectius allarguem la mà a l’Ajuntament per emprendre la recuperació econòmica.

En un comunicat conjunt diuen:

“L’any que encetem ens proposa al sector comercial i turístic de Malgrat de Mar reptes majúsculs que haurem d’afrontar conjuntament amb tots els agents implicats en llurs àmbits, incloent-hi les administracions locals i les supramunicipals, si volem recuperar part del terreny perdut durant el 2020.


Jorge Marichal, nuevo presidente del Consejo de Turismo de CEOE

 • El presidente de Hostelería de España, José Luis Yzuel, será el vicepresidente del Consejo de Turismo
 • Estos cambios tienen como objetivo reforzar el área de Turismo de cara al diálogo con la administración
 • La pasada semana Inmaculada Benito se incorporaba a la patronal como Directora de Turismo, Cultura y Deporte


El CAP de Calella deriva la actividad de Covid-19 a un hotel

El CAP Calella cuenta con un nuevo espacio en el municipio para reforzar la actividad primaria. Se trata del Hotel Summer, que durante este primer trimestre de 2021, concentrará gran parte de la actividad del centro de atención primaria calellense relacionada con la Covidien-19.


 

Los hoteles de España tienen a 100.000 trabajadores en ERTE

El sector hotelero de España es "uno de los más beneficiados por la red de seguridad" que suponen los Expedientes de Regulación Temporal de Empleo (ERTE), con más de 100.000 trabajadores acogidos a este sistema, según ha explicado la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto.Cómo evitar problemas legales si apuesta por la larga estancia

 • Hay que buscar un equilibrio porque el cambio de modelo a la larga estancia no puede entrar en el terreno del alquiler residencial
 • Las legislaciones turísticas penalizan el uso no turístico de la habitación de hotel, explica el abogado de Tourism & Law
 • Solicitar medidas cautelares en procedimientos por contratos de alquiler puede ayudar a mantener la liquidez de la empresa


Tots els restaurants del Maresme a la Guia Michelin 2021

Una estrella i diversos recomanats a la comarca en la Guia Michelin 2021.

Els Tres Macarrons segueix sent un any més el restaurant amb estrella del Maresme, i de fet l'únic ara que el Sant Pau de la Carme Ruscalleda ja no hi és. En la definició parlen d'un ambient modern i acollidor, amb una proposta del xef Miquel Aldana centrada en la cuina catalana, contemporània en les formes i adaptada a les matèries primeres que es troben al Maresme. Entre els plats que destaquen hi ha l'arròs cremós de gambes i calamar, la granada amb vi dolç i sorbet d'albahaca i un remenat amb botifarra negra i callos de bacallà. Tal i com recorden, macaron és el nom col·loquial amb el que els francesos es refereixen a la distinció de l'estrella Michelin. No pot encaixar millor.


Checkin Hotels incorpora su primer establecimiento en Mallorca

Checkin Hotels ha anunciado la incorporación de su primer establecimiento en Mallorca, en régimen de comercialización y con su marca Bakour Hotels & Resorts (Checkin Hotels aborda la segmentación de producto con tres submarcas, según publicó HOSTELTUR noticias de turismo). El nuevo Bakour Garbí Cala Millor es un 4 estrellas situado a sólo 400 metros de la playa en la zona residencial de Cala Millor, en la costa este de la isla.


Así van las reservas de hotel en España por destinos y mercados

Las reservas en los hoteles de España mostraron un retroceso generalizado la semana pasada respecto a la anterior, que en el caso de Canarias (principal destino de invierno) fue un descenso del 36%, según los datos de la plataforma de transacciones TravelgateX. La variación respecto al mismo período del año pasado sigue sin mostrar señales de recuperación, con caídas de dos dígitos en los diez principales destinos.


Qué pueden hacer las empresas turísticas para acelerar la recuperación

Las reservas a largo plazo de viajes aspiracionales ya conviven con las de último minuto
 • La recuperación, según Eric Hart, “será por segmentos y por países, y las empresas turísticas deben estar preparadas para poder acelerarla"
 • Con la reapertura del turismo se producirá un crecimiento exponencial de los flujos turísticos a modo de efecto de bola de nieve
 • Las empresas turísticas deben tener inventarios y tarifas preparados porque el cliente potencial ya está buscando inspiración para viajar


El Consorci de Turisme impulsa el senderismo

Cada vez más gente recorre la comarca a través de los caminos y senderos que atraviesan el Maresme, ya sea a pie o en bicicleta, caminando o corriendo. El Maresme ofrece muchos espacios naturales al alcance para realizar estas opciones deportivas y de ocio. A continuación, se detallan cuáles son y con las propuestas para que se pueda disfrutar de todas sus cualidades beneficiosas.


 

Barcelona considera beneficiós el turisme per a la seva comarcaLa vacuna és l’esperança del turisme

Els empresaris de les principals cadenes hoteleres d’Espanya tenen l’esperança que la propera Setmana Santa s’iniciï la recuperació del turisme. Podria ser el punt d’inflexió per a la reactivació de la demanda.


Santa Susanna recibe el distintivo de Destino Turístico Inteligente

El municipio de Santa Susanna (Maresme) ha recibido hoy la hoja de ruta para su conversión en Destino Turístico Inteligente, que ha sido elaborada por SEGITTUR, la empresa pública que depende del Estado, después de llevar a cabo un informe diagnóstico y analizar qué medidas ha de poner en marcha en los cinco ejes del modelo DTI (gobernanza, innovación, tecnología, accesibilidad y sostenibilidad).


Àngels Chacón escolta les demandes de l’empresariat turístic calellenc

La presidenciable del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer i exconsellera d’Empresa s’ha reunit aquest matí amb empresaris turístics locals per conèixer de primera mà quina és la situació per la que passa un dels principals motors econòmics de Calella a resultes de la pandèmia. Àngels Chacón s’ha mostrat còmplice amb les demandes que fa un sector que afronta el nou any amb molta incertesa.


Dataestur, la nueva plataforma de datos para la competitividad turística

“El dato aislado no trae valor, el dato tiene que estar conjugado con tecnología para gestionarlos y luego asociarlos a la toma de decisiones del negocio”, ha señalado Juan Jesús García, Senior Advisor de Relaciones Institucionales en Amadeus, al participar del lanzamiento de Dataestur, una plataforma que la Secretaria de Estado de Turismo pone a disposición del sector para dar visibilidad a los principales indicadores provenientes de fuentes públicas y privadas como el INE, Turespaña, Renfe, Banco de España, Telefónica, AENA, entre otras. El objetivo de esta herramienta es ofrecer información desagregada para mejorar la competitividad del destino y las empresas.


Les obres d’ampliació de l’hospital començaran a principis d’estiu del 2023

El projecte d’ampliació de l’Hospital s’executarà durant 60 mesos, a comptar des de divendres passat, segons recull el calendari elaborat pel Departament de Salut. Això ens situa a novembre de l’any 2025, si tot avança segons el previst. Però les obres no començaran de forma immediata. Aproximadament durant els pròxims 28 mesos, la feina serà més de despatx: es farà la tramitació de planejament urbanístic, s’elaboraran els nous plans funcionals del centre hospitalari i es farà la redacció del projecte d’ampliació de les instal·lacions en 15.000 metres quadrats. A partir de llavors, es licitarà i s’executarà l’obra.


España debe afrontar el liderazgo mundial en accesibilidad turística

"Es el camino para la excelencia", según ha constatado Jorge Marichal
 • Muchas veces son barreras mentales las que debemos eliminar en pro de una sostenibilidad social para que España siga siendo país para todos
 • Este liderazgo social mundial es una asignatura pendiente del sector, pero por puro desconocimiento, aunque cada vez se producen más avances
 • El departamento de Accesibilidad de Ilunion Hotels ha elaborado esta guía con medidas fáciles y de sentido común, de reducida inversión


El ocio nocturno prepara una app para acceder a los recintos con test  

Spain Nightlife ha firmado un acuerdo con la desarrolladora Liberty Pass para crear una aplicación móvil gratuita, que será presentada a las Administraciones competentes, para validar la entrada a los recintos a todos aquellos que previamente se hayan realizado un test de antígenos y sean negativos.


El sector hotelero en España comenzará a recuperarse en la primera mitad de 2021

Distintos expertos coinciden en que a pesar de la irrupción de la crisis de la Covid-19 y sus drásticos efectos, España se recuperará en 2021 como uno de los principales destinos turísticos del mundo. El camino hacia la recuperación no estará exento de desafíos por lo que será clave la gestión de las tendencias preexistentes (sostenibilidad, integración en el medio ambiente y continuidad en las a yudas fiscales) para reforzarlas a todos los niveles. Estas son las principales conclusiones del evento online Meet the expert: Iberian Hotel Market, organizado por Savills Aguirre Newmany dirigido a inversores y operadores nacionales e internacionales, en el que han participado José Antonio Fernández Gallar (OHL), Antonio Espasa (Banco Santander), Guillermo Rodrigo (Baker McKenzie), Ramón Estalella (CEHAT) y Manuel Noronha de Andrade (ECS Capital).


Activades les ajudes al turisme i l’oci nocturn

Empresa i coneixement obrirà aquest dijous la nova línia d'ajuts de 19 milions d'euros destinada a empreses i autònoms del sector turístic afectats per la Covid-19. Les sol.licituds es podran tramitar a partir de les 9h a través del Canal Empresa, seguint un procés en línia "simplificat". Els beneficiaris rebran les ajudes en funció de l'ordre d'arribada de les sol.licituds, tot i que la convocatòria no quedarà tancada quean s'arribi a l'import global de la línia. Està previst cobrir entre 3.000 i 4.000 sol.licituds.


Reservas de hotel: Cataluña coge ventaja y suben los viajes de parejas

La semana pasada se registraron crecimientos (respecto a la semana anterior) en las reservas de hotel de varias comunidades autónomas


La mayoría de ayuntamientos ni perdonan ni rebajan impuestos a los hoteles

En la provincia tinerfeña, por ejemplo, solo cinco ayuntamientos han rebajado la carga fiscal21 NOVIEMBRE, 2020


Les terrasses de bars i restaurants podran obrir dilluns amb més distància i menys comensals

La restauració, la cultura i l’esport podran reprendre l’activitat amb algunes limitacions a partir de dilluns, 23 de novembre. El Govern català ha presentat aquest migdia el Pla d’obertura de la segona onada, que flexibilitzarà de forma progressiva en un horitzó de dos mesos i per trams les restriccions en vigor des de mitjans del mes d’octubre per combatre les dades epidemiològiques, que tot just s’han aconseguit estabilitzar. És per això que tant Pere Aragonès com Meritxell Budó han fet una crida a la responsabilitat de tothom per afrontar les pròximes setmanes perquè encara s’hauran de fer molts sacrificis. El toc de queda es mantindrà totes les festes de Nadal, incloent el cap d’any i la nit de Reis. Els altres dos confinaments –perimetral de Catalunya i municipal de cap de setmana– s’aniran adaptant i aixecant a partir del 7 de desembre. I tot plegat confiant que l’evolució de la pandèmia és positiva; sinó, es farà marxa enrere.


Sacs de sorra per protegir les guinguetes de futurs temporals

Els temporals del darrer any han posat en relleu la necessitat de trobar una solució per protegir el litoral calellenc. El fort onatge del temporal Glòria es va emportar grans quantitats de sorra i va causar danys en diferents instal·lacions i guinguetes. Les onades van arribar a l’interior de les guinguetes negant-les d’aigua, sorra i de tota mena d’elements que havia arrossegat el mar. Ara per evitar nous episodis com el d’aquell 22 de gener, l’Ajuntament de Calella ha decidit protegir les guinguetes col·locant sacs de sorra perquè actuïn com a elements de contenció. Aquests sacs s’han col·locat en tot el perímetre frontal de les 4 les guinguetes de la platja per protegir-les de les onades, com ja es fa en algunes platges de Barcelona.


Nova partida extraordinària d’ajuts per pagar les taxes de residus comercials

L’Ajuntament de Calella destinarà 13.000 euros a subvencionar el pagament de la taxa de residus comercials. Es tracta d’una nova línia d’ajuts extraordinaris que s’adreça específicament als sectors de la restauració, els centres d’estètica i bellesa, els parcs infantils privats i els establiments d’oci nocturn. Són els que han estat més afectats per les restriccions sanitàries, algunes continuen en tancament forçós. Per tant, en queda exclosos els comerços, que ja s’han pogut acollir a convocatòries anteriors. Les sol·licituds es poden presentar fins el 2 de desembre del 2020, de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (dilluns a divendres de 9 a 14h) o per Internet, amb el certificat d’idCat o IdCat Mòbil.


Així serà la desescalada a partir de dilluns vinent

Quatre fases en un mes i mig: en la primera els restaurants reobriran al 30% fins a les 17h i l'esport a l'aire lliure i cultura al 50%, i es manté el confinament municipal

A partir de dilluns vinent, dia 23 de novembre, comença la desescalada de les actuals restriccions implementades per fer front a la Covid-19. Des d'aquell dia, i durant els 15 següents, els restaurants reobriran portes amb limitació d'aforament del 30% tant a l'interior com a les terrasses, i només fins a les 17h. El mateix dia tornarà l'activitat cultural, amb la reobertura de cinemes, teatres i sales de concert amb aforament màxim del 50% (màxim de 600 persones). Les instal·lacions esportives a l'aire lliure, per la seva banda, podran reobrir amb l'aforament també limitat a la meitat. Pel que fa al confinament perimetral i el toc de queda, es mantindrà tal i com s'aplica en l'actualitat.


La PIMEC demana que els ajuts europeus per fer front a la Covid-19 arribin a la petita i mitjana empresa catalana

Les PIMES representen 2 de cada tres llocs de treball i el sector serveis al Maresme ocupa el 67% de la població, mentre la industria ocupa el 18% i el turisme un 13%. En el cas de l'Alt Maresme, tot el sector del turisme aplegat ocupa gairebé el 40% dels treballadors.


Calella es promociona a l’edició virtual de la World Travel Market

El sector turístic internacional compleix amb el calendari de fires i trobades anuals, traslladant-les a l’esfera virtual. Ha estat el cas de la World Travel Market de Londres, una de les cites més importants d’Europa i a la que sempre hi participa Calella. I aquest any, malgrat la pandèmia, no n’ha estat una excepció. Aprofitant l’esdeveniment, els representants de la destinació local han realitzat un total de 18 entrevistes amb agències de viatges i operadors turístics. El mercat britànic un dels principals emissors de visitants de Calella.


El sector turístico prepara una gran ofensiva en primavera para salvar el verano de 2021

El anuncio de la vacuna ha sobresaltado desde el punto de vista positivo al sector turístico. Amortizado el año 2020 desde el arranque del verano cuando se sabía que ninguna medida iba a solucionar la temporada alta, ni el año, el horizonte de 2021 iba a ser más que complicada. ¿Qué perspectivas hay a partir de la primavera, cuando se supone que habrá millones de turistas vacunados?


L'Ajuntament de Pineda ultima ajuts al sector de la restauració

El regidor del Pla de Reconstrucció, Jordi Masnou, ha dit que l'equip de govern treballa sobre com poden ser els ajuts al sector de la restauració i hosteleria i ha avançat que «hi haurà ajuts en relació a les quotes d'escombraries comercials i de la tinença de terrasses». Jordi Masnou ha dit que «en breu es faran públiques les mesures, que es centraran en ajuts als bars amb terrassa i també al conjunt de l'hosteleria».


Tendencias del viajero en 2021 y qué debe hacer el hotel para vender

Llamada de atención: "La seguridad no debería ser el enfoque principal de las campañas de marketing"16 NOVIEMBRE, 2020


La restauració, la cultura i l’esport continuaran tancats 10 dies més

Cadires apilades a la terrassa d’un restaurant calellenc

Els centres d’estètica o de massatges podran tornar a obrir aquest divendres 12 de novembre, tal com ha acordat el comitè tècnic del Procicat, que manté les restriccions per a la resta d’activitats afectades per les mesures anti-Covid durant 10 dies més. És a dir, bars i restaurants només podran oferir servei a domicili i per emportar i seguiran prohibides les activitats culturals i esportives, excepte les competicions professionals. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Samper, han comparegut aquest migdia en roda de premsa per donar detalls de la nova resolució davant la situació epidemiològica actual: ha baixat la velocitat de propagació del virus però continua sent alta la pressió hospitalària i de les Unitats de Cures Intensives.


El sector fija en el 1 de abril el horizonte de reactivación

La vacuna y los PCR son buenas noticias pero "hay que insistir en medidas urgentes", dice Joan Molas
 • La vacuna y los PCR obligatorios podrían ayudar a reactivar el sector, pero se necesitan "medidas urgentes" para llegar a abril
 • "Nos tenemos que resistir a dar el año 2021 por perdido y para eso la actividad tiene que empezar a funcionar máximo el 1 de abril”, creen
 • La falta de homogeneidad en las restricciones, de países europeos y CCAA, "desorienta y no se pueden organizar viajes", dicen desde Movelia


El turismo canario, en shock ante la obligación de PCR en vez de antígenos

Los turistas que lleguen sin PCR afrontarán sanciones desde 3.000 euros
 • Los test de antígenos en la oferta reglada de Canarias entran en vigor este sábado 14, mientras que el Real Decreto de Sanidad lo hará el 23
 • Los viajeros sin PCR de su país de origen podrán hacerse un test rápido a su llegada pero serán sancionados con multas desde 3.000 euros
 • El Decreto de Sanidad con su actual redacción hace inviables las operaciones de los TTOO y deja sin sentido la legislación canaria


El BOE publica que la PCR negativa serà obligatòria per als viatgers provinents de països de risc

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dijous la llista de països als viatgers dels quals se’ls exigirà una PCR negativa feta en les últimes 72 hores per entrar a l’Estat.


La CEOE pide alargar los ERTE al menos hasta el verano y ayudas especiales a turismo y hostelería

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reclamado este martes prorrogar los expedientes de regulación temporal de empleo (ERTE) como mínimo hasta el verano, ampliar las exoneraciones de cuotas de los ERTE hasta el 100% y ayudas “especiales” a dos de los sectores más castigados por la pandemia: el turismo y la hostelería.


El sector turístico ve la luz al final del túnel: IAG sube hasta un 38% por la vacuna de Pfizer

El sector turístico, clave para la economía española, celebra con euforia los resultados de la vacuna de Pfizer. Este sector ha sido el más maltratado por el covid-19 que, con las restricciones, ha visto cómo se paraliza su actividad casi completamente. Este verano la llegada de extranjeros se desplomó un 75% y el gasto de los mismos un 80%, por lo que la perspectiva de un futuro sin vacuna a corto plazo era sinónimo de una sucesión de quiebras generalizadas. El anuncio de la farmacéutica estadounidense aleja esa situación y podría asegurar que la pesadilla que han vivido por el coronavirus toque a su fin.


