L’ocupació turística als hotels de l’entorn de Barcelona ha crescut respecte el 2018

Els hotels del Maresme van registrar una ocupació del 86,26% durant el mes de setembre, segons l’informe Flaix del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. A diferència de la mitjana comarcal, on les últimes dades indiquen un creixement respecte les del 2018, aquí a la comarca l’ocupació ha estat el 0,31% inferior. Amb tot, el Maresme continua liderant amb el Garraf els majors percentatges de tot l’entorn de Barcelona.


Els turistes valoren amb un notable l’oferta de les comarques de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha analitzat les opinions recollides per 17.000 recursos turístics de la demarcació en l’últim estudi sobre reputació online, segons el qual els turistes que han visitat les comarques barcelonines posen un 8,18 de nota a la seva oferta turística.


La Intersindical ajorna la vaga general fins al 18 d’octubre

El sindicat diu que necessita més temps per a preparar millor l'aturada

La vaga general que la Intersindical-CSC havia convocat l’11 d’octubre ha estat ajornada fins al 18 d’octubre. El sindicat mateix ha presentat un nou pre-avís d’aturada per a la nova data amb l’argument que necessita més temps per a preparar-la ‘amb les millors condicions’.


 

Thomas Cook i la tecnologia centren el fòrum de turisme

 Lloret de Mar reuneix experts de diferents àmbits que tracten sobre el salt tecnològic en el sector turístic

 Afirmen que models turístics explotats fins ara, com Thomas Cook, han quedat obsolets

La fallida de l’ope­ra­dor britànic Tho­mas Cook com a exem­ple de la neces­si­tat d’adap­tar-se a la tec­no­lo­gia del turisme va cen­trar ahir el fòrum BTM de Llo­ret de Mar, en què van par­ti­ci­par experts en àmbits com el de la gas­tro­no­mia o la segu­re­tat.


Santa Susanna entra a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

L’objectiu és esdevenir una referència per poder consolidar la competitivitat i la sostenibilitat del model turístic

Santa Susanna s’ha incorporat a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents que promou la Secretaria d’Estat de Turisme del govern d’Espanya. La comissió executiva de la Xarxa DTI, celebrada dimecres dia 2 d’octubre a Madrid, va aprovar la incorporació de 19 nous membres a aquesta xarxa. Al costat de l’Ajuntament de Santa Susanna també hi han entrat –entre altres—Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Sevilla, Valladolid, Vinaròs, Benicàssim, Càceres o la Diputació de Granada.


El Gobierno aprueba un paquete 300 millones para rescatar a los afectados por Thomas Cook

El Gobierno redactará un Decreto Ley para recoger las 13 medidas que este jueves se han acordado la comisión interministerial reunida para afrontar los efectos de la quiebra de Thomas Cook y que ha presidido la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto.


El director de l’aeroport de Girona creu que el tancament de Ryanair és una situació “conjuntural”

Vicent Pallarès manté l’aposta per convertir la terminal gironina en un “complement” del Prat

Ryanair va anunciar fa un mes la seva intenció de tancar la base a l’Aeroport Girona-Costa Brava a partir del gener de 2020. Els motius eren els retards que pateix l’aerolínia irlandesa en tenir avions nous que fa anys va encarregar a la casa Airbus. Davant d’aquesta situació, el nou director de l’aeroport gironí, Vicent Pallarès, ha fet una crida a la calma i ha qualificat la situació de “conjuntural”.


La Taula de Turisme aposta per la innovació en la dinamització comercial i turística sense perdre l’essència de Pineda

A la Taula de Turisme s'han debatut temes estratègics de promoció de destí, noves activitats de dinamització comercial i turística, noves accions per la millora de Pineda, i la creació de nous productes turístics.


Els hotels de Calella fregaran el 90% d’ocupació durant el cap de setmana de l’Ironman

L’Associació Turística de Calella ha avançat que la celebració de l’IM Barcelona, el diumenge 6 d’octubre, farà que pràcticament el 90% dels llits disponibles estiguin ocupats durant el cap de setmana. El sector hoteler fa èmfasi en la necessitat de mantenir esdeveniments com aquest, o l’Oktoberfest, perquè allarga la temporada turística i aporta estades durant altres èpoques de l’any.


L’Agència Catalana de Turisme fa una crida a l'”optimisme” amb el turisme britànic

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha llançat un missatge d'”esperança” i “optimisme” als empresaris turístics preocupats pel futur del mercat britànic una vegada es produeixi el Brexit. En aquest sentit, Font ha recordat que entre el gener i el juliol tan sols s’han registrat 30.000 turistes anglesos menys que l’any passat. Es tracta d’una variació residual que respon a “fluctuacions” habituals dels mercats.


 

La fallida de Thomas Cook afecta diversos hotelers de Pineda i l'Alt Maresme

La fallida de Thomas Cook afecta diversos hotelers de Pineda i l'Alt Maresme que no cobraran les estades dels turistes de l'agost i el setembre. A Pineda quatre hotels estan afectats per la fallida. Aquesta agència pagava a 60 dies, i per tant, amb la seva fallida, deixarà de fer els pagaments dels turistes que havia portat a Catalunya i altres punts. A banda d'això, molts turistes que estan allotjats als hotels veuen ara que no poden tornar als seus països d'origen i a més, els toca pagar les habitacions dels hotels des d'ahir i presentar les factures a les asseguradores per recuperar els diners.