La despesa turística cau un 92% arran de la pandèmia

L’equació és tan lògica com simple. Si com a conseqüència directa de la pandèmia de la Covid-19 Catalunya ha registrat enguany una de les pitjors temporades estivals que es recorden pel que fa a l’arribada de turistes estrangers, l’impacte econòmic d’aquesta reducció havia de ser per força poc menys que demolidor. I un dels apartats en què això és més palpable és en el còmput global de despeses que van fer aquests visitants forans durant la seva estada, i que van des de l’allotjament o el menjar fins a les activitats que fan o el que puguin arribar a comprar per encabir-ho de tornada a la maleta. Doncs bé, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) corresponents al mes de setembre passat, aquest volum conjunt de despesa va ser de 186 milions d’euros, una xifra que representa una caiguda del 91,8% respecte al mateix període de l’any passat. Segmentant-ho per nacionalitats, la despesa dels francesos –que, de llarg, són els qui lideren el rànquing de turisme estranger (44% del total), al davant dels italians (tot just un 6,6%)– ha estat d’uns 65 milions d’euros (-71,5%), contra els 13 dels britànics (-95,2%) o els 11 dels alemanys (-92,2%).


La despesa dels turistes els primers nou mesos de l’any és un 80,6% inferior

La despesa dels turistes internacionals a Catalunya ha caigut un 91,8% anual al setembre, fins a 186,4 milions d’euros, segons l’Enquesta de Despesa Turística publicada  per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En els primers nou mesos de l’any, la despesa realitzada per part de visitants estrangers ha estat de 3.377,2 milions d’euros, un 80,6% menys que en el mateix període de l’any anterior. La despesa mitjana per persona ha caigut un 40,3%, fins a 675 euros, mentre que la despesa mitjana diària per turista ha baixat un 42,6%, fins a 107 euros. En canvi, la durada mitjana dels viatges ha augmentat un 3,9% i s’ha situat en 6,3 dies de mitjana.


Cataluña aplaza hasta mediados de 2021 el incremento de tasa turístic

La Generalitat de Cataluña ha aplazado hasta el día 1 de junio de 2021 la entrada en vigor del incremento de su tasa turística y la aplicación del recargo en la ciudad de Barcelona, lo que supondrá un impacto en la recaudación de 2,9 millones de euros, ante la incertidumbre generada por la pandemia de la COVID-19 en torno a la situación el año que viene.


Un B2B permitirá que los costes para un hotel de procesar tarjeta pasen del 3% al 1%

En estos momentos las tarifas de los hoteles y la duración media de la estancia siguen cayendo

Fastpayhotels, la plataforma de distribución de alojamiento B2B, anunció una oferta de pago alternativa para hoteles en asociación con Mastercard que reduce los costes que los hoteles han tenido que absorber para procesar formas de pago tradicionales.

Este programa de Mastercard tiene varios niveles de coste desde el 1% hasta el 2%, y Fastpayhotels ha adoptado los niveles más bajos, al tiempo que se ha asociado con los principales channel managers y cadenas hoteleras globales para asegurarse de que esté disponible para hoteles y alojamientos en todo el mundo.


Checkin Hotels aborda la segmentación de producto con tres submarcas

Checkin Hotels ha decidido acometer la segmentación de producto con la creación de tres submarcas que identifican distintos tipos de establecimientos, enfocados a segmentos de demanda diferentes para que cada persona encuentre el alojamiento perfecto según sus necesidades y deseos. Así, la marca madre sigue siendo la misma, con el lema de “hotels that suit you”, de la que emergen las tres nuevas enseñas, la primera con el mismo nombre, a la que acompañan Dwo Hotels by Checkin y Bakour Hotels & Resorts by Checkin.


La hostelería supone solo el 3,2% de los contagios acumulados desde mayo

100.000 establecimientos en peligro si no se flexibilizan las medidas
Juntos con la Hostelería, integrada por Hostelería de España, FIAB y AECOC, ha solicitado a los consejeros de sanidad de las Comunidades Autónomas “actuar de forma coherente” y “revertir” las medidas que alcanzan al sector, puesto que la incidencia de casos de coronavirus en la hostelería es del 3,2%, habiendo bajado respecto al 3,5% del mes de mayo.


El Gobierno negocia ampliar 12 meses el plazo de carencia de los avales ICO


Partits i agents econòmics es comprometen a treballar plegats per revitalitzar el comerç calellenc

Aquesta setmana s’ha celebrat la reunió de constitució de la Taula de Comerç a la qual hi participen els partits del Govern i de l’oposició de l’Ajuntament de Calella, l’associació de comerciants Calella Centre Comercial, l’ATC, el Gremi d’Hostaleria i la PIMEC. Té per objectiu dissenyar accions conjuntes per dinamitzar les activitats econòmiques del municipi.


 

Los Presupuestos Generales 2021 asignan 1.300 M € para el turismo

 • Los 1.057 millones que proceden del Fondo se destinarán a mantener el patrimonio histórico, economía circular y convenios con las CCAA
 • La asignación estatal de 243 millones tiene como finalidad el programa de coordinación y promoción del turismo
 • Se mantienen las líneas de financiación para empresas del sector, dotadas con 128 millones de euros


Maroto estudiará con CCAA y municipios un plan de apoyo a la hostelería

La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, ha anunciado este miércoles la convocatoria de una conferencia con las comunidades autónomas y los municipios para analizar un plan de apoyo a la hostelería, uno de los sectores más perjudicados por la crisis de la COVID-19. "Somos muy conscientes de la difícil situación en la que os encontráis y que en esta segunda ola las restricciones que se están aprobando os afectan especialmente", ha remarcado ante los hosteleros Maroto durante la XIV edición de los premios de Hostelería de España, unos galardones que reconocen la labor de los establecimientos, empresas e instituciones en el sector de la hostelería. En este sentido, la ministra ha considerado "imprescindible" la colaboración y el consenso para consolidar la recuperación del sector.


Marichal: "Tenemos la responsabilidad de permanecer en esta situación"

El presidente de Asociación Hotelera y Extrahotelera de Tenerife, La Palma, La Gomera y El Hierro, Ashotel, Jorge Marichal, ha mostrado hoy su satisfacción por las dos buenas noticias para Canarias que se han conocido este jueves, con la inclusión de las islas en corredores seguros para Reino Unido y la eliminación de la recomendación de no viajar desde Alemania, y ha remarcado la responsabilidad que tiene ahora el destino para "mantenerse en esta situación de privilegio" y ser "punta de lanza" para otros lugares de la geografía española que puedan incorporarse también cuando la situación lo permita.


Previsiones Exceltur: cómo se comportará el sector en el último trimestre

Tras una caída histórica de la actividad turística en verano, todo apunta a que, de cara al cuarto trimestre del año, se profundizará el desplome de la facturación de la empresas. De acuerdo con la Encuesta de Confianza Empresarial de Exceltur, cerrada el pasado 1 de octubre, los tres últimos meses del año anticipan una situación límite. Se estima una bajada de hasta un 77,6% en las ventas de las compañías turísticas respecto al mismo periodo de 2019, debido a los nuevos rebrotes del coronavirus.


 

El Consorci de Turisme edita un directorio de bares y restaurantes con comida a domicilio

En el nuevo contexto de medidas para luchar contra la pandemia del Covid-19, durante 15 días bares y restaurantes solamente podrán hacer entrega a domicilio o se podrá hacer la recogida con cita previa. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborado ‘El Maresme en tu Mesa’, un directorio digital con los establecimientos de la comarca que hacen este servicio, con el objetivo de hacer la máxima difusión entre la ciudadanía.


Cataluña: restaurantes y bares cerrados pagarán la mitad del alquiler

El gobierno catalán ha aprobado un decreto ley con el que se rebajará hasta un 50% el alquiler de los establecimientos y locales comerciales que tienen prohibido desarrollar su actividad debido a las restricciones para atajar los contagios de COVID-19, como bares y restaurantes.


Fitur 2021 se aplaza al mes de mayo

Ifema y el Comité Organizador de Fitur (Feria internacional de Turismo) han decidido aplazar hasta mayo la próxima edición de este evento. El encuentro, que se celebra en los primeros meses del año desde su apertura hace más de 40 años, tendrá lugar de manera excepcional entre los días 19 y 23 de mayo. La organización considera que esta cambio de fecha, en plena crisis de la COVID-19, permitirá preservar el alto impacto internacional de este evento y con ello favorecer el reencuentro profesional de empresas, países y destinos y el impulso de la actividad turística mundial


Cataluña cerrará bares y restaurantes durante 15 días para frenar el virus

La Generalitat de Cataluña cerrará todos los bares y restaurantes de esta comunidad autónoma durante 15 días a partir del próximo viernes. El objetivo es frenar la pandemia de la COVID-19 ya que en los últimos días se han multiplicado los contagios.


El Grand Tour, que passa pel Maresme, permet descobrir els principals atractius de Catalunya amb vehicle

La proposta, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme, consisteix en un itinerari circular que  recorre en diferents dies Barcelona, Tarragona, el Delta de l’Ebre, els Pirineus, la Val d’Aran, la Seu d’Urgell, la Zona Volcànica de la Garrotxa, Figueres o el Montseny, entre d’altres punts, passant en el seu traçat pel Maresme. Hi ha 5 trams que es poden recórrer en 5-7 dies a través de diferents etapes. També s’ofereix la possibilitat de realitzar  trams d’aquesta gran ruta per conèixer amb més profunditat cadascuna de les zones.


Esport, activitat i família: Calella es promociona a l’últim “workshop” de Turisme de Catalunya

Calella ha participat al “workshop” promogut per l’Agència Catalana de Turisme i l’Associació Europea de Turisme per posar en contacte les destinacions del país amb operadors i agències de viatges d’arreu del món. Una trobada que s’ha celebrat de forma virtual per l’actual situació de pandèmia i que Calella ha aprofitat per promocionar l’oferta local adreçada al públic familiar, actiu i esportiu.


 PRESIDENT DEL GREMI D'HOTELS DE BARCELONA

“D’aquí a sis mesos, Barcelona es podria quedar amb 25 hotels oberts”

No es pot estigmatitzar el turisme com s’ha fet, perquè ara, per desgràcia, ja hem vist tot el que representa per a la ciutat
Seria molt important per a tot el turisme i tot el país que ens donessin els Jocs Olímpics d’hivern Barcelona-Pirineus

“Digue’m on he de fir­mar perquè el turisme es comenci a recu­pe­rar la Set­mana Santa del 2021 i firmo sense dub­tar ni un minut”, diu Jordi Mes­tre, pre­si­dent del Gremi d’Hotels de Bar­ce­lona (GHB), que no només dona per per­duda la tem­po­rada turística del 2020, sinó que, veient com van les coses, no les té totes sobre la tem­po­rada 2021. “Mai ens hauríem ima­gi­nat que això podia pas­sar”, lamenta, i recorda que, “des de la Segona Guerra Mun­dial, no es vivia una crisi d’aquesta enver­ga­dura”. El fun­da­dor de Selenta Group, l’emblema del qual és l’hotel Sofia de la Dia­go­nal, reco­neix que avui tots els seus hotels estan tan­cats.


Easyjet: despegan las reservas para el verano de 2021

El CEO de la aerolínea se muestra optimista: "Estamos bien posicionados para la recuperación"
Los niveles de reserva anticipada para 2021 son similares a veranos anteriores


La Agencia Catalana de Turismo gestiona 3.000 consultas de profesionales

Las consultas se han disparado en los últimos meses debido al coronavirus
El servicio de atención a empresas y entidades turísticas de Cataluña ha gestionado más de 3.000 consultas desde su puesta en marcha a finales de 2019, según ha informado la Agencia Catalana de Turismo (ACT). Las consultas a este servicio, conocido como Hola!, se han disparado en los últimos meses por los efectos que la COVID-19 está generando en el sector turístico, explica la ACT.


CaixaBank renueva su convenio para dar apoyo financiero al sector hotelero

Acuerdo con CEHAT


La OMT e IATA cooperarán para generar confianza en el transporte aéreo

 • "Es esencial que las fronteras internacionales se abran al turismo de manera segura", afirma el presidente de la agrupación aérea
 • “Los viajes aéreos son un componente esencial del turismo global", señala el secretario general de la OMT
 • Ambas organizaciones pretenden también fomentar la innovación y promover una mayor colaboración público-privada


Taula rodona sobre el futur de les platges: «La platja té una dinàmica natural, no és un decorat»

La Setmana de la Natura ha començat amb una taula rodona sobre el futur de les platges. Hi han participat professionals com Gabriel Borràs, responsable d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Sara Pont, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat i Rafael Sardà, socio-ecòleg, Investigador científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes CEAC-CSIC.


 

La recuperación del turismo se frenó en agosto y la llegada de viajeros se hunde un 75%

Los brotes verdes que esperaba y veía tímidamente la industria turística con la apertura de fronteras a final de junio se han quedado en un simple espejismo. Agosto se cerró con la llegada de 2,44 millones de turistas extranjeros. Esto supone un hundimiento del 75,86% respecto al mismo mes del año anterior, según los datos publicados este viernes por el Instituto Nacional de Estadística (INE). En el gasto el panorama es similar: en el octavo mes del año, los turistas extranjeros gastaron 2.456 millones, un 79% menos que en 2019.


CEHAT pide test COVID rápidos en los aeropuertos y protocolo único en la UE

La Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) insta a las autoridades europeas a establecer puntos de testeo en los aeropuertos, para que los viajeros puedan realizarse pruebas rápidas de detección de COVID-19 en el marco de un protocolo de bioseguridad único que sea establecido de inmediato en toda la Unión Europea, modificando la normativa que en estos momentos aplica la Agencia Europea de Seguridad Aérea (EASA).


Com es distribueix l’impost turístic a Catalunya?

La taxa turística catalana recaptarà molt poc aquest any. El sector de l’allotjament està sota mínims. Les pernoctacions han caigut en picat i molts establiments han restat tancats durant la temporada alta d’estiu. Però com es reparteixen els ingressos de l’impost turístic segons la previsió dels pressupostos?


“Quina Barcelona coneixes tu?”, nova campanya de la DIBA per presentar les comarques de l’entorn de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha decidit endegar una campanya orientada al mercat domèstic per donar continuïtat a la campanya d’estiu promoguda per la Generalitat de Catalunya i les diputacions “Catalunya és casa teva”.

El lema escollit és “Quina Barcelona coneixes tu?” i presenta les comarques de l’entorn de Barcelona com una destinació propera, de qualitat i segura. S’ha preparat una campanya genèrica i una altre més específica destacant productes com l’enoturisme, la cultura, el turisme rural o el golf.

La campanya es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #QuinaBarcelonaConeixes i en els perfils de @bcnmoltmes.


 

El sector turístic maresmenc celebra la pròrroga dels ERTOS, però demana més ajudes a l’Estat

Preacord in extremis entre Govern, sindicats i patronal per a la prolongació dels ERTO fins al 31 de gener del 2021. El Consell de Ministres aprovarà avui aquest acord només dos dies abans que expiri l’actual vigència dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, que havien d’acabar ara a finals de setembre. Entre les novetats d’aquest nou acord destaca la creació d’un ERTO per limitació d’activitat, a la que poden acollir-se tots els sectors, la patronal havia denunciat fins ahir que la proposta de la Seguretat Social deixava fora a l’hostaleria i el comerç. La fórmula acordada per fer-ho és la de l’ERTO de rebrot. Totes les empreses o sectors que vegin limitada la seva activitat normal entraran per aquesta via. En una entrevista a La Ciutat, representants del sector turístic a la comarca han aplaudit aquesta prolongació però alerten que les ajudes són insuficients i que molts treballadors es troben en situació de precarietat.


El turismo está al borde del colapso: eurodiputados piden a la UE que actúe

El Comité de Transporte y Turismo del Parlamento Europeo se reunió esta semana con representantes la industria de los viajes y el turismo para hacer un balance de la grave situación que enfrenta el sector y debatir formas de superar esta crisis sin precedentes generada por la pandemia de COVID-19. El Grupo de Trabajo parlamentario destacó el hecho de que el sector turístico está al borde del colapso y 22 millones de personas en la UE que trabajan en este sector corren el riesgo de perder su empleo, por lo que han pedido a la Comisión Europea que actúe: se necesita una coordinación comunitaria y un apoyo sustancial para dar a las pymes una oportunidad de supervivencia.


Candini demana a Treball que autoritzi la tramitació d’ERTOS per rebrot a les empreses amb dificultats

L’alcaldessa de Calella s’ha adreçat al conseller de Treball, Chakir el Homrani, per reclamar noves mesures que ajudin a les empreses que pateixen les conseqüències de molts mesos sense poder desenvolupar la seva activitat amb normalitat. Tampoc durant l’estiu, quan es preveia un major dinamisme i s’esperava compensar l’aturada dels mesos més durs de la pandèmia. L’horitzó que hi ha per endavant, no és gens esperançador. Montserrat Candini planteja que es puguin tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació sota la clàusula de rebrot. Les empreses els podrien aplicar només a treballadors que no han entrat en el procés fins ara.


La Cámara de Comercio pide una bajada del IVA al 7% para el turismo y el alargue de los ERTE

La Cámara de Comercio de España ha solicitado este miércoles un paquete de medidas urgentes de ayuda a la industria turística para aguantar el embate de la pandemia. Entre las peticiones se encuentra una reducción de los tipos impositivos en el corto plazo. “Especialmente, una reducción del tipo de IVA a los servicios prestados por el sector turístico, situándolo en un 7% como en Alemania o por debajo, para aumentar nuestra competitividad y promover el consumo”, recoge en su documento. La reducción de tipos, insiste, debería afectar a toda la cadena de valor del sector. Esta petición está en línea con la que lleva meses reclamando la patronal CEOE y diversos organismos turísticos para fomentar la demanda.


Santa Susanna capital mundial del Fitness

Protegidos por estrictas medidas de seguridad para evitar cualquier brote de Covid-19, un total de 800 atletas de 22 países participan hasta el domingo en el Campeonato Europeo de Bodybuilding y Fitness, en las categorías de juniors, seniors y masters. Organizado por la Federación Internacional (IFBB), el campeonato convierte Santa Susanna -un pueblo de poco más de 3.000 habitantes-en la capital mundial del Fitness.


Tres de cada quatre pernoctacions a la província de Barcelona han estat de turistes espanyols aquest estiu

 • En un estiu marcat per la crisi de la COVID-19, el mercat domèstic i de proximitat ha pal·liat part de la caiguda de la demanda a les destinacions turístiques de la província, motivada sobretot pel decreixement del mercat estranger

 • Segons dades recollides pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, el turista català allotjat en alguna de les destinacions de Barcelona durant els mesos de juliol i agost ha caigut un 2,5% respecte el mateix període del 2019 i, fins i tot, ha crescut un 39,5% en el cas dels allotjaments de turisme rural

 • La Diputació de Barcelona ha posat en marxa aquesta setmana la campanya “Quina Barcelona coneixes tu?” per apel·lar al públic de proximitat a continuar gaudint de les destinacions properes durant aquesta tardor


La OMT pone en valor el turismo interno para impulsar la recuperación

El turismo interno regresará de forma más rápida que los viajes internacionales, lo que supone una oportunidad para que todos los destinos se recuperen de las repercusiones sociales y económicas de la pandemia de la COVID-19, según señala la Organización Mundial del Turismo (OMT). De hecho, sostiene que, a medida que comienzan a disminuir las restricciones a los viajes a nivel mundial, los destinos se centran en sus mercados domésticos e incluso muchos de ellos están ofreciendo incentivos para animar a los ciudadanos a explorar sus propios países.


España mantiene su prestigio internacional a pesar de la pandemia

La reputación internacional de España no ha empeorado respecto a los datos obtenidos por el mismo estudio en 2019. El "Country Rep Track 2020" del Real Instituto Elcano y Reputation Institute muestra que, en pleno confinamiento, la imagen internacional de España se situaba en décimo tercer lugar entre 50 y pico países, y las valoraciones sobre su reputación eran muy similares. El trabajo de campo se ha realizado en plena pandemia, entre marzo y abril de este año, y se ha preguntado por España en todos los países del antiguo G8 (Alemania, Francia, Reino Unido, Italia, Rusia, EEUU, Canadá y Japón), en los mayores países latinoamericanos (Argentina, Brasil, Chile, Colombia, México y Perú) y en Portugal, Países Bajos, Marruecos, Australia, India y Corea del Sur. Otro aspecto positivo de los resultados es que los españoles han mejorado la imagen que tienen de su propio país.


El Gobierno refuerza las ayudas a quince Ciudades Patrimonio para activar el turismo

La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, ha avanzado que habrá una ayuda específica para las 15 ciudades españolas patrimonio de la humanidad, ya que son "destinos con un valor añadido pero también con un coste adicional". Así lo ha indicado Maroto este sábado durante su visita a Segovia con motivo de la celebración de 'La Noche del Patrimonio', donde ha explicado, en declaraciones a los periodistas, que el Gobierno va a trabajar con todas las comunidades autónomas en un plan de turismo en el marco del plan de recuperación europea y con una ayuda específica para las ciudades patrimonio.


Aguado critica que solo Canarias haga PCR a los turistas y pide "una estrategia conjunta"

El Gobierno central ha tomado la decisión de hacer pruebas PCR a los turistas en Canarias en origen y en destino. El vicepresidente de la Comunidad de Madrid, Ignacio Aguado, ha cuestionado esta acción del Gobierno y ha reivindicado que los que llegan a Barajas "también deberían presentar una PCR". Por otro lado, el Consejo Mundial de Viajes y Turismo (WTTC) ha celebrado el anuncio. Piensan que con esta medida aparece "la luz al final del túnel", ya que ayudará al sector a recuperarse de la crisis de la covid-19 en menos tiempo.


El Gobierno estudia un cheque directo o desgravaciones en IRPF para los turistas nacionales

El Ministerio de Industria, Comercio y Turismo está trabajando en un programa para reactivar el sector turístico con medidas a corto, medio y largo plazo. Contaría con un plan de choque en una doble dirección: defensivo para garantizar la supervivencia del máximo de empresas y puestos de trabajo y otra pata destinada a incentivar la demanda. Según fuentes del sector, estudia si se aprobaría un bono a canjear directamente en los establecimientos turísticos o una bonificación en la declaración del IRPF.


Reyes Maroto: "Va a ser muy difícil recuperar el turismo, aunque se abran corredores"

El primer semestre del año ha culminado con el mayor desastre para el turismo español. En él se perdieron 28 millones de visitantes extranjeros, sobre unas previsiones  totales de 80 millones, según confirmó el Instituto Nacional de Estadística (INE). Esta situación tan desastrosa ha provocado que sea "muy difícil de recuperar el turismo", tal y como informa la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, en una entrevista publicada este domingo en La Vanguardia.


El turismo lanza ofertas de derribo para reanimar el otoño, pero ya mira a 2021

Un millón de billetes a 5 euros para volar en septiembre y octubre (Ryanair). Trayectos por entre 3,99 euros y 20,99 euros con cambios gratuitos para volar entre el 21 de septiembre y junio de 2021 (Vueling). Vuelos desde 22 euros o viajes a Miami por 271 euros ida y vuelta (Iberia). Descuentos del 35% en hoteles de la costa (Barceló). Bonos de 50 euros (Lastminute). Habitaciones en hoteles de cuatro o cinco estrellas desde 42 euros (Catalonia). Desayuno gratis, descuentos del 25% y niños gratis en estancias hasta el 12 de octubre (NH).


El turisme forà s’ensorra un 81,6% al juliol

L’arribada de turistes internacionals a Catalunya va viure un retrocés rècord al mes de juliol, amb una caiguda del 81,6% respecte al mateix mes de l’any passat. Els efectes globals de la Covid-19 van delmar el nombre de visitants de més enllà de les fronteres fins a tan sols 436.742 persones, segons les dades provisionals de l’estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) de l’institut estadístic espanyol, l’INE.


Congrés per definir el futur de l'alimentació, el turisme i la gastronomia

Sota el lema "Repensar el futur", el fòrum de la fira de Barcelona abordarà els reptes actuals per "facilitar" la recuperació d'aquests sectors.


Los hoteleros piden un plan de choque para el turismo

La Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (Cehat) detonó ayer una nueva oleada de presión del sector turístico para reclamar más medidas de apoyo, una vez que se ha constatado que las primeras aspiraciones de salvar el verano se han difuminado con los rebrotes de agosto y con los confinamientos y advertencias generalizadas desde los países europeos.


Santa Susanna mantiene el ritmo de inversión hotelera pese a la pandemia

Los hoteleros del pequeño municipio del Maresme se conjuran para alcanzar las 22.000 plazas en hoteles de más de cuatro estrellas.


La Regidoria de Turisme promociona a les xarxes socials els hotels oberts de Pineda per mostrar tota la seva oferta i instal·lacions

Els hotels de Pineda continuen oferint una gran oferta per a totes les necessitats, amb instal.lacions modernes i adaptades als nous temps.

Segons el diari El Economista i citant fonts oficials, el turisme cau també al mes d'agost i fins i tot deixa enrere la rendibilitat en alguns establiments hotelers. Segons algunes fonts, el sector deixarà de guanyar més de 100.000€ i es ara es pateix per la recuperació del sector.


Los hoteleros piden ERTE flexibles pero se acaba el dinero

"Los ERTE deben ser flexibles porque la fuerza mayor aparece y desaparece como el Guadiana", asegura Jorge Marichal, presidente de la patronal hotelera
El sector turístico es uno de los más afectados debido a las limitaciones aplicadas por los distintos países contra España


Los hoteleros avisan: "Sin pruebas sanitarias no vamos a tener clientes"

“No logramos entender por qué no se pueden hacer en España y sí es perfectamente viable en otros países de nuestro entorno”, expone Jorge Marichal 


El turismo renquea en julio con un 35% de ocupación y bajadas de precios del 8%


 

El Micrómetre de Santa Susanna se adapta a la Covid y crece en días y programación

 La cuarta esdición del Festival ofrece nuevos espacios para poder cumplir con la normativa de seguridad e higiene.


WTTC ofrece gratuitamente su herramienta de análisis de demanda

Permite anticipar la recuperación de la demanda en vuelos y hoteles24 AGOSTO, 2020
 • La herramienta de WTTC da acceso a datos turísticos cuantitativos y cualitativos a nivel global y regional, y de los 33 principales países
 • El análisis de los datos de Google, ForwardKeys y STR “podría ser crucial para ayudar al sector a reiniciarse”, según Gloria Guevara
 • El panel facilitará a los responsables de tomar decisiones analizar el impacto de las políticas públicas al poder monitorizar fluctuaciones


ERTE de rebrote: ¿qué son y qué empresas pueden solicitarlos?

Se pueden aplicar en aquellas empresas que no puedan desarrollar su actividad por la aplicación de nuevas medidas de restricción


Los hoteles de la costa norte del Maresme cierran por vacaciones

El sector ha perdido casi un millón de turistas y bajan persianas el 80% de los establecimientos 


Las pernoctaciones hoteleras caen un 73,4% en julio pese al fin del estado de alarma

Es el quinto mes consecutivo en el que, como consecuencia de la crisis sanitaria, descienden las pernoctaciones en los hoteles españoles


La suspensió de l’IRONMAN provocarà el tancament prematur dels establiments turístics

La notícia de la suspensió del triatló IRONMAN Barcelona i del 70.3, previstes totes dues proves pel primer cap de setmana d’octubre, ha caigut com un gerro d’aigua freda sobre el sector turístic calellenc i maresmenc; qui confiava en aquestes proves per poder respirar una mica alleugerits en una de les temporades més atípiques i econòmicament devastadora dels darrers anys. Des de l’ATC, la seva presidenta, Sònia Hernández, ha lamentat la suspensió i alertat que aquest fet farà que la temporada turística acabi el 31 d’agost. En la mateixa línia s’ha expressat el president del gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, qui ha coincidit a dir que són molt males notícies per a un sector que ja està molt afectat per la crisi del coronavirus.


L’Agència Catalana de Turisme promociona Calella en una campanya per atraure turisme familiar

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha posat en marxa un nou espai web per promocionar el turisme familiar a les 27 destinacions certificades al territori, entre les quals destaca Calella. La campanya, dirigida als mercats català i espanyol, es pot consultar a través del portal catalunya.com, on s’inclouen apartats com una agenda d’esdeveniment i activitats i informació pràctica sobre cadascuna de les zones certificades. Concretament Calella apareix com un indret de turisme de platja i familiar, on gaudir d’activitats aquàtiques o poder fer sortides de senderisme.


El turismo ya da la campaña de verano por acabada y teme el invierno

La campaña de verano más atípica de la historia acabará antes de tiempo. Los empresarios prevén un cierre de temporada anticipado, ya a finales de este mes o, como mucho, principios de septiembre, ante la oleada de barreras turísticas que vive España y el avance de los rebrotes de coronavirus.


Sanitat prohibeix fumar al carrer si no es garanteix la distància de seguretat de 2 metres

Noves mesures per lluitar contra l’augment de casos de coronavirus. Després de la reunió d’emergència del Consell Interterritorial de Salut, el ministre Salvador Illa ha comparegut per anunciar que es prohibeix fumar a l’espai públic si no es pot mantenir la distància física de seguretat de 2 metres. Això també inclou terrasses exteriors de bars i restaurants, que hauran de tancar a la 1 de la matinada. Es decreta el tancament total de l’oci nocturn, discoteques i bars musicals; i hi haurà noves restriccions pel que fa a les visites a residències geriàtriques.


L'alcalde de Pineda demana al Govern espanyol una prorroga de 90 dies dels subsidis i ampliar els ERTOS

L'alcalde ha enviat una carta al Ministre de Sanitat del Govern espanyol Salvador Illa, on li demana suport «en nom dels treballadors i empresaris del sector de l'hosteleria i serveis». Assegura que la crisis que ha generat la Covid-19 a tota la comarca «crea una enorme preocupació quan el sector representa el 70% de l'activitat econòmica».


S’activa una plataforma en línia que permet conèixer la disponibilitat d’allotjament a Calella

ReOPEN DESTINATION és la plataforma el línia que ha activat l’Ajuntament de Calella per donar informació actualitzada sobre la disponibilitat de l’oferta d’allotjament de la ciutat. Es vol així millorar la informació sobre la destinació davant la incertesa que provoca la Covid-19. L’espai indica quins establiments estan oberts i dona dades sobre la seva ubicació i contacte.


El Maresme nota especialment la baixada del turisme estranger amb una ocupació per sota del 15%

En termes generals el 70% de les places hoteleres estan tancades a la comarca del Maresme segons diverses fonts

La temporada està resultant ser molt dolenta en termes generals al Maresme mentre que hi ha comarques on l'ocupació és molt millor. Sobretot s'han beneficiat les comarques que habitualment reben turisme català o espanyol. Recordem que diversos països han demanat no visitar Catalunya i altres apliquen mesures com ara el confinament en tornar a casa.


El mercado nacional, salvavidas del turismo… pero no suficiente

La demanda nacional mantiene su intención de viajar en los próximos meses, según ha constatado el informe de Vodafone Business “La digitalización del turismo”, realizado en colaboración con CETT, Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. Sin embargo en líneas generales no será suficiente para que el turismo español pueda salvar los muebles este verano, aunque depende de los destinos y de cuál sea su cliente mayoritario.


Fernando Simón envia un missatge positiu sobre Barcelona i Catalunya

El director del Centre d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que la situació epidemiològica de Catalunya i de la ciutat de Barcelona “està en una fase de control”. Amb aquesta valoració Simón transmet un missatge a l’exterior que pot donar oxigen a la destinació turística molt malmesa en la seva imatge.


Trabajo ultima un subsidio especial para hasta 550.000 parados sin ingresos

El ministerio liderado por Yolanda Díaz mantiene con patronales y sindicatos conversaciones "muy avanzadas" sobre esta nueva ayuda, de 430 euros mensuales


Las empresas de turismo, ocio y cultura reciben 14.445 M de la línea de avales ICO

Unas 111.080 empresas del sector del turismo, ocio y cultura han recibido hasta el 31 de julio 14.445,4 millones de euros en financiación a través de la Línea de Avales del Estado que el Gobierno aprobó en marzo para ayudar a las compañías a hacer frente al impacto del coronavirus.


 

Santa Susanna il·lumina la platja de les Dunes amb 75 punts de llum

La zona –fins ara molt fosca– és molt utilitzada a la nit per les persones del municipi que surten a practicar esport

La platja de les Dunes s’ha convertit en una zona il·luminada. Aquest espai situat a tocar del terme municipal de Pineda de Mar és molt utilitzat per les persones del poble per anar-hi a fer esport; sobretot, a córrer. El problema era que en fer-se fosc i no haver-hi il·luminació, aquest espai –amb grans possibilitats—perdia una part del seu atractiu. L’alcalde, Joan Campolier, havia intentat en més d’una ocasió trobar-hi una solució, sense èxit. Ara, mitjançant una compra agregada de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) s’ha pogut resoldre el problema.

El turismo doméstico se impone en Barcelona

Un verano de escapadas, de ir al Garraf, al Maresme, al Berguedà... De turismo doméstico y, dentro de este marco, también de visitar Barcelona y pasar la noche en algún hotel de la capital catalana. Así está transcurriendo esta extraña temporada veraniega tal y como recoge el último informe del Observatori del Turisme; ciutat i regió , al que ha tenido acceso La Vanguardia .


El Maresme es promociona en l’any més costerut pel turisme

La campanya “Som de mar i de munt” que promociona els actius del Maresme, present als grans mitjans nacionals


Calella és el primer municipi català en certificar la seguretat sanitària i higiènica de les seves platges

L’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola garanteix que les platges Gran i de Garbí compleixen els protocols de seguretat i higiène exigits per les autoritats espanyola i internacional. Els ha concedit el segell Safe Tourism Certified (Certificat de Turisme Segur), convertint-se en les primeres de tot Catalunya en obtenir aquest reconeixement, que ve a reforçar la imatge de la destinació en un context de pandèmia mundial.


El Gremio de Hoteles de Barcelona en contra de los “hogares compartidos”

El Gremio de Hoteles de Barcelona ha cuestionado el nuevo Decreto de turismo de la Generalitat de Cataluña, el cual autoriza al titular de una vivienda a alquilarla a terceras personas por una estancia que no supere los 30 días. Según los empresarios esta nueva modalidad no garantiza seguridad y “beneficiará nuevamente a los grupos y mafias que operan en Barcelona comercializando alojamiento turístico ilegal”.


España tiene más de 500 establecimientos con el sello Safe Tourism

En España ya son más de 500 los establecimientos turísticos públicos y privados que han conseguido el sello Safe Tourism que certifica el cumplimiento de las medidas higiénico-sanitarias para la prevención de riesgos frente a la COVID-19. Los hoteles y la restauración lideran la lista y Andalucía y Cataluña son las comunidades con más establecimientos certificados por el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).


habitatge compartit d’ús turístic és legal

El govern va aprovar ahir el nou decret de turisme, pendent des del 2015, que ordena una normativa dispersa i en alguns casos obsoleta, i es posa al dia amb l’evolució de nous models d’allotjament que s’havien de regular, com ara l’habitatge compartit. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va explicar: “Em vaig comprometre a aprovar aquest decret quan em van nomenar per al càrrec”, i ahir, finalment, la promesa es va fer realitat. Va ser en l’últim consell de govern abans de les vacances i, potser, en un dels darrers abans d’acabar la legislatura. Les principals novetats del decret és la regulació d’allotjaments singulars i la legalització de les llars compartides, també que es dona més competències als allotjaments rurals, classifica els càmpings amb estrelles i preveu que un mínim del 60% dels fons recaptats per la taxa turística s’hagi de destinar a la promoció turística.


La OMT prepara una cumbre internacional para intentar recuperar el turismo

"Tenemos que hacerlo ya, lo más pronto posible", aseguran e El Confidencial fuentes oficiales del organismo de Naciones Unidas. Se prevé su celebración en el mes de octubre.


El turisme, en situació crítica

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va qualificar ahir de situació “molt crítica” la que està vivint el sector turístic a Catalunya i va demanar al govern de l’Estat que, com a mínim, allargui els ERTO “fins al mes de març” de l’any que ve.“Es tracta d’una petició al govern espanyol en majúscula, en vermell i fluorescent”, va dir Chacón, que va recordar que un 25% dels expedients temporals d’ocupació presentats a Catalunya estan vinculats al turisme.


 

L'Ajuntament recorda que guinguetes, hotels i càmpings només poden oferir música ambient, i no de ball

Les guinguetes, hotels i càmpings, només poden oferir música ambient, i no de ball. Així ho recull la normativa que desde fa una setmana s'ha decretat des de PROCICAT com a mesura preventiva per la pandèmia, i que també ha obligat a tancar sales de ball i discoteques.


Los asesores fiscales califican de "demagógica" la subida de impuestos


Dofi Jet Boats continua el seu servei per la costa del Maresme i la Costa Brava aquest estiu

L'empresa Dofi Jet Boats és una empresa turística de la zona que ofereix viatges en vaixell a la façana marítima entre Calella i Tossa. Enguany, l'empresa de transport en vaixell segueix oferint el seu servei a mar, tot i la difícil situació que viu el sector serveis. La majoria de la clientela que gaudeix d'aquest servei sol ser estrangera, així doncs aquesta temporada el servei s'enfoca més cap al turisme de proximitat.


Els anuncis de França i Regne Unit "acaben d'enfonsar" el sector turístic del Maresme

França recomana no visitar Catalunya i el Regne Unit imposa quarantena, i el Gremi d'Hostaleria del Maresme creu que això enfonsa la temporada.


Santa Susanna és elegida per la xarxa DTI per unificar el missatge sobre la Covid als turistes

Segittur actualitza el manual de semàntica per aconseguir una comunicació homogènia en les destinacions que doni confiança al turisme davant el coronavirus

Santa Susanna ha estat el municipi català elegit per Segittur per provar el funcionament del Manual de Semàntica sobre les recomanacions que la destinació fa al turisme davant la nova situació creada per la Covid-19. L’objectiu últim és aconseguir una comunicació homogènia en les destinacions de la xarxa de Turisme Intel·ligent. Aquesta unificació ha de servir per donar confiança i seguretat al turista: mateix criteri de missatge, mateixa semàntica i icones reconeixibles.


Conclou el 1r Cicle de Conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme amb un balanç positiu de la participació

El 1r Cicle de conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme, organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ha acostat diverses personalitats del món polític i empresarial als representants del sector turístic de la comarca. Les conferències s’han fet a través de la plataforma Zoom. Hi han participat els consellers i conselleres Miquel Buch, Àngels Chacón, Damià Calvet, Teresa Jordà i Mariàngela Vilallonga; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i el president del Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre.


Cancel·lacions de turistes europeus als hotels de Pineda i l'Alt Maresme que han obert

Preocupació en el sector turístic de Pineda i l'Alt Maresme perquè tornen les cancel·lacions dels turistes europeus. Els pocs hotels que han obert a Pineda han notat aquest cap de setmana un increment de les cancel·lacions per als propers dies. Ho ha explicat aquest matí a Ràdio Pineda l'hoteler pinedenc, Albert Buch, president de Pineda Turística. Ha dit que per cada quatre reserves, majoritàriament de gent de Barcelona, els arriben 15 cancel·lacions.


CEHAT pide test en origen y en destino para evitar cuarentenas  

Jorge Marichal, presidente de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) ha sido una “sorpresa y una decepción” el anuncio de Reino Unido de aplicar una cuarentena a quienes lleguen desde España y ha pedido medidas a nivel europeo, así como la realización de test en origen y destino, para evitar que esto se replique en otros mercados.


El passeig de Mar quedarà obert definitivament aquest divendres a la tarda

El passeig de Mar de Pineda, que va quedar afectat pel temporal Glòria, quedarà obert aquest cap de setmana. Les obres d'urgència executades pel govern de l'Estat ja han finalitzat, i aquesta setmana la brigada municipal està fent feines de jardineria i enllumenat. Ho ha anunciat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, explicant que aquestes obres s'han executat en un temps rècord, amb una inversió estatal que supera el mig milió d'euros.  El mes passat ja es va obrir un primer tram, a la banda més propera a Poblenou, i aquest divendres a la tarda ja es podrà passejar per tot el tram que mancava, va des de la platja dels Pescadors al pont de la Riera.


La petjada de la Covid-19: cau la població ocupada als municipis turístics de l’Alt Maresme

La població ocupada resident del Maresme ha caigut una mitjana del 5,9% entre juny del 2019 i juny del 2020, segons l’Informe territorial de la demarcació que han elaborat la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona. Els resultats confirmen que la crisi sanitària de la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica, i no només a la comarca sinó també al conjunt de la província. A Calella, el primer semestre del 2020 es va tancar amb 6.560 persones ocupades, el 19% menys que l’any anterior. D’aquestes, 5.094 són assalariats i 1.603 autònoms. L’informe també confirma una important pèrdua de llocs de treball.


L’ATC rep una quinzena de peticions diàries per acollir-se a les promocions de la campanya “Calella es solidària”

El sector turístic calellenc valora positivament el llançament de la campanya promocional dirigida als professionals de “primera línia” en la lluita contra la Covid-19. És a dir, professionals sanitaris, treballadors de residències, d’empreses de neteja i de recollida de residus, o empleats de supermercats. Es va posar en marxa amb l’objectiu d’agraïr l’esforç que han fet aquests col·lectius de treballadors durant les setmanes més dures de la pandèmia, quan el virus encara era un desconegut i tampoc es comptava amb els mitjans necessaris per combatre’l. Però de retruc, amb la campanya es volia aconseguir emplenar hotels i bars i restaurants, i negocis associats, davant unes perspectives d’activitat turística que no eren gens bones. I el temps, i els esdeveniments, ho venen a confirmar.


Obren alguns hotels de Pineda, però amb molta incertesa per la COVID-19

Amb una perspectiva molt incerta, des d'avui divendres obren portes els hotels Stella i Taurus de Pîneda, i la setmana que ve ho farà l'Hotel Alegria. Algun, com el Nostra Mar, va obrir la setmana passada, i d'altres, com és el cas de l'hotel Promenade, finalment no obriran aquesta temporada.


La Diputació de Barcelona activa més de 20 milions d’euros més del Pla de Xoc per fer front a la crisi del coronavirus

El suport s’inclou dins del Catàleg de Serveis i estarà protagonitzat per accions en l’àmbit social, així com d’igualtat i de promoció econòmica, comerç i ocupació. D’altra banda, la Diputació també donarà un impuls en tot un conjunt de projectes en els àmbits de la cultura, l’educació, els esports, la joventut i la neteja i desinfecció del mobiliari i espai urbà dels municipis de la província.


España lanza una campaña para generar confianza en el turista europeo

“Las especiales circunstancias de este verano hacen necesario lanzar una campaña de publicidad con la que queremos recordar a los turistas internacionales que las vacaciones en España son una apuesta segura”, ha afirmado la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, que ha presentado hoy una estrategia de promoción destinada al visitante extranjero, en especial al europeo. Con el lema “Back to Spain”, “la campaña refuerza las razones y emociones que han convertido a nuestro país en su destino favorito en un año donde la competencia por captar turistas que se decidan a viajar fuera de sus países, va a ser muy pronunciada", ha añadido. Asimismo, ha dado a conocer el nuevo portal de turismo de España, que mantiene el dominio spain.info, pero se renueva completamente después de 19 años en funcionamiento.


Viu l’estiu a prop de Barcelona

Barcelona és un territori ric i divers ple de possibilitats per gaudir de l'oci, de la cultura i de la natura. Amb un centenar de quilòmetres de costa, dotze parcs naturals, un valuós patrimoni artístic i monumental i una gastronomia reconeguda, no cal anar més lluny per gaudir d’unes vacances perfectes. I menys ara! Aquest és el moment de relaxar-se, desconnectar i descobrir el paradís que queda més a prop. Explora amb els cinc sentits el teu racó preferit de les comarques de Barcelona... i deixa’t sorprendre!


Turisme: pla de xoc

El govern espanyol ha anunciat el pla d’impuls del sector turístic amb una injecció de 4.250 milions d’euros, tot considerant que la seguretat sanitària és molt important per evitar contagis i nous brots. Malauradament, el pla sembla respondre més a la improvisació que no pas a una reflexió profunda, segurament com a conseqüència de no haver comptat per elaborar-lo amb el mateix sector afectat, mitjançant les entitats i institucions que el representenL’augment de taxa turística catalana no s’aplicarà fins gener 2021

El Parlament de Catalunya ha aprovat deixar sense efecte la pujada de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (taxa turística) prevista per aquest any i l’ajorna fins a gener del 2021. El ple no ha acceptat algunes de les proposicions de l’oposició que demanaven una moratòria de la taxa o una reducció de la quantia de l’impost per aquest exercici i el proper.


Un total de 16 municipis del Maresme demanen a l’Estat no haver de pagar les taxes d’ocupació de les platges

S’ha coordinat una carta conjunta, a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, en la qual es demana a l’Estat que no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia de la COVID-19 fins a final d’aquest any.


Agricultura llança una campanya digital per promoure les activitats martítimes durant els mesos d’estiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació llança un anunci que té com a objectiu incentivar el turisme de proximitat i donar suport a les activitats maritimo-recretives.


Torna l’activitat a l’aeroport de Vilobí d’Onyar

Feia tres mesos i mig que no aterraven vols comercials a l’aeroport Girona-Costa Brava. L’últim a fer-ho va ser el 19 de març, procedent de la ciutat alemanya de Karlsruhe. Entremig, l’estat d’alarma i el confinament per la pandèmia havien fet que l’activitat a la terminal de Vilobí, si bé l’aeroport estava obert, fos merament testimonial. “Hem estat operatius per garantir els vols essencials, sobretot per motius sanitaris i d’emergència”, concreta Pallarès.


No s’ha arribat al límit d’aforament de les platges durant el primer cap de setmana d’estiu

En els pròxims dies es podrà consultar al portal municipal quina és l’ocupació de les platges de Calella seguint les indicacions de les autoritats que demanen controlar la presència de banyistes per evitar aglomeracions i el risc de propagació del coronavirus. Si bé s’havia anunciat que estaria disponible pels volts de Sant Joan, aquests dies s’ha aprofitar fer-ne proves i ajustar el sistema que recull les dades de la Platja Gran i la Platja de Garbí, que són les dues zones on es posarà en funcionament. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha explicat que en cap cas s’ha arribat al límit que faria saltar l’alarma i procedir al tancament de l’accés al litoral.


'Catalunya és casa teva', campanya per impulsar el turisme de proximitat

“Catalunya, més casa nostra que mai”. Amb aquestes paraules del President de la Generalitat, Quim Torra, Catalunya inicia una campanya per potenciar el turisme de proximitat amb el lema “Catalunya és casa teva”, amb la inversió més important en promoció turística que s’ha fet fins ara a Catalunya. El Maresme, presentat com a Costa de Barcelona, és un dels atractius turístics que s'hi inclouen. Les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Turisme de Barcelona i la Val d’Aran participen també en la campanya per a sumar esforços i promocionar de manera conjunta el turisme de proximitat.


Primer cap de setmana de gran afluència de banyistes a les platges de Pineda

Alguns trams van tenir una ocupació elevada i l'Ajuntament de Pineda va valorar la possibilitat de tancar algun tram per limitar l'afluència de persones.


Santa Susanna impulsa una campaña para el turismo de proximidad

El Ayuntamiento de Santa Susanna (Maresme) ha preparado una campaña para promocionar el destino en el mercado catalán y español como marca turística. El objetivo es que las familias que este año no han podido planificar sus vacaciones, sepan que a pocos kilómetros de su casa disponen de un espacio lleno de naturaleza, mar, montaña y tranquilidad.


El turista estranger es farà esperar

Amb comptagotes van començar a arribar estrangers ahir a Catalunya, un cop reobertes les fronteres a partir de la mitjanit. A l’aeroport del Prat van aterrar 40 vols de l’espai Schengen, provinents de ciutats com Dublín, París, Londres, Brussel·les i Frankfurt, i d’altres punts de l’Estat. Van operar a la T1 del Prat, entre enlairaments i aterratges, 80 vols, xifra que contrasta fortament amb el miler diari que operen al Prat un diumenge d’estiu. No va haver-hi creuers al port de Barcelona, únicament ferris, i els pocs turistes que van arribar ahir al port ho van fer a bord d’un ferri provinent d’Itàlia.


Comença la temporada d’estiu a mig gas

Amb mesos de retard pel coronavirus, i la llibertat de moviments per tot Catalunya, aquest cap de setmana la Costa Brava i la Costa del Maresme han rebut els primers visitants.


Pineda inaugura la temporada d'estiu i obre el passeig a la Platja de la Riera

Policia Local, Agents Cívics i socorristes vetllaran per la seguretat a les platges. Un dron ajudarà des de l’aire a detectar trams pròxims a la seva ocupació màxima.


Gonzalo Plata (CCOO): «Esperem que l'àrea metropolitana de Barcelona pugui ser el motor del turisme a l'Alt Maresme durant l'estiu»

El Secretari General de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Lalo Plata, ha dit que «espera que el turisme català pugui afavorir el sector a l'Alt Maresme, ja que si no, la crisi serà encara més forta». En una entrevista a Ràdio Pineda ha dit que «cal treballar perquè la crisi no vagi més enllà de l'any 2021». Per això ha dit que «cal que Pineda generi estratègies per caçar el turisme de l'àrea metropolitana de Barcelona per generar activitat econòmica».


Sánchez presenta este jueves el plan de apoyo al turismo

Dos días después de que el sector turístico español clamara por medidas concretas para rescatarlo de la crisis y poco antes de que abran las fronteras a los extranjeros del espacio Schengen en España el próximo 21 de junio, el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, presenta este jueves su anunciado plan de apoyo al turismo, que ha diseñado junto a los representantes del sector y en coordinación con las comunidades autónomas.


El Maresme demana a l'Estat que no s'hagin de pagar les taxes d'ocupació de les platges

Un total de 16 municipis del Maresme, a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, sol·licitaran a l’Estat que exoneri de les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia fins a final de 2020, com han fet els ajuntaments de Tarragona i el Garraf. Es proposa per a totes les empreses adjudicatàries i concessionaris de les platges.


El sector turístic vol que s’allarguin els ERTO

El sector turístic retreu al govern espanyol haver-lo deixat de banda durant la crisi del coronavirus. “El sector se sent abandonat”, va resumir el president de CEHAT, Jorge Marichal, en la cimera empresarial organitzada per la CEOE. En aquest context, els empresaris van reiterar la petició d’allargar els ERTO i els crèdits ICO fins que es recuperi la demanda i van reclamar l’elaboració d’un pla estratègic sectorial. També van advertir d’una allau de concursos de creditors a les empreses turístiques i van demanar també aplicar una reducció de l’IVA a les activitats del sector i apostar per la flexibilitat laboral com una mesura per “protegir” l’ocupació.


Calella llança avui la campanya per dir als turistes que som una destinació segura

La seguretat com a valor afegit als atractius turístics de Calella marca la nova campanya publicitària que s’ha llançat aquest dilluns amb l’objectiu de captar turista de proximitat català i espanyol de cara a un estiu marcat per l’emergència sanitària mundial i la caiguda dels desplaçaments internacionals. “És Calella” és l’esglògan escollit per als anuncis que s’han d’emetre per ràdios i s’han de publicar en premsa escrita, amb un cost global de 100.000 euros. De la campanya se’n va parlar en l’última sessió plenària per la crítica que en va fer ERC, tant per l’import com pel fet que s’hagi encarregat a una agència barcelonina, Vitamine, en comptes de confiar-la a professionals locals o treballadors municipals.


"Turismo piloto" en Baleares a partir del 15-J: viajeros europeos, vigilados y sin cuarentena

El Gobierno va a poner en marcha un "programa piloto" en Islas Baleares estableciendo un "corredor turístico seguro" antes de que finalice el estado de alarma el próximo 21 de junio para "comprobar el funcionamiento del modelo de levantamiento de los controles temporales de las fronteras interiores y la recuperación de la libertad de circulación". Así, Sanidad se propone hacer una "monitorización de los turistas", garantizando el seguimiento, la identificación y el aislamiento de posibles casos de coronavirus al tener un número de turistas inferior al que pueda haber tras el levantamiento de las restricciones en toda España.


España encara el verano con 688 Banderas Azules y mantiene su liderazgo mundial

España ha obtenido un total de 688 Banderas Azules (589 playas, 98 puertos deportivos y cinco en embarcaciones turísticas sostenibles) que ondearán a partir de junio en el litoral español, lo que supone 19 más respecto al año pasado, siendo la Comunidad Valenciana líder en número de playas con Bandera Azul este año, aunque el aumento más significativo se producido en Andalucía.


La prisa del Gobierno por vender un país libre de virus amenaza la campaña estival

Camino de ida y vuelta. La ofensiva en apoyo del sector turístico que lanzó el propio presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, el pasado 23 de mayo, corre el riesgo de derrapar por los mensajes contradictorios, cuando no inverosímiles, lanzados en la última semana. De hecho, la euforia con la que se recibió el anuncio de apertura del país al turismo internacional, con la decisión de eliminar la cuarentena al viajero internacional a partir del 1 de julio, amenaza con perder todo su empuje y, lo que es peor, terminar teniendo un efecto justo contrario al perseguido


Ayuso plantea cámaras de calor y test en Barajas para evitar cuarentenas a turistas

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha pedido en la reunión de la Conferencia de Presidentes un sistema de entrada al aeropuerto de Madrid-Barajas Adolfo Suárez menos "incómodo o disuasorio como el de la cuarentena de los turistas", como la instalación de cámaras de calor y test.


Nacional

Bares y restaurantes: toda la normativa durante las fases de la desescalada

 • En la Fase 1 abren terrazas y en la 2 el consumo en interiores
 • Para la Fase 3 queda la llegada de las barras tradicionales

El sector de la hostelería ha vivido muy pendiente de bajo qué circunstancias comenzaba la desescalada tras el confinamiento por el coronavirus que empieza a permitir a los ciudadanos regresar a bares y restaurantes. La afluencia de los españoles a los locales para comer y beber en interiores y terrazas, eso sí, debe tener lugar bajo unas condiciones muy concretas y atendiendo a toda la normativa que el Gobierno, a través de los Boletines Oficiales del Estado, ha publicado a tal efecto. Coronavirus, última hora, en directo.


Candini promou una trobada entre cònsols i els empresaris turístics de Calella

L’alcaldessa de Calella ha activat contactes amb representants internacionals per promocionar la destinació turística i contribuir a la recuperació econòmica de la ciutat. Montserrat Candini ha enviat una carta als cònsols de França, Alemanya, Itàlia, Rússia i el Regne Unit a visitar la ciutat i reunir-se amb empresaris turístics per “fer un intercanvi d’impressions”. L’acció es va donar a conèixer ahir, aixecant les crítiques de la CUP i Calella en Comú. Els dos partits de l’oposició han lamentat que no se’ls hagués informat prèviament.


 

PIMEC Turisme proposa ajuts directes a pimes i autònoms del sector per import de 2.800 milions en el període 2020-2021

PIMEC Turisme ha proposat en una roda de premsa telemàtica ajuts directes a pimes i autònoms del sector a Catalunya per import de 2.800 milions d’euros en el període 2020-2021, amb l’objectiu de reactivar el sector turístic i adaptar-la a les exigències de la Covid-19 i en coherència amb les ajudes d’altres països com França i Itàlia. Aquestes mesures formen part del manifest ‘Pla de xoc per al turisme’, que compta amb el suport de més de 50 entitats i que contempla propostes per revertir les conseqüències que pateix el sector per la crisi del coronavirus com, per exemple, demanar a l’ICF i a l’ICO que articulin una línia sectorial específica per un import de 2.000 milions.


Drones e inteligencia artificial para vigilar el aforo de las playas en Fase 2

Los ayuntamientos de Pineda de Mar y Calella, en el Maresme, preparan la reapertura de las playas para la temporada estival que se deben adaptar a la actual situación sanitaria, especialmente con la entrada de la Fase 2 de la desescalada a partir de este lunes. Para facilitar que se respeten las distancias de seguridad y el aforo en las playas, los Ayuntamientos se dotan de varios sistemas de control que serán controlados por drones o bien vía WiFi.


Turismo y construcción aspiran a 40.000 millones de la ayuda de la UE

 • Quieren hacer valer su peso en la economía española y en la creación de empleo

El Gobierno prepara el diseño de un plan de reconstrucción de la economía española y del tejido empresarial sustentado en los más de 140.000 millones de euros con los que España podría obtener del fondo de recuperación de la Unión Europea tras la pandemia, bautizado como el nuevo Plan Marshall.


¡Bienvenido Mr TUI! Maroto negocia con los gigantes del turismo para salvar el verano

da hasta otoño tras perder 15 millones de turistas. Para ello, la titular de industria ha mantenido reuniones con las principales empresas del sector

Semana crucial para el turismo español. Después del efecto reparador que tuvieron las palabras del presidente Pedro Sánchez el pasado fin de semana, demasiado tarde para algunos, la ministra Reyes Maroto ha mantenido reuniones con los principales turoperadores del mercado para intentar salvar la temporada de verano (tercer trimestre del año) e incluso para llevar hasta octubre la campaña estival, según confirman fuentes oficiales.


Atraer a 'los de fuera' y movilizar a 'los de dentro': el sector turístico arranca motores

Se acerca la temporada de verano, y este año seá diferente: mascarillas, distancia social, aforos...

Los expertos debaten sobre qué medidas aplicar y coinciden en que garantizar la seguridad es primordial


L’Alt Maresme prepara la reobertura de platges en fase 2: Calella utilitzarà la tecnologia per controlar l’aforament

Els sis municipis costaners de l’Alt Maresme preparen, encara amb força incertesa, la reobertura de les platges a partir de dilluns amb l’avançament de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de desconfinament.


Decidits a atraure el turisme de proximitat

’Ajuntament de Calella ha encarregat una campanya de màrqueting destinada a captar turisme de proximitat. Es destinarà una partida de 100.000 euros amb l’objectiu de reactivar el turisme i rellançar la imatge de la ciutat. El sector hoteler, en canvi, encara mostra certa incertesa sobre com i quan podran obrir els establiments.


Así garantizará España que la entrada de turistas sea segura

Formularios, toma de temperatura, pruebas piloto en junio y varios cambios en la cotidianeidad de los aeropuertos28 MAYO, 2020
¿Cómo garantizará España que la entrada de turistas extranjeros, a partir del 1 de julio, sea segura? El Gobierno levantará durante el mes de junio las restricciones a la movilidad, pero se seguirá tomando la temperatura a quienes lleguen a un aeropuerto español, que deberán seguir rellenando un formulario y serán monitorizados. Aena ha puesto en marcha un plan de recuperación operativa de los aeropuertos que aplicará en dos fases, una mientras dure la pandemia y otra, a continuación.


El Govern aprovarà un paquet de mesures per garantir la reobertura segura de les platges

En previsió que dilluns vinent, 1 de juny, Calella passi a la fase 2 del pla de desescalada, el Govern Municipal està ultimant els detalls per garantir l’aforament i que es compleix amb la distància de seguretat a la platja. Després de més de dos mesos de confinament i amb l’arribada del bon temps i les altes temperatures, s’espera amb moltes ganes l’obertura de la platja per banyar-se o prendre el sol, coses que fins ara no han estat permeses.


El Gremi d’Hostaleria aplaca l’eufòria provocada per l’anunci que la temporada arrenca l’1 de juliol

El sector del turisme maresmenc ha rebut amb escepticisme l’anunci de Sánchez de poder reprendre l’activitat turística a partir de l’1 de juliol. Quan falta un mes i escaig perquè puguin començar a arribar els primers turistes, el sector hoteler no les té totes per poder reprendre la temporada amb normalitat. Les limitacions d’aforament, l’adaptació de tots els establiments als nous protocols i la incertesa del que vindrà, fan que el sector vegi per perduda gran part de la temporada. Aquest estiu no hi haurà platges plenes de gom a gom, ni grans cues en monuments per visitar i lluny quedaran les aglomeracions i el turisme de masses.


 

El turismo pide anticipar la reapertura para competir con el resto de Europa

El sector turístico valora que al fin el Gobierno haya fijado una fecha para la reactivación del turismo nacional, en junio, e internacional, en julio. Al anuncio del sábado del presidente del Ejecutivo, Pedro Sánchez, se añadió ayer un nuevo paso al establecer el final, a partir del 1 de julio, de la cuarentena de dos semanas para quienes lleguen a España. No obstante, la industria turística considera que la reanudación del turismo internacional debe anticiparse al 15 de junio para no perder el inicio de la temporada vacacional de muchos países europeos.


El verano en juego: La pugna por el turista libre de coronavirus

No habrá playas abarrotadas de bañistas ni grandes colas para visitar monumentos este verano. La pandemia de coronavirus ha cortado en seco el turismo, arrasando un sector que para España y otros países mediterráneos representa el principal motor económico y que muchos gobiernos se afanan ahora en remontar. El objetivo: salvar lo que se pueda de la inminente campaña estival y llevarse para sí los turistas libres de Covid-19 que, en un contexto de crisis sanitaria mundial, se atrevan a viajar una vez se reabran las fronteras.


Aluvión de búsquedas de hoteles en España para julio tras el anuncio de Sánchez

El anuncio del sábado del presidente Pedro Sánchez de que “habrá temporada turística este verano” ha tenido efectos inmediatos en el sector turístico: la ciudadanía se ha tirado en masa a buscar alojamientos. Según el portal especializado en viajes Destinia, las búsquedas de hoteles para destinaciones españoles aumentaron un 142% el sábado en 5 horas, entre las 14.00 y las 19.00 horas. En esa franja, las reservas se dispararon.


Quiebra uno de los mayores turoperadores británicos

Specialist Leisure Group, con más de tres mil empleados, dejó de operar este viernes y era propietario de varias firmas de viajes


Sànchez: " En julio se abrirán las fronteras sin restricciones"

“España os espera, con todas las garantías”. Así ha invitado el presidente del gobierno, Pedro Sánchez, a los turistas para que vengan a nuestro país desde junio. La temporada turística se abre en junio para todos, españoles y los que vengan de fuera. “Habrá temporada turística este verano. Tenemos el propósito de reactivar la actividad turística para esta temporada”, ha asegurado, tras haber superado el pico de la pandemia del coronavirus (Covid-19).


 

Cómo reactivar el turismo: apoyarse en las marcas y acuerdos multilaterales

La crisis sanitaria del covid-19 nos ha dejado escenarios hasta ahora inimaginables en los principales destinos turísticos de España. Una Semana Santa sin procesiones, unas Fallas sin pólvora en las calles, un San Isidro sin gente en la pradera, ciudades sin turistas, playas y terrazas cerradas... "El producto interior bruto del sector turístico va a caer más del 40%", afirmó Cayetano Soler, socio responsable de Transporte y Logística, Gobierno, Turismo y Sanidad en PwC España, en la entrevista 'Claves para la recuperación' organizada por El Confidencial en colaboración con PwC y en la que también participó Jorge Marichal, presidente de CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos).


Els bars de l’Alt Maresme afronten amb optimisme l’inici de la fase 1

Els bars i restaurants de l’Alt Maresme han estrenat amb optimisme la fase 1 de desconfinament. Els municipis del nord de la comarca formen part de la regió sanitària de Girona i, per tant, avancen a un ritme més ràpid que la meitat sud del Maresme, encara en fase 0 avançada. “La temporada no serà tan nefasta com havíem pensat”, augura Santi Riera, propietari del bar Champanillo de Calella. Pel que fa als negocis de l’extrem sud i centre de la comarca, des del gremi de restauració es reclama paciència, tot i la dificultat del moment: “No ens ve d’una setmana”, assegura el president del Gremi, Enric Bartrès, que espera que el conjunt del Maresme passi a fase 1 a partir de dilluns vinent: “Obrirem amb seny i amb totes les mesures”.


La gran majoria dels hotels de l'Alt Maresme continuen tancats en fase 1 i mentre duri l'Estat d'Alarma

El president del Gremi d'Hotelers del Maresme, el pinedenc Jordi Noguera, ho ha explicat i a més, augura un futur incert mentre duri l'Estat d'Alarma.


Moncloa propondrá en España experiencias de "turismo sano" en origen y destino

La reactivación de la actividad turística durante la desescalada en España es un quebradero de cabeza que, con la llegada del verano y las buenas temperaturas, empieza a convertirse en una cuestión de máxima importancia para la economía española y, especialmente, para algunas comunidades donde la industria turística es esencial.


El turisme forma part de l'ADN de Calella

Hotelers, restauradors i comerciants reivindiquen en aquest vídeo tots aquests anys de feina feta i la que queda per fer. Perquè això "És Calella".


Bruselas, contra cuarentenas a la española, plantea la reactivación del turismo en la UE

Hubo un protagonista en la serie de medidas que se tomaron cuando se comenzó a comprender en Europa la magnitud del coronavirus y su impacto: el caos. No hubo orden ni coordinación en los sucesivos cierres de fronteras y medidas unilaterales que han estirado, por tercera vez en la última década, las costuras de Schengen. Ese caos hace ahora todavía más complicado coordinar la salida a la nueva normalidad.


El Gremi d’Hostaleria del Maresme sobre la quarantena obligada per als turistes estrangers: “Preval la salut”

El sector turístic maresmenc accepta amb resignació que s’imposi la quarantena als viatgers internacionals, entenent que es tracta d’una mesura sanitària amb la qual el govern espanyol vol frenar l’aparició de nous casos importats de coronavirus.

El decret estatal xoca amb les ganes que té l’empresariat turístic de reprendre l’activitat i no perdre la temporada. El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, reconeix que un rebrot atribuït al turisme tindria unes conseqüències encara pitjors.


 

Santa Susanna accelera el projecte de turisme “smart” i sostenible

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament una estratègia de destinació turística intel·ligent i sostenible

A grans trets, el projecte combina el respecte per al medi ambient, el que coneixem com a sostenibilitat, amb el desenvolupament tecnològic. I en aquest mateix context, aprofitar aquesta tecnologia per aconseguir disposar de més informació per posar-la al servei de la comercialització de la destinació. Per exemple, la política europea dels pròxims anys prioritza una mobilitat sostenible, que vol dir un ús de mitjans de transport que no contaminin. Santa Susanna treballa si seria factible reduir a la mínima expressió l’ús del vehicle privat (tret de l’elèctric) dins del seu casc urbà. Això significaria disposar de més carrils bici i de vehicles elèctrics, millor xarxa pública de transport, espais de vianants i, sobretot, aparcaments estratègicament situats.


Calella oferirà un pla formatiu de prevenció de la COVID-19 per a tots els treballadors turístics

L’Ajuntament de Calella, a través de l’Oficina de Recuperació Econòmica, oferirà formacions virtuals de prevenció de la COVID-19 per als treballadors turístics amb l’objectiu de recuperar la confiança d’empresaris, treballadors i visitants i propiciar una tornada a la normalitat amb les màximes garanties possibles.


¿Cómo se plantea el verano en Europa? Los corredores entre países podrían ser la salvación al turismo

A las puertas de arrancar la temporada de verano y con Europa en una clara desescalada en el número de infectados y fallecidos por la COVID-19, la Unión Europea comienza a estudiar la forma de levantar las fronteras entre sus Estados miembro. Una medida que va directamente enfocada a reactivar el turismo, ya que supone en muchos territorios la gran aportación al PIB y la industria que más seriamente se ha visto afectada por el coronavirus. Así pues, a la espera de unas directrices desde Bruselas, los Veintisiete ya contemplan distintas medidas, que van desde los pequeños corredores hasta las grandes restricciones sanitarias para mostrar al exterior una imagen de "destino seguro". | EN DIRECTO: Todos los detalles de la evolución del coronavirus.


El CSIC ve poco probable el contagio por contacto con agua en piscinas o playas

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) considera que es "muy poco probable" infectarse con el virus SARS-CoV-2 por estar en contacto con el agua durante las actividades recreativas habituales en las piscinas o playas.

Este organismo ha incidido en que la principal vía de transmisión -también en la playa, en los ríos, las piscinas o los lagos- son las secreciones respiratorias que se generan con la tos, los estornudos, y el contacto de persona a persona, por lo que las recomendaciones que se deben atender en esos sitios son las mismas que en otros lugares.


El Govern serà “flexible” amb l’ocupació de les terrasses de bars i restaurants

L’Ajuntament de Calella xifra en 110.000 euros de pèrdua d’ingressos econòmics per la decisió del comitè de crisi de no cobrar la taxa de les terrasses de bars i restaurants. Es va prendre a l’inici de la pandèmia i la mesura beneficia a un total de 103 establiments, a qui es vol ajudar per l’impacte té la crisi del Covid-19 sobre el sector. El portaveu del Govern, Josep Torres, ha dit a Ràdio Calella TV que l’executiu serà vigilant en el compliment de la normativa quan la situació permeti treure taules i cadires però amb certa flexibilitat.


El turismo retrasa la reapertura y urge ayudas fiscales y de liquidez

El turismo enfrenta con la pandemia del Covid-19 la que ya es unánimente considerada la peor crisis para el sector desde la Segunda Guerra Mundial. Su magnitud es global y amenaza con borrar 2,7 billones de dólares del Producto Interior Bruto (PIB) mundial y más de 100 millones de puesto de trabajo, según las estimaciones del World Travel and Tourism Council (WTTC). Estas cifras representan más de la cuarta parte del PIB turístico anual, de 8,8 billones de dólares, y la tercera parte de los alrededor de 300 millones de empleos que genera este sector.


La UE debate el rescate a un sector turístico hundido por el coronavirus

Los hosteleros y restauradores de las islas griegas por fin empezaban a respirar tranquilos en verano de 2019. Las cosas volvían a funcionar tras una década de crisis que había dañado profundamente la imagen de Grecia y una crisis migratoria que había desviado a los turistas a otros destinos. Perakis, un hostelero de la turística Chania, en Creta, celebraba que, aunque los visitantes habían disminuido algo las dos últimas temporadas porque Turquía había vuelto a estabilizarse como destino seguro, las cosas volvían a ir bien para el sector, sin sobresaltos. Pero incluso así, Perakis decía tener un cierto colchón preparado para imprevistos. Y es justo lo que ha ocurrido.


La hostelería califica de "ruina" el plan de Sánchez y llama a un cierre patronal

"La limitación de aforos es la ruina para el sector de la hostelería". Así de contundente se muestra José Luis Yzuel, el presidente en la patronal Hostelería de España tras conocer el plan de desescalada anunciado por el Gobierno. "Estamos hablando de muchas pequeñas empresas que como mucho tenían liquidez para dos meses. El plan anunciado puede arrastrar al sector a la ruina y duplicar el número de establecimientos que no van a poder abrir", explican en la organización. Hostelería de España había previsto incialmente el cierre del 15% de los locales, unos 40.000, pero esto significaría que habría un total de 80.000 que no volverían a abrir nunca más sus puertas.


El Gobierno prepara la reapertura total de hoteles en julio para salvar el verano

Después de un mes y medio de duros esfuerzos sociales y económicos, España empieza a ver la luz al final del túnel. El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, presentó el martes las cuatro fases de la desescalada de las medidas de confinamiento y cierre económico que darán paso a la 'nueva normalidad' posterior a la epidemia del coronavirus. Esta desescalada se prolongará durante las próximas seis u ocho semanas con el objetivo de que esté completada en la segunda mitad de junio. De esta forma, el Gobierno lograría salvar la temporada de verano para el sector turístico, un objetivo prioritario para lograr una recuperación acelerada de la actividad económica.


7 mesures per reactivar el turisme

Lloret de Mar i les 7 principals destinacions turístiques de l’EstatEspanyol es reuneixen amb la ministra de turisme, Reyes Maroto

La Ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, ha mantingut una reunió amb els alcaldes dels 8 municipis que conformen l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) Adeje, Arona , Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana(Maspalomas) i Torremolinos- i la secretaria tècnica de l’Institut Tecnològic Hoteler(ITH).


El comisario de Mercado Interior, Thierry Breton, llama a los países a aprobar un “plan Marshall” para impulsar la recuperación del sector

El sector turístico afronta su peor golpe desde el nacimiento de los viajes masivos tras la Segunda Guerra Mundial. Bruselas quiere impulsar una reforma clave de la industria, que supone el 11% del PIB comunitario, con la convocatoria de una “cumbre europea del turismo” que podría celebrarse incluso antes del verano. El comisario de Mercado Interior, Thierry Breton, ha abogado este martes en el Parlamento Europeo por aprovechar esta crisis para hacer que el sector sea “más innovador, sostenible y resiliente” mediante el acceso a alrededor del 20% de los fondos que pueda recibir de los planes de recuperación que aprueben los líderes de la Unión Europea.


Coronavirus: el turisme del Maresme es reorientarà a la proximitat i la sostenibilitat

El sector del turisme viu un moment especialment complicat a causa de la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant la pandèmia de coronavirus. Hotels tancats, la campanya de Setmana Santa enlaire i molts dubtes respecte al que passarà a l'estiu vinent. Quelcom que tindrà un impacte important al Maresme, una comarca que té en el turisme una font d'ingressos i d'activitat molt important.


 

L’alcaldessa analitza amb el sector turístic com rellançar la Calella post coronavirus

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha reunit per videoconferència a representants del sector turístic per analitzar les possibles conseqüències de l’actual crisi sanitària sobre l’economia de la ciutat. El turisme és un dels sectors estratègics de Calella que aporta directament gairebé el 15% de la riquesa de la ciutat i genera mots llocs de treball. Tots han coincidit que caldrà adoptar decisions valentes per rellançar la destinació i ajudar el sector.


L’ATC premiarà als professionals de sectors claus en la lluita contra el coronavirus

El sector turístic calellenc continua paral·litzat per la pandèmia del Covid-19 i a l’expectativa de l’evolució i de quin sigui el procés de desconfinament que aprovin les autoritats. L’Associació Turística de Calella, que integra representants del negoci de l’allotjament, restauració i comercial; ha avançat que està preparant una campanya promocional adreçada a professionals de sectors que estan sent claus en aquest context d’emergència. No només per als professionals sanitaris. La iniciativa està a les beceroles però està parlada també amb els responsables municipals amb la idea de llançar un missatge d’agraïment per la feina que estan fent des de la primera línia.


Certificats per al sector turístic “lliures de la Covid-19”

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) està treballant en la creació d’un certificat que distingeixi els establiments “lliures de la Covid-19” perquè el “turista que vingui voldrà seguretat en higiene i salut”. “Estem treballant per buscar un mecanisme fàcil i ràpid per certificar que els allotjaments i establiments turístics han fet l’esforç de tenir un espai lliure de la Covid-19”, va assegurar ahir el director general de l’ACT, David Font, durant el segon seminari en línia organitzat per la Taula Gironina de Turisme, integrada per organitzacions empresarials, representants dels sectors turístics i la UdG.


Los hoteles piden 'protección' al Gobierno para "hibernar" durante un año

Quieren prorrogar los ERTE, aplazar impuestos y créditos y que se prohíba la actividad turística más allá del estado de alarma. Alertan de que las empresas pueden caer en manos de fondos de inversión extranjeros "a precio de saldo".


El turismo da por perdido al menos el 80 % del negocio del año

El sector del turismo da por perdido al menos el 80 % del negocio del año, una vez que la facturación de la Semana Santa, que suele representar en torno al 15 %, ha caído a cero y que las previsiones para la campaña de verano, que suma en torno a 70 % de la facturación, son poco halagüeñas.


El turisme haurà de ser més flexible, pròxim i sostenible

El turisme va canviar el món, però ara el món i la crisi de la Covid-19 canviaran el turisme. “La crisi del coronavirus és un avís d’una crisi climàtica i energètica molt més greu i que planteja grans reptes globals”, assegura Maria García, d’Ecologistes en Acció, una ONG que denuncia els rescats públics milionaris a les línies aèries (moltes de les quals, segons diu, haurien fet fallida sense l’ajuda dels estats) i condemna els privilegis fiscals de les aerolínies a la UE que, assegura, “no paguen impostos pel combustible ni l’IVA dels vols internacionals”. Ecologistes en Acció creu que el turisme del futur haurà de passar per la sostenibilitat i la desacceleració, i això vol dir, entre altres coses, que no s’haurà de potenciar, com s’ha fet, el turisme de masses i, en canvi, caldrà afavorir els mitjans de transport més sostenibles, com el tren.


Calella amenaza con retirar la cesión de la gestión de tributos a la Diputación

La alcaldesa de Calella (Maresme), Montserrat Candini, ha enviado una carta a la presidenta de la Diputación de Barcelona, Núria Marín, donde advierte que podría retirar la cesión de la gestión de tributos al ente provincial, si este no facilita el pago de tributos a los ciudadanos individuales, a los autónomos y a las empresas.


El Gobierno estudia prorrogar por sectores los ERTE cuando finalice el estado de alarma

Prorrogar la causa de fuerza mayor para la suspensión y reducción de contratos tras el fin del estado de alarma. Ese es el nuevo nudo gordiano que el Gobierno está desarrollando contrarreloj y en que la patronal de empresarios CEOE trata de tener algo más que voz, después del poco eco que han tenido sus reclamaciones o sugerencias en los reales decretos aprobados desde el confinamiento del país.


Jordi Mestre: “¡Lo que daríamos ahora todos por tener turistas!”

La emergencia sin precedentes provocada por el coronavirus ha dejado fuera de juego a los hoteles. Aunque no del todo. Algunos se han reconvertido, con el único interés de ayudar, en prolongaciones de hospitales y en alojamientos para profesionales de la salud. Jordi Mestre, presidente del Gremi d’Hotels de Barcelona, ve en esta respuesta una muestra del “compromiso que el sector tiene con la ciudad”. En conversación telemática con La Vanguardia , este hotelero apuesta por atender la urgencia pero también por pensar en la recuperación y poner en valor la aportación del turismo a la sociedad.


Los hoteleros de Barcelona se vuelcan en el auxilio de la ciudad

La lucha contra el coronavirus sepulta rencores que vienen de lejos. Así lo están demostrando desde que se decretó el estado de alarma los hoteleros de Barcelona. El sector, que desde el 2015 venía manteniendo un enfrentamiento feroz con el Ayuntamiento, pendiente de resolución en los tribunales de justicia, se ha volcado desinteresadamente en socorro de la ciudad, poniendo su infraestructura al servicio de la emergencia sanitaria, social y económica derivada de la pandemia. Y lo hace en unas circunstancias especialmente críticas para esta actividad, una de las que parecen condenadas a una recuperación más larga y costosa.El sector turístic dona per perduda la Setmana Santa i mira amb preocupació la temporada estival

El sector turístic de Catalunya dona per perduda la Setmana Santa. El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines ho titlla d’una “catàstrofe”, mentre que el seu homòleg a l’Associació de Càmpings de Barcelona qualifica la situació de “caòtica i desesperant”. El futur del sector tampoc és gaire esperançador i els principals operadors miren amb preocupació la temporada estival.


Totes les ajudes i decisions dels ajuntaments del Maresme

Els Ajuntaments del Maresme han adoptat tot tipus de mesures extraordinàries per ajudar empreses i autònoms davant la crisi del coronavirus que ha provocat l'estat d'alarma i el confinament de la població.


Les reserves als hotels de Pineda pel proper estiu han caigut dràsticament

Recordem que els hotels i tots els establiments turístics estan tancats fins a nova ordre.

La situació actual del virus Covid-19 ha afectat de forma molt greu al sector turístic en general, i també a Pineda i arreu de l'Alt Maresme. Ja feia setmanes que no entraven reserves pels mesos d'abril i maig i ara la situació s'ha complicat fins i tot de cara a l'estiu, en cas que pugui tornar una certa normalitat. Ho ha explicat a Ràdio Pineda el president de Pineda Turística, Albert Buch. Ha afegit que «hi ha cancel·lacions».


S’habiliten els Apartaments Neptuno per allotjar els sanitaris de l’Hospital de Calella

L’edifici turístic del carrer Sant Josep s’ha posat a disposició de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva perquè els professionals hi puguin anar a descansar i dormir, en el cas que ho necessitin. Pel moment, encara no se n’està fent ús. La idea és que entri en funcionament com a allotjament per a sanitaris en el moment en què comencin a arribar pacients a l’hotel Oasis Park.


El sector turístico da por perdida la Semana Santa

El sector turístico de Catalunya da por perdida la Semana Santa. Los primeros estudios estiman unas pérdidas de 2,7 millones de turistas internacionales si los efectos del coronavirus no se detienen antes de Semana Santa, una cifra que podría alcanzar los seis millones si se alarga hasta el verano. En términos económicos, Exceltur habla de unas pérdidas de hasta 60.000 millones de euros si la crisis se acerca a los seis meses.


Coronavirus: l'Hotel Atenea de Mataró es converteix en hospital

L'Hotel Atenea Port de Mataró, un dels equipaments hotelers de la capital del Maresme, funcionarà temporalment com a hospital, en el marc de l'epidèmia de coronavirus. Estarà supervisat pel Consorci Sanitari del Maresme i des d'aquest dissabte, dia 28, començarà a acollir pacients. Es tracta de persones en situació estable procedents de centres sociosanitaris, que necessiten alliberar llits per acollir persones en situació més greu actualment en hospitals, on a la vegada fa falta espai per a l'ingrés de pacients amb covid-19.


L’Hospital de Calella traslladarà pacients amb coronavirus a l’hotel Oasis Park en cas de col·lapse

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha pres la paraula als establiments hotelers de la ciutat que l’altre dia, i per boca de la presidenta de l’ATC, s’oferien a donar auxili a les autoritats sanitàries en cas de col·lapse de les instal·lacions hospitalàries per un augment de casos de coronavirus. Van posar a disposició els seus hotels perquè es puguin convertir en espais medicalitzats on atendre a pacients lleus de coronavirus. Avui s’ha confirmat que l’Oasis Park, un dels hotels amb més places d’allotjament que hi ha a Calella, s’utilitzarà amb aquest objectiu en cas necessari.


HTOP hotels dona 700kg de menjar a Lloret

La cadena hotelera HTop Hotels, amb seu a Palafolls, ha fet arribar més de 700 quilos de fruita i verdura al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret de Mar.


El govern espanyol ordena el tancament d'hotels, càmpings i establiments turístics

El govern espanyol ha ordenat la suspensió de l'obertura al públic dels hotels, càmpings i altres establiments turístics que actualment no tinguin clients allotjats. Ho ha fet mitjançant una ordre del Ministeri de Sanitat publicada de forma extraordinària aquest dijous al vespre al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) emparant-se en el reial decret que dissabte passat va declarar l'estat d'alarma. Sanitat ha decretat un termini màxim de set dies per suspendre l'activitat dels allotjaments que no tinguin hostes, però permet que els que sí tenen gent allotjada segueixin funcionant "sempre que els seus ocupants comptin amb les infraestructures, als seus propis espais habitacionals, per poder dur a terme les activitats de primera necessitat".


Els hotels de Calella es posen a disposició de la sanitat pública

Aquest dimarts, tots els establiments d’allotjament de Calella han quedat buits, sense clients, atenent a les indicacions de les autoritats sanitàries davant l’actual context d’emergència pel contagi del COVID-19. Els seus propietaris els han ofert a la sanitat pública perquè, en cas de col·lapse de les instal·lacions hospitalàries, s’hi puguin acollir malalts lleus. A Madrid, la comunitat que concentra més casos, ho hauran de fer per ordre governamental si és necessari; a Barcelona es posaran a disposició a partir de l’1 d’abril, segons ha anunciat el gremi.


Los hoteles del Maresme cierran por coronavirus y dan por perdida la Semana Santa

 El sector espera reabrir a principios de mayo | Falsa alarma en un hotel de Santa Susanna obligó a confinar un hotel
Los hoteles de la zona norte del Maresme han cerrado este último fin de semana, después de desalojar a todos sus clientes, principalmente personas mayores de viajes del Imserso. “Los acontecimientos se han precipitado”, se lamenta el presidente del gremio de hoteleros del Maresme, Jordi Noguera. Aunque el porcentaje de establecimientos abiertos era todavía bajo en esta época del año, el sector da por perdida la Semana Santa, que normalmente sirve de punto de partida de la temporada turística en la costa del Maresme. Los hoteleros esperan que la crisis sanitaria amaine y los establecimientos puedan abrir a principios de mayo: “Más allá de eso, la temporada turística se nos estaría complicando mucho más”


[Àudio] La Ciutat 16-03-2020

Aquest matí a La Ciutat la presidenta de l’ATC Sònia Hernández ha explicat quina és la situació dels hotels que fins fa poques hores estaven oberts a la nostra ciutat. De fet Hernández ha confirmat que a hores d’ara només queda un hotel obert a l’espera de poder assegurar el retorn de les persones que s’hi allotjaven.


El Maresme promociona el Golf como atractivo turístico

Entre los atractivos deportivos para el turismo del Maresme, las opciones del Golf y el Pitch Putt son de las más interesantes. El entorno natural con un clima suave y amable, unos servicios de calidad y muy buenas comunicaciones con Barcelona y Girona, se entrelazan con la oferta de los dos campos de golf de la comarca, en Sant Andreu de Llavaneres y Sant Vicenç de Montalt, y los cuatro de Pitch Putt repartidos por el territorio. El Maresme, en el marco del Año del Turismo deportivo 2020, ofrece un espacio ideal para combinar el deporte con la gastronomía, la cultura y la naturaleza, a la vez que permite disfrutar de una estancia llena de posibilidades.


La Volta Catalunya 100 s’ajorna fins a nova data

Havia de començar a Calella el dia 23

L’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya no es podrà celebrar en les dates previstes, del 23 al 29 de març, seguint les mesures de prevenció davant del SARS – CoV-2 (Covid-19) decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya. D’acord amb les autoritats corresponents, s’ajorna la competició fins a una nova data.


Empresarios y sindicatos acuerdan medidas extraordinarias por el coronavirus

El creciente impacto del coronavirus que empresas y personas trabajadoras están sufriendo por igual, en tanto que se trata de un grave problema de salud pública, hace necesaria la adopción urgente de medidas extraordinarias para cubrir las posibles situaciones y contingencias derivadas que encuentran una respuesta insuficiente en la actual normativa laboral y de seguridad social. Por ello, CEOE, CEPYME, CCOO y UGT han presentado al Gobierno un documento con medidas extraordinarias para hacer frente a la situación.


El Govern confirma una línea de crédito de 1.000 millones del ICF y convierte el 061 en gratuito

El Govern de la Generalitat ha confirmado esta mañana que ha puesto en marcha una línea de crédito extraordinaria del ICF (Institut Català de Finances) por valor de 1.000 millones de euros para dar liquidez a las empresas en medio de la crisis del coronavirus. La línea de liquidez para poder operar era una de las grandes reclamaciones de las empresas para afrontar el golpe.


Campolier: “La nostra meta és arribar a les 22.000 places hoteleres”

Santa Susanna projecta arribar a les 22.000 places hoteleres en un termini de dos anys. L’alcalde Joan Campolier ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que l’empresariat turístic preveu inversions importants per donar una sacsejada a l’actual infraestructura hotelera: la construcció de nous establiments – alguns a primera línia – i diversos projectes d’ampliació. Gràcies a això, s’arribarà al topall màxim de places que preveu el Pla General d’Urbanisme de Santa Susanna, que es va modificar l’any passat. Campolier ha dit que ara el repte és acompanyar aquesta oferta turística amb equipaments i zones verdes que facin més amable la zona hotelera.


Pineda espera rebre 850.000€ de l'Estat, la Generalitat i la Diputació de Barcelona per ajudar en les despeses del Glòria i la restauració de la platja

El ple de febrer de l'Ajuntament de Pineda va aprovar sol·licitar la «delimitació de zona greument afectada pel temporal Glòria». Això permetrà poder rebre ajuts de les administracions per fer front a les despeses que ha generat el temporal. Uns ajuts que arribaran de l'Estat, la Generalitat i la Diputació. En total, poden arribar a ser 850.000€ segons va explicar en el ple la regidora de presidència i primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca. Tots els grups municipals van votar a favor i van destacar la importància de treballar amb totes les administracions segons les competències de cadascuna.


Calella medirá su reputación turística por Internet

Miles de opiniones y valoraciones compartidas por los turistas serán analizadas dentro de la strategia "smart" del municipio.

El Ayuntamiento de Calella ha contratado la segunda edición del Estudio de reputación turística online de Calella a la empresa Vivential Value. Este encargo se enmarca en el trabajo que desde el Ayuntamiento se está llevando a cabo para convertir Calella en un destino de turismo inteligente.


Santa Susanna tindrà platges intel·ligents a partir de l’estiu

Un servei de WiFi gratuït i un CRM seran les primeres eines d’un programa extens que vol convertir el poble en una referència de turisme intel·ligent

El govern municipal parteix de la base que l’actualització dels serveis és essencial perquè Santa Susanna mantingui el seu atractiu. Des de fa temps s’està treballant l’ús de les noves tecnologies en la destinació turística. El municipi ja forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents i aquest estiu posarà en marxa la primera fase del programa pilot de Platges Intel·ligents i Saludables.


Ajuntament, Salut i sector turístic es conjuren per coordinar-se i no abaixar la guàrdia davant el coronavirus

Responsables de la Generalitat es reuneixen amb l'alcaldessa de Calella i representants de Pineda de Mar i Malgrat de Mar a proposta dels empresaris turístics per analitzar l’evolució de la malaltia.El sector hoteler de l'Alt Maresme està preocupat per l'efecte que està tenint el coronavirus en les reserves per Setmana Santa

Els hotelers esperen que es pugui revertir la situació ja que d'aquí a un mes just començarà la Setmana Santa, període que comença la temporada turística.


Els restaurants hauran de donar tàpers als clients per endur-se el menjar que sobra

El Parlament aprova una proposició de llei per evitar el malbaratament alimentari “en origen”

Els bars i restaurants catalans han d’oferir envasos biodegradables sense cost addicional perquè els clients es puguin emportar a casa el menjar que els sobra, per tal d’evitar que es malgastin els aliments.


Candini preveu un descens del turisme per Setmana Santa per culpa del coronavirus

El coronavirus passarà factura a l’activitat turística calellenca d’aquesta pròxima Setmana Santa. Així ho preveu l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui reconeix que l’alarma mundial i les crides a evitar els desplaçaments a països afectats – que ho són pràcticament tots els del continent europeu – provocarà un descens dels viatges i de les reserves en establiments d’allotjament.


Santa Susanna proyecta un gran evento en la playa durante el verano

Se trata de un acontecimiento con atracciones monumentales, eventos gastronómicos y actuaciones musicales efocado al públio familiar.

El Ayuntamiento de Santa Susanna (Maresme) organizará entre el 23 de junio y el 30 de agosto un gran acontecimiento del que sólo se conoce la ubicación, la playa, en el punto fronterizo con el término municipal de Pineda de Mar.


Costes posa traves a la instal·lació d’àrees de jocs a la platja de Calella

Fina Osorio i Joan Alcaraz van ser els impulsors del projecte per instal·lar diverses àrees de jocs infantils i juvenils per dinamitzar la platja de Calella, i va resultar guanyador del Pressupost Participatiu del 2018. Però encara no s’ha fet realitat per les reticències del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que és l’administració que autoritza les ocupacions del litoral. Així ho va explicar el tinent d’Alcaldia Marc Buch en resposta a una de les preguntes formulades per Calella en Comú en l’última sessió plenària, dijous passat.


Coronavirus: El Gobierno aprobará un protocolo de actuación para el turismo

Maroto insiste que España es un destino seguro
La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, ha adelantado esta mañana que la comisión interministerial que se celebra este martes sobre el brote del coronavirus tiene previsto aprobar un protocolo de actuación específico para el turismo. El ministro de Sanidad, Salvador Illa, ya había anunciado este lunes que se iban a aplicar en los puertos y aeropuertos españoles medidas informativas para hacer frente a la emergencia sanitaria.Marián Muro dirigirá Turisme de Barcelona

Será la primera mujer al frente de la entidad
La Cámara de Comercio, Industria y Navegación de Barcelona, ​​el Ayuntamiento de Barcelona y la Fundación Barcelona Promoción han acordado proponer a Marián Muro para que sea nombrada directora del consorcio Turisme de Barcelona en el próximo Consejo General de la entidad, que se ha de celebrar el día 27 de febrero. Se convertirá así en la primera mujer al frente de esta entidad. Marián Muro es ampliamente conocida en el sector turístico: ha sido gerente de Acave, directora general de Turismo de la Generalitat de Cataluña y directora del grupo Julià en España.


Calella es promociona a Rússia

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, acompanyada de la responsable de l’Àrea d’Internacionalització, ha tornat del viatge institucional a Veliki Nóvgorod amb bones sensacions. L’Alcaldessa ha assistit al Festival Internacional Artistic Days Russia i s’ha reunit amb els alcaldes de Veliki Nóvgorod i Staraya, els senyors Sergei Busurin i Aleksandr Rozbaum.


El Maresme, segona comarca amb més volum d'activitat turística

Un estudi de la Diputació de Barcelona i recollit pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat de manifest la importància que té la comarca del Maresme en el turisme a nivell català. Segons indica l'informe, el Maresme és la comarca amb més volum d'activitat del sector turístic només per sota del Barcelonès. Entre les dades que s'ofereixen, destaca el creixement en oferta de turisme rural (19,3% més), en apartaments turístics (36,3% més) i creixement del 34,4% en Habitatges d'Ús Turístic, que suposen el segon tipus d'oferta de places a la comarca amb un 27%, només per sota dels hotels, amb un 45%.


El sector hoteler relativitza l’impacte que tindrà al Maresme la cancel·lació del Mobile

El degoteig constant de baixes per la por del coronavirus ha provocat la cancel·lació de l’edició d’enguany del Mobile World Congress, i avui ja es parla de pèrdues de 500 milions d’euros i d’uns 14.000 llocs de feina directes. L’impacte es concentra principalment a Barcelona i als municipis del cinturó metropolità, i en molta menor mesura a les comarques properes com són el Garraf i el Maresme, que destaquen per tenir una important oferta d’allotjament. Així almenys ho ha explicat el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, en declaracions al programa La Ciutat.


Crecen las reservas directas a los hoteles frente a las plataformas

 El principal canal de reservas sigue siendo Booking, pero la venta directa de los hoteles supera ya a ExpediaPineda aposta pel turisme belga i participa al 'Salon des Vacances' de Brusel·les

Pineda participa al 'Salon des Vacances' de Brusel.les fins diumenge. Per tant, aposta per cinquè any consecutiu per ser amb estand propi al saló, amb l'objectiu de guanyar visibilitat al mercat belga. És una fira turística de referència adreçada a professionals i a públic final.


La web de turisme promociona experiències que pots viure a Pineda, com la 'Tirada a l'art'

La web de turisme www.visitpineda.com incorpora algunes imatges i vídeos d'experiències que es poden viure a Pineda.


Platges, serveis, hotels i empreses de Pineda han rebut el segell Biosphere

Empreses i serveis de Pineda han rebut el segell Biosphere. Són la platja dels Pescadors, la platja de la Riera, el Parc Infantil dels Pescadors, el Baby Center i l'Oficina de Turisme. També l'Aqua Hotel Promenade, l'Hotel Sorrabona, l'Hotel Sumus Stella & Spa, i la guingueta L'Escora.


Audiència Pública sobre Calella com a destinació de turisme intel·ligent

Es tracta d’un acte obert a tothom que se celebra anualment

Aquest dijous dia 30 de gener, a les 19.30 h, a l’Espai Municipal Can Saleta, tindrà lloc l’Audiència Pública sobre Calella com a destinació de turisme intel·ligent.


Gremi d’Hostaleria del Maresme no preveu que el temporal tingui un impacte negatiu sobre les reserves

A 70 dies per la Setmana Santa, l’Alt Maresme està reunint tots esforços i treball per poder deixar el front marítim en les màximes garanties de cara a l’inici de la temporada turística. És el que ha avançat el president del Gremi d’hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, qui espera que els efectes del temporal no tinguin un impacte elevat en les reserves per Setmana Santa. Amb tot però, alerta que serà complicat, ja que les destrosses que ha deixat la borrasca a la comarca són molt elevades. Des d’hotels negats d’aigua a Santa Susanna o Pineda de Mar, fins a càmpings desbastats de la zona de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat de Mar.


La Costa Brava i Costa de Barcelona-Maresme es promocionen a FITUR

Es presenten les diverses novetats de la temporada d’estiu 2020

Segons l’INE, fins al tercer trimestre del 2019, els viatgers de la resta de l’Estat han fet quasi 4 milions de viatges amb destinació a Catalunya, gairebé el mateix nombre de viatges que durant el mateix període del 2018. Per comunitats autònomes, els turistes procedents d’Aragó, amb un 19,6 %, són els que més visiten Catalunya, seguits dels de la comunitat de Madrid, amb un 17,5 % i la Comunitat Valenciana, amb un 14,6 %, entre d’altres.


CEHAT: “El Imserso tiene que ser sostenible para todos”

“El Imserso tiene que ser sostenible, pero sostenibles para todos”, dijo el presidente de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (Cehat), Jorge Marichal, señalando que la entidad ha encargado estudios para “calcular de manera estricta” cuáles son los costes reales y cuándo dinero deberían recibir.


Joan Molas, nuevo presidente de la Mesa del Turismo

 • Su candidatura ha conseguido el respaldo mayoritario de los miembros de esta agrupación
 • Ha sido presidente durante 12 años de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT)
 • La Mesa del Turismo, constituida en 1986, está integrada por una treintena de empresarios


L’Hotel Sant Jordi guanya un premi a l’aposta per la innovació tecnològica

L’Hotel Sant Jordi ha guanyat el premi a la Transformació digital que atorga CaixaBank, qui ha reconegut la seva aposta per la innovació tecnològica aplicada al seu negoci. El guardó valora la innovació i la transformació digital, la sostenibilitat i responsabilitat corporativa així com la modernització i reposicionament de l’oferta turística.


Calella torna Alemanya per promocionar-se turísticament

Calella s’ha promocionat aquest cap de setmana a les fires CMT (Caravaning, Motor i Turisme) i Fahrrad&WanderReisen de Stuttgart. L’objectiu era promocionar l’oferta turística de la ciutat al mercat alemany, amb especial incidència amb l’oferta de cicloturisme, senderisme i turisme actiu.


El balanç turístic de Catalunya del 2019

Més d’una quarta part de la despesa del turista estranger a Catalunya la realitza en transport. Pendents del tancament oficial de les dades de turisme de l’any, els resultat de Catalunya pels 12 mesos del 2019 s’aproximaran als següents:

El turisme estranger a Catalunya haurà crescut l’1,5% en 2019. Hauran arribat 19,3 milions de visitants internacionals. També la despesa que han realitzat els estrangers a Catalunya ha tingut un bon resultat durant el 2019, amb més de 21.300 milions d’euros  un 5% més que en 2018.


El Maresme reclama el ‘metro de la costa’ para conectar con el aeropuerto

El próximo mes de febrero se cumplen 15 años de la supresión de la línea directa de tren entre Mataró y el aeropuerto de Barcelona. Su recuperación es una de las eternas reivindicaciones, junto con la eliminación de los peajes y la mejora de las frecuencias en las líneas R1 y RG1, que volverán a estar sobre la mesa de la comisión de movilidad del Consell Comarcal del Maresme en sus negociaciones con la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.


Santa Susanna referente en turismo para discapacitados

El municipio de Santa Susanna (Maresme) ha entrado a formar parte del Programa de Vacaciones 2020 que ha diseñado la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE) en un lugar preferente. Este programa beneficiará, durante el período de febrero a septiembre del próximo año a más de 2.000 personas con discapacidad y a sus acompañantes.


La Generalitat amenaza a Ryanair: no cumple la normativa laboral en Girona

El departamento de Trabajo de la Generalitat de Cataluña ha advertido a Ryanair, a través de la Inspección de Trabajo de Cataluña, de que las nuevas condiciones que ha impuesto a la plantilla que trabaja en su base del aeropuerto de Girona incumplen la normativa laboral.


El profesional del turismo cierra filas con el proyecto de Santa Susanna

El mundo empresarial de Santa Susanna avala el impulso a la marca como destino de turismo inteligente.

”Santa Susanna, destino turístico inteligente” es el proyecto que se presentó a los empresarios del sector del municipio. Fue a cargo de Tania Iglesias, de la empresa Segitur y Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna (Maresme). El municipio turístico ha entrado de lleno en la categoría de municipios que miran el turismo desde un punto de vista tecnológico y de sostenibilidad.


Calella busca turistes als Països Baixos

Turisme de Calella ha visitat aquest passat cap de setmana la població holandesa d’Eindhoven, seguint amb el calendari d’assistències a fires per promocionar la destinació local. En aquest cas, incidint en l’oferta dirigida al públic familiar i esportiu.


Jorge Marichal González, nou president de CEHAT

El Ple electoral de la patronal hotelera espanyola reunit el passat dimecres 11.12 a Madrid ha donat suport per aclamació al també president de Ashotel Jorge Marichal González, càrrec que compaginarà amb el de la Confederació.


El sector turístic maresmenc celebra que Ryanair mantingui la base a Girona

A costa d’una reducció de la plantilla i que els treballadors hagin acceptat noves condicions laborals -entre elles passar de fixos a fixos discontinus i estar tres mesos a l’atur-, Ryanair ha confirmat que mantindrà la base d’operacions a l’aeroport de Girona-Costa Brava, una de les que preveia tancar argumentant falta de rendibilitat o la incertesa que genera el Brèxit. La companyia irlandesa és la principal operadora. El Gremi d’Hostaleria del Maresme assegura que la decisió final és una bona notícia per al sector, que temia la pèrdua d’arribades de turistes fora de temporada d’estiu i sobretot del mercat britànic.


Profesionales valoran el Maresme como destino de turismo de negocios

25 expertos de la comarca analizan los atractivos más destacados para atraer el visitante de reuniones o congresos.


Checkin Hoteles sumará un establecimiento en la Costa Brava

En mayo de 2020 el Hotel Boix Mar se convertirá en el Checkin Blanes y con esta incorporación la cadena “fortalece la estrategia de posicionamiento” en la Costa de Barcelona y Costa Brava, donde ya dispone de siete establecimientos.


Ryanair no tanca la base de Girona

Els treballadors de la companyia aèria Ryanair que treballen a l’aeroport de Girona-Costa Brava han acceptat canviar les seves condicions laborals tal i com demanava l’empresa per evitar el tancament de la base el proper mes de gener.


La xarxa d’itineraris marins Vies Braves genera un impacte econòmic de 2,7 MEUR

Entre els municipis que tenen vies Braves hi ha: Tossa de Mar, Lloret de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella

Segons l’informe realitzat per BiM Consultors, a partir de 488 enquestes fetes a usuaris del projecte, Vies Braves ha generat un impacte econòmic al territori de 2,7 milions d’euros (MEUR) i ha permès crear 43,71 llocs de treball (per any). Pel que fa a la despesa econòmica de les persones usuàries de Vies Braves, els sectors allotjament i restauració en són els més beneficiats.


El Consorci de Promoció Turística enquesta als residents sobre l’activitat turística al Maresme

Quin és el municipi amb més turisme del Maresme, quin és l’element més representatiu del territori o per quin motiu visitem altres poblacions són algunes de les preguntes que planteja l’enquesta oberta que està fent el Consorci de Promoció Turística a través del seu web. A diferència de la majoria d’estudis turístics que es realitzen, en aquesta ocasió es demana l’opinió als residents, als veïns i veïnes de totes i cadascuna de les 30 poblacions de la comarca. La iniciativa respon al Pla d’actuacions que deriven del segell Biosphere, que promou la sostenibilitat de l’activitat turística.


Raül Balam: “La millor guia és el boca a boca i el client que torna”

El xef d’El Drac de l’Hotel Sant Jordi, Raül Balam, agraeix i rep amb il·lusió la menció que els ha fet la prestigiosa Guia Michelin 2020, al cap de només set mesos d’haver obert a Calella, la qual cosa ha permès mantenir la filosofia culinària de la família Balam-Ruscalleda al Maresme. En una entrevista al programa La Ciutat, Balam ha assegurat que aquest reconeixement anima a tot el seu equip a seguir treballant per millorar la seva “cuina de veritat”.


Arenys de Mar y Sant Pol reciben el distintivo de ‘Vila Marinera’

Doce municipios reciben las primeras acreditaciones de barrios y villas marines que otorga la Generalitat.

En un acto celebrado en Begur, la Consellera d’Empresa i Coneixement, Ángeles Chacón, ha entregado las 12 acreditaciones de Villas Marineras a Arenys de Mar, Sant Pol de Mar, l’Ametlla de Mar, Begur, Les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Rápita, Sitges, Tossa de Mar y Vilanova i la Geltrú.


Joan Molas no se presenta a la reelección como presidente de CEHAT

Joan Molas no se presentará a la reelección como presidente de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), patronal que lidera desde hace 12 años. El día 26 de noviembre es el límite máximo para presentar candidaturas al cargo, y Molas ha anunciado hoy que no presentará la suya según ha sabido HOSTELTUR.


El Maresme comptarà amb una 'Ruta de la Guerra Civil'

El Maresme comptarà amb una 'Ruta de la Guerra Civil', que pretén salvaguardar la memòria històrica recuperant elements arquitectònics i espais que van tenir un paper destacat durant el conflicte. La crearà el Consell Comarcal amb una subvenció de 336.000 euros de la Generalitat. Hi participaran 10 dels 30 municipis de la comarca i permetrà senyalitzar tots els elements de la Guerra Civil al Maresme i construir un Centre d'interpretació que s'ubicarà a Santa Susanna. A  més, es dissenyarà una plataforma digital que permetrà, a través d'una APP, seguir qualsevol dels 3 itineraris temàtics en els quals es vertebraran els espais i elements que es conserven de la Guerra Civil a la comarca.


España ha logrado "amortiguar el golpe" de la quiebra de Thomas Cook

El sector hotelero espera una temporada de invierno, comprendida entre noviembre y febrero, "estable pese a la situación macroeconómica y política", según los datos del Observatorio de la Industria Hotelera Española elaborado por PwC y la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) y gracias sobre todo a que el turismo español ha logrado "amortiguar el golpe" de la quiebra de Thomas Cook, según destacó el presidente de CEHAT, Juan Molas.


Cataluña prevé un crecimiento del 30% en el mercado japonés

La Agencia Catalana de Turismo organiza una nueva campaña de promoción en Japón
 • Cataluña recibió 300.000 turistas japoneses el año pasado, con un gasto medio de 1.794 euros por viajero
 • Un turismo que se distribuye a lo largo de todo al año: solo el 35% de los viajeros llega en verano
 • El turista japonés ayuda a la diversificación, la desestacionalización y al aumento del gasto diarioNoguera (Gremi d’Hostaleria del Maresme): “Mercats que eren impensables per a nosaltres, ara els hem de tenir presents”

L’empresariat hoteler confirma que s’estan produint canvis en els principals mercats emissors de la destinació Costa de Barcelona-Maresme, i n’augura també de futurs. El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha exposat en una entrevista a La Ciutat que si bé es manté el perfil que busca “sol i platja”, el territori també desperta interès en mercats on fins ara no s’hi havia entrat. Com també apuntava la setmana passada l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el xinès s’ha començat a fixar en l’oferta turística del Maresme i bàsicament per la proximitat amb Barcelona.


Cataluña despliega 70 medidas de promoción internacional

La consejera de Empresa se reúne con el sector para analizar las perspectivas turísticas tras los disturbios de la semana pasada


Santa Susanna presenta el seu Postgrau de Gestió Turística

L’alcalde, Joan Campolier, va presidir la jornada de presentació del Postgrau de Gestió Turística que començarà el 4 de novembre a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Aquest postgrau posicionarà el poble com un municipi amb un turisme de qualitat associat a uns estudis que el prestigiaran encara més.


L’ocupació turística als hotels de l’entorn de Barcelona ha crescut respecte el 2018

Els hotels del Maresme van registrar una ocupació del 86,26% durant el mes de setembre, segons l’informe Flaix del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. A diferència de la mitjana comarcal, on les últimes dades indiquen un creixement respecte les del 2018, aquí a la comarca l’ocupació ha estat el 0,31% inferior. Amb tot, el Maresme continua liderant amb el Garraf els majors percentatges de tot l’entorn de Barcelona.


Els turistes valoren amb un notable l’oferta de les comarques de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha analitzat les opinions recollides per 17.000 recursos turístics de la demarcació en l’últim estudi sobre reputació online, segons el qual els turistes que han visitat les comarques barcelonines posen un 8,18 de nota a la seva oferta turística.


La Intersindical ajorna la vaga general fins al 18 d’octubre

El sindicat diu que necessita més temps per a preparar millor l'aturada

La vaga general que la Intersindical-CSC havia convocat l’11 d’octubre ha estat ajornada fins al 18 d’octubre. El sindicat mateix ha presentat un nou pre-avís d’aturada per a la nova data amb l’argument que necessita més temps per a preparar-la ‘amb les millors condicions’.


 

Thomas Cook i la tecnologia centren el fòrum de turisme

 Lloret de Mar reuneix experts de diferents àmbits que tracten sobre el salt tecnològic en el sector turístic

 Afirmen que models turístics explotats fins ara, com Thomas Cook, han quedat obsolets

La fallida de l’ope­ra­dor britànic Tho­mas Cook com a exem­ple de la neces­si­tat d’adap­tar-se a la tec­no­lo­gia del turisme va cen­trar ahir el fòrum BTM de Llo­ret de Mar, en què van par­ti­ci­par experts en àmbits com el de la gas­tro­no­mia o la segu­re­tat.


Santa Susanna entra a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

L’objectiu és esdevenir una referència per poder consolidar la competitivitat i la sostenibilitat del model turístic

Santa Susanna s’ha incorporat a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents que promou la Secretaria d’Estat de Turisme del govern d’Espanya. La comissió executiva de la Xarxa DTI, celebrada dimecres dia 2 d’octubre a Madrid, va aprovar la incorporació de 19 nous membres a aquesta xarxa. Al costat de l’Ajuntament de Santa Susanna també hi han entrat –entre altres—Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Sevilla, Valladolid, Vinaròs, Benicàssim, Càceres o la Diputació de Granada.


El Gobierno aprueba un paquete 300 millones para rescatar a los afectados por Thomas Cook

El Gobierno redactará un Decreto Ley para recoger las 13 medidas que este jueves se han acordado la comisión interministerial reunida para afrontar los efectos de la quiebra de Thomas Cook y que ha presidido la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto.


El director de l’aeroport de Girona creu que el tancament de Ryanair és una situació “conjuntural”

Vicent Pallarès manté l’aposta per convertir la terminal gironina en un “complement” del Prat

Ryanair va anunciar fa un mes la seva intenció de tancar la base a l’Aeroport Girona-Costa Brava a partir del gener de 2020. Els motius eren els retards que pateix l’aerolínia irlandesa en tenir avions nous que fa anys va encarregar a la casa Airbus. Davant d’aquesta situació, el nou director de l’aeroport gironí, Vicent Pallarès, ha fet una crida a la calma i ha qualificat la situació de “conjuntural”.


La Taula de Turisme aposta per la innovació en la dinamització comercial i turística sense perdre l’essència de Pineda

A la Taula de Turisme s'han debatut temes estratègics de promoció de destí, noves activitats de dinamització comercial i turística, noves accions per la millora de Pineda, i la creació de nous productes turístics.


Els hotels de Calella fregaran el 90% d’ocupació durant el cap de setmana de l’Ironman

L’Associació Turística de Calella ha avançat que la celebració de l’IM Barcelona, el diumenge 6 d’octubre, farà que pràcticament el 90% dels llits disponibles estiguin ocupats durant el cap de setmana. El sector hoteler fa èmfasi en la necessitat de mantenir esdeveniments com aquest, o l’Oktoberfest, perquè allarga la temporada turística i aporta estades durant altres èpoques de l’any.


L’Agència Catalana de Turisme fa una crida a l'”optimisme” amb el turisme britànic

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha llançat un missatge d'”esperança” i “optimisme” als empresaris turístics preocupats pel futur del mercat britànic una vegada es produeixi el Brexit. En aquest sentit, Font ha recordat que entre el gener i el juliol tan sols s’han registrat 30.000 turistes anglesos menys que l’any passat. Es tracta d’una variació residual que respon a “fluctuacions” habituals dels mercats.


 

La fallida de Thomas Cook afecta diversos hotelers de Pineda i l'Alt Maresme

La fallida de Thomas Cook afecta diversos hotelers de Pineda i l'Alt Maresme que no cobraran les estades dels turistes de l'agost i el setembre. A Pineda quatre hotels estan afectats per la fallida. Aquesta agència pagava a 60 dies, i per tant, amb la seva fallida, deixarà de fer els pagaments dels turistes que havia portat a Catalunya i altres punts. A banda d'això, molts turistes que estan allotjats als hotels veuen ara que no poden tornar als seus països d'origen i a més, els toca pagar les habitacions dels hotels des d'ahir i presentar les factures a les asseguradores per recuperar els diners.


El President de Pineda Turística, Albert Buch, diu que "en termes generals ha estat un bon estiu pel sector hoteler"

Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen gairebé un 3% a l’agost i també a Pineda, el sector turístic considera que ha estat un bon estiu. En concret, el nombre de pernoctacions hoteleres va augmentat un 2,83% a l’agost a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La majoria de pernoctacions a Catalunya és de persones de països europeus i gairebé un 14% són residents de l'Estat espanyol. Catalunya és el segon destí d'arreu de l'Estat amb el 34,3% del total, per darrera de les Illes Balears. L’ocupació hotelera es va situar en el 80,6% a Catalunya.


Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen gairebé un 3% a l’agost fins als 8,9 milions

 Els visitants de l’Estat baixen un 1,6% respecte a fa un any i els estrangers pugen un 4,7%, segons dades de l’INE


El sector turístic, pendent de la fallida de Thomas Cook

Uns 5.000 turistes afectats en vols cancel·lats i al voltant de deu milions d’euros d’impacte en la indústria turística catalana eren el balanç provisional i d’urgència de la fallida de l’operador britànic Thomas Cook. Fonts de la Generalitat van confirmar ahir les dades, tenint en compte els acords amb allotjaments i empreses turístiques en general a la Costa Brava i la Costa Daurada per part del grup que ahir va entrar en suspensió de pagaments i va aturar tota la seva activitat després del fracàs de les negociacions amb els accionistes i els creditors per mirar de superar les seves pèrdues milionàries.


 

Jornada: Com impacta la PSD2 als hotels

El Gremi d'Hosteleria del Maresme, el motor de reserves Witbooking i l'Ajuntament de Santa Susanna vam organitzar el passat dijous 19 de setembre una jornada per entendre l'impacte en els hotels de la nova Directiva Europea PSD2 sobre pagaments online.


Las terrazas se unen contra las nuevas restricciones al tabaco

Los restauradores catalanes están orquestando un frente común a fin de que la Generalitat se lo piense de nuevo y no prohiba el año que viene fumar en todos los tipos de terrazas. De este modo los diferentes gremios de restauración de las comarcas de Barcelona, Girona, Tarragona y Lleida se están uniendo para denunciar que los planes del Govern podrían suponer unas consecuencias catastróficas para el sector, una consecuencias catastróficas que encima apenas tendrían repercusión en la salud pública y que podrían conducir a situaciones un tanto absurdas.


L’ocupació hotelera al Maresme arriba fins al 94% durant el mes d’agost

L’informe Flaix d’ocupació turística de la Diputació de Barcelona anuncia un increment en l’ocupació hotelera durant el mes d’agost en tot el Maresme, respecte a l’any passat. El document exposa que la comarca supera la mitjana d’ocupació de la província (87,5%) aconseguint arribar al 94,1% d’ocupació durant el mes d’agost. A escala provincial, l’augment en l’ocupació ha estat generalitzat augmentant 3,3 punts en hotels i 1,5 punts en càmpings.


Ryanair confirma a Territori i Sostenibilitat la intenció de tancar la base de Girona

Els màxims dirigents de Ryanair han confirmat  al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, la intenció de tancar un seguit de bases arreu d’Europa, entre elles la de Girona. Després de la reunió, que s’ha celebrat a Dublín, Gavín ha explicat  que la companyia justifica la decisió en un “mercat a la baixa a nivell europeu” i en el retard “ja sabut” en el lliurament de nous avions. Li han explicat també que alguns aeroports, entre els quals el gironí, “no són rendibles a la temporada d’hivern” i han subratllat les taxes que Aena cobra per utilitzar la infraestructura. La decisió sobre les bases que es tancaran, però, “encara no és definitiva” i es prendrà en les properes setmanes, per la qual cosa Gavín ha confiat que finalment es pugui trobar alguna solució per “minimitzar l’impacte”.


El tancament de Ryanair pot afectar relativament a Calella

L’Associació Turística de Calella destaca que encara que, l’Aeroport de Girona no és l’aeroport principal de Calella, la problemàtica amb Ryanair pot portar conseqüències. Per això, esperen una solució per l’aeroport Low Cost.


Descubrimos el Maresme en el 6° aniversario de Barcelona Travel bloggers

Nuestro primer aniversario de Barcelona Travel bloggers

Este pasado junio pudimos disfrutar, por primera vez, de la fiesta que monta Barcelona Travel Bloggers para su aniversario: el #BCNTB6 y fue un fin de semana que no olvidaremos por lo bien que lo pasamos, por la gente que conocimos y por estar dentro de la comisión del aniversario, junto a un equipo que trabajó sin parar durante meses para que todo el mundo pudiera disfrutar del #wowmaresme #BCNtb6.


Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen un 2,5% al juliol

En total hi van haver 8.151.022 pernoctacions, de les quals 6.092.505 van ser de residents a l’estranger i 2.058.517 a l’Estat.


Ryanair tancarà la base de Girona el pròxim 8 de gener

La companyia ho ha anunciat a través d’un comunicat intern als treballadors. Segons els sindicats, la decisió podria deixar sense feina 164 treballadors –entre tripulats de cabina i pilots– amb base a Viloví d’Onyar, segons explica Lídia Arasanz, de la Unió Sindical Obrera de Catalunya..


 

Potenciant el Maresme per a convertir-lo en una destinació turística de referència

La comarca del Maresme té un potencial immens. Senderisme, costa, activitats, gastronomia, història, patrimoni i cultura, festes, esport... Tots aquests elements fan que la comarca sigui un territori amb capacitat per atraure turisme local i internacional durant totes les estacions de l’any. Precisament per això, des del Consorci de Promoció Turística del Maresme es treballa per promocionar i millorar la qualitat de la comarca com a destinació turística de referència. En els darrers quatre anys, el Consorci ha treballat en diferents projectes ambiciosos que estan posant en el mapa aquestes virtuts del Maresme, algunes d’elles força desconegudes fins i tot pels habitants de la zona.


Lloret acull un concert benèfic de l’Orquestra de Cambra Johan Strauss

Els noms propis de l’orquestra seran el director Horst Sohm, i la  violinista Johanna Röhrig


Sale el sol en Sant Pol de Mar

Manel Alesina comparte en Las Fotos de los Lectores de La Vanguardia una espléndida fotografía de la salida del sol en la playa de Sant Pol de Mar, captada en este mes de agosto.


Calella, nubes y mar 

Mercé Batista comparte en Las Fotos de los Lectores de La Vanguardia una serie de fotografías de la playa de Calella. “Nubes y mar”, afirma la lectora, quien hace alusión a la ruta de Blanes a Calella como una de sus recomendaciones.


El tráfico aéreo cae un 6% en Girona, pendiente de si Ryanair cierra su base

El aeropuerto de Girona, a la espera de que Ryanair tome la decisión definitiva de cerrar la base o no, pierde un 5,8% del tráfico en lo que va de año y un 5% en el mes de julio, según los últimos datos de Aena. La low cost irlandesa es el primer operador del aeropuerto Girona-Costa Brava, con algo más de 800.000 pasajeros en lo que va de año que suponen prácticamente ocho de cada diez viajeros.


Cuida Santa Susanna, la nova campanya de l’Ajuntament per mantenir les platges netes

L’Ajuntament de Santa Susanna –amb el suport de la Diputació– ha iniciat una campanya de sensibilització entre els turistes i els residents del poble per mantenir les platges netes.


El Maresme tanca juliol amb unes dades d’ocupació turística de gairebé el 91,5%

Després d’un inici de campanya estival amb temperatures caloroses, la temporada turística del mes de juliol és positiva.


El sector turístic espera una bona ocupació el mes d'agost

El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d'estiu. Al Maresme es preveuen xifres similars a la del 2018, amb ocupacions del 93% i una recuperació del turista rus. Per tant, el Maresme aspira a tenir xifres similars al 2018. Els hotels de Pineda, Calella i Santa Susanna són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades.


Ocupacions per sobre del 85%

El Maresme preveu xifres similars al 2018, amb auge del turista rus

Al Maresme, els allotjaments aspiren a igualar l’ocupació de l’agost de l’any passat, quan el sector va tancar el mes amb una mitjana del 92%. Els hotels de la zona alta, situats a municipis com Pineda de Mar, Santa Susanna, Canet i Calella, són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades.


Una nova temporada d’èxit a la Via Brava de Calella

Descobrir Calella des d’un altre perspectiva és la proposta de la Via Brava que es va crear l’any 2015 i que enguany arriba a la cinquena edició sent una de les més crida l’atenció de tot el litoral de Catalunya.


Bones xifres d’ocupació hotelera en l’arrencada de la temporada turística

L’ocupació hotelera del juny a la província de Barcelona ha estat la més alta dels últims 9 anys, segons l’Informe Flaix que elabora el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.


Una setantena de rodatges des de la creació de la Maresme Film Comission

El Maresme és territori de cinema. Per iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ara fa un any es va crear la Maresme Film Comission per impulsar els rodatges a la comarca i dinamitzar així la indústria cinematògrafica. Des d’aleshores s’han facilitat una setantena de gravacions, entre pel·lícules com “Elisa y Marcela” de la directora Isabel Coixet, amb algunes seqüències rodades a Vilassar de Mar; i sèries o programes de televisió.


 

Reportatge sobre el turisme familiar a Santa Susanna

Santa Susanna té mes de 13.300 places entre, hotels, apartaments, pensions, càmpings i cases rurals, que compten amb gairebé 6.000 habitacions. I si ens fixem en l’índex d’ocupació turística als hotels de Santa Susanna, la primera quinzena d’agost de l’any passat, tots els hotels del municipi van comptar amb un ventall de 85 al 99% d’habitacions ocupades. I això, que el preu mig va augmentar un 3%, respecte el 2017.


6 noves rutes turístiques al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha aconseguit millorar el finançament dels fons FEDER per al projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”. El projecte és una aposta clara de diversificació del model turístic de la comarca que continua depenent en excés dels atractius de sol i platja, un segment caracteritzat per una elevada competència i on, cada cop més, el visitant reclama un turisme més experiencial. A més, l’ampliació de l’oferta turística cultural permetrà superar l’elevada estacionalitat del sector que, tal i com es reflecteix a l’informe  “Situació laboral de les activitats turístiques al Maresme” és un dels principals reptes de futur de les activitats turístiques a la comarca.


Tasas turísticas en España y en Europa: lo que hay que pagar


Els mediadors nocturns centraran la seva activitat a les zones turístiques

Fer complir l’ordenança municipal de convivència i civisme és l’encàrrec que tenen els professionals del servei de mediació nocturna que s’ha posat en funcionament, per tercer any consecutiu, a Calella. Ho fan a peu de carrer, amb equips que recorren principalment les zones d’activitat turística; o també atenent les queixes o requeriments que els ciutadans els poden traslladar via telefònica. La majoria de les intervencions que fan són per excés de soroll.


Catalunya manté el lideratge turístic a l’estiu

De nord a sud i d’est a oest. Catalunya tornarà a viure un estiu de plena ocupació amb milions de turistes estrangers però també amb milers de catalans i de ciutadans de la resta de l’Estat que passaran uns dies en hotels i càmpings de la costa i hotels i cases rurals de la muntanya. El sector posarà pràcticament cada dia, sobretot a l’agost, el rètol de ple, un cartell que ja s’ha pogut posar aquest cap de setmana del pont de Sant Joan amb ocupacions al Pirineu de Lleida de, per posar només un exemple, el 95%.


El turista tipo del Maresme es un español de 46 años que se aloja en hotel

Un estudio de LABTurisme muestra como es el turista que visita la comarca / La valoración del destino es un 8,3 sobre 10

El Perfil del Turista es un estudio realizado por LABTurisme de la Diputació de Barcelona, en el que se expone información sobre el perfil de los turistas y visitantes en el Maresme. Incluyen diferentes indicadores de gran interés, como las características de las visitas, pernoctaciones, motivos de la estancia o gasto turístico, entre otros.


Un estudi de LABTurisme mostra com és el turista que visita el Maresme

L’estudi, realitzat per la Diputació de Barcelona el 2018 amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, deixa dades molt interessants, com els motius de l’estada a la comarca, les preferències d’allotjament o la despesa turística.


La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere

La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere. Aquest 2019 hi ha un total de 10 platges al Maresme adherits al compromís de sostenibilitat turística Biosphere.


CEHAT no descarta un nuevo recurso tras la resolución sobre el Imserso

Los hoteleros admiten que esta decisión “inédita” ha sido “un jarro de agua fría”


Calella rep el premi a la millor destinació de turisme intel·ligent de Catalunya

L’Associació Catalana de Periodistes d’Economia i Turisme ha premiat el projecte Smart Destination de Calella atorgant-li el reconeixement entregat en el decurs de la XXIV Nit del Turisme de Catalunya.


Catalunya recapta 56 MEUR amb la taxa turística 2017-18

L’Impost sobre les estades en establiments turístics és un tribut propi de la Generalitat de Catalunya creat l’any 2012 amb l’objectiu de mantenir i potenciar la competitivitat i la sostenibilitat de Catalunya com a destinació turística de primer nivell. Els recursos obtinguts a través d’aquest impost són finalistes, és a dir: han de ser obligatòriament destinats a projectes o actuacions que persegueixin l’objectiu esmentat anteriorment.


Èxit de participació en les activitats de promoció del turisme "Hola Família" a Pineda

Èxit de participació en l'Hola Família de Pineda, les activitats lúdiques que s'han fet a diverses poblacions catalanes que tenen el segell de Turisme Familiar. A Pineda, les activitats impulsades des de l'Ajuntament han tingut molt bona resposta i les famílies han omplert totes activitats.Victoria provisional de CEHAT: paralizan el concurso del Imserso

“La pelota la tiene ahora el Gobierno en su tejado”, según los hoteleros30 MAYO, 2019
 • La medida supone una paralización provisional del proceso de adjudicación que está en marcha en estos momentos
 • Se paraliza la adjudicación del concurso hasta que no haya una resolución firme, algo que podría tardar en torno a un mes
 • Tanto Mundosenior como Mundiplan y Traveltino Senior, han asegurado a este diario que no tienen intención de presentar alegaciones


El Maresme acull la celebració del 6è aniversari de l’associació BCN Travel Bloggers

150 bloguers de viatges recorreran el Maresme durant el cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny amb motiu del 6è aniversari de l’associació BCN Travel Bloggers, que per primera vegada se celebra a tota una comarca


 El Maresme oferirà una plataforma web per realitzar reserves a equipaments esportius de la comarca

Un acord entre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’empresa Atlas Sport Consulting permetrà que les instal·lacions esportives del Maresme es puguin reservar en línia


CEHAT tacha de "falsedades" las críticas de los sindicatos sobre el Imserso

Los hoteleros presionan para concertar una reunión con las ministras de Sanidad e Industria que resuelva el conflicto 29 MAYO, 2019


El Maresme crea una oficina de control i regulació de pisos turístics

Actualment hi ha 3.677 habitatges censats però els ajuntaments sospiten que el volum és "molt superior" per l'economia submergida.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) està posant en marxa una oficina de control i regulació dels habitatges d'ús turístic de la comarca.


 

El Imserso podría quedarse sin habitaciones, según los hoteleros

El colectivo plantea que para salvar el año 2019 se amplíen las condiciones actuales mientras se negocian las nuevas


Europa financia proyectos turísticos en el Maresme en la comarca.

Cerca de un millón de euros de los fondos FEDER complementarán las inversiones de los municipios en rutas turisticas.

El proyecto comarcal impulsado por el Consell Comarcal del Maresme y diseñado por el Consorci de Promoció Costa del Maresme, busca aglutinar bajo un relato común diversas iniciativas locales para vertebrar un producto turístico cultural, que complemente y desestacionalizar el turismo de sol y playa en la comarca.


L'Hotel Atenea celebra el seu setè aniversari com a establiment turístic de referència a Mataró

L'Hotel Atenea Port de Mataró va celebrar dijous passat, dia 16, el seu setè aniversari.


Pineda s'afegeix al 'Catalunya, Hola Família' impulsat per l'Agència Catalana de Turisme

Pineda i un total de 26 municipis i 143 empreses de tota Catalunya preparen la segona edició del cap de setmana “Catalunya, Hola Família” amb 90 activitats. Les famílies que participen en aquesta activitat de promoció gaudiran d'un 2 x 1 en allotjaments i una rebaixa d'un 50% en les