El President de Pineda Turística, Albert Buch, diu que "en termes generals ha estat un bon estiu pel sector hoteler"

Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen gairebé un 3% a l’agost i també a Pineda, el sector turístic considera que ha estat un bon estiu. En concret, el nombre de pernoctacions hoteleres va augmentat un 2,83% a l’agost a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La majoria de pernoctacions a Catalunya és de persones de països europeus i gairebé un 14% són residents de l'Estat espanyol. Catalunya és el segon destí d'arreu de l'Estat amb el 34,3% del total, per darrera de les Illes Balears. L’ocupació hotelera es va situar en el 80,6% a Catalunya.


Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen gairebé un 3% a l’agost fins als 8,9 milions

 Els visitants de l’Estat baixen un 1,6% respecte a fa un any i els estrangers pugen un 4,7%, segons dades de l’INE


El sector turístic, pendent de la fallida de Thomas Cook

Uns 5.000 turistes afectats en vols cancel·lats i al voltant de deu milions d’euros d’impacte en la indústria turística catalana eren el balanç provisional i d’urgència de la fallida de l’operador britànic Thomas Cook. Fonts de la Generalitat van confirmar ahir les dades, tenint en compte els acords amb allotjaments i empreses turístiques en general a la Costa Brava i la Costa Daurada per part del grup que ahir va entrar en suspensió de pagaments i va aturar tota la seva activitat després del fracàs de les negociacions amb els accionistes i els creditors per mirar de superar les seves pèrdues milionàries.


 

Jornada: Com impacta la PSD2 als hotels

El Gremi d'Hosteleria del Maresme, el motor de reserves Witbooking i l'Ajuntament de Santa Susanna vam organitzar el passat dijous 19 de setembre una jornada per entendre l'impacte en els hotels de la nova Directiva Europea PSD2 sobre pagaments online.


Las terrazas se unen contra las nuevas restricciones al tabaco

Los restauradores catalanes están orquestando un frente común a fin de que la Generalitat se lo piense de nuevo y no prohiba el año que viene fumar en todos los tipos de terrazas. De este modo los diferentes gremios de restauración de las comarcas de Barcelona, Girona, Tarragona y Lleida se están uniendo para denunciar que los planes del Govern podrían suponer unas consecuencias catastróficas para el sector, una consecuencias catastróficas que encima apenas tendrían repercusión en la salud pública y que podrían conducir a situaciones un tanto absurdas.


L’ocupació hotelera al Maresme arriba fins al 94% durant el mes d’agost

L’informe Flaix d’ocupació turística de la Diputació de Barcelona anuncia un increment en l’ocupació hotelera durant el mes d’agost en tot el Maresme, respecte a l’any passat. El document exposa que la comarca supera la mitjana d’ocupació de la província (87,5%) aconseguint arribar al 94,1% d’ocupació durant el mes d’agost. A escala provincial, l’augment en l’ocupació ha estat generalitzat augmentant 3,3 punts en hotels i 1,5 punts en càmpings.


Ryanair confirma a Territori i Sostenibilitat la intenció de tancar la base de Girona

Els màxims dirigents de Ryanair han confirmat  al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, la intenció de tancar un seguit de bases arreu d’Europa, entre elles la de Girona. Després de la reunió, que s’ha celebrat a Dublín, Gavín ha explicat  que la companyia justifica la decisió en un “mercat a la baixa a nivell europeu” i en el retard “ja sabut” en el lliurament de nous avions. Li han explicat també que alguns aeroports, entre els quals el gironí, “no són rendibles a la temporada d’hivern” i han subratllat les taxes que Aena cobra per utilitzar la infraestructura. La decisió sobre les bases que es tancaran, però, “encara no és definitiva” i es prendrà en les properes setmanes, per la qual cosa Gavín ha confiat que finalment es pugui trobar alguna solució per “minimitzar l’impacte”.


El tancament de Ryanair pot afectar relativament a Calella

L’Associació Turística de Calella destaca que encara que, l’Aeroport de Girona no és l’aeroport principal de Calella, la problemàtica amb Ryanair pot portar conseqüències. Per això, esperen una solució per l’aeroport Low Cost.


Descubrimos el Maresme en el 6° aniversario de Barcelona Travel bloggers

Nuestro primer aniversario de Barcelona Travel bloggers

Este pasado junio pudimos disfrutar, por primera vez, de la fiesta que monta Barcelona Travel Bloggers para su aniversario: el #BCNTB6 y fue un fin de semana que no olvidaremos por lo bien que lo pasamos, por la gente que conocimos y por estar dentro de la comisión del aniversario, junto a un equipo que trabajó sin parar durante meses para que todo el mundo pudiera disfrutar del #wowmaresme #BCNtb6.


Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen un 2,5% al juliol

En total hi van haver 8.151.022 pernoctacions, de les quals 6.092.505 van ser de residents a l’estranger i 2.058.517 a l’Estat.


Ryanair tancarà la base de Girona el pròxim 8 de gener

La companyia ho ha anunciat a través d’un comunicat intern als treballadors. Segons els sindicats, la decisió podria deixar sense feina 164 treballadors –entre tripulats de cabina i pilots– amb base a Viloví d’Onyar, segons explica Lídia Arasanz, de la Unió Sindical Obrera de Catalunya..


 

Potenciant el Maresme per a convertir-lo en una destinació turística de referència

La comarca del Maresme té un potencial immens. Senderisme, costa, activitats, gastronomia, història, patrimoni i cultura, festes, esport... Tots aquests elements fan que la comarca sigui un territori amb capacitat per atraure turisme local i internacional durant totes les estacions de l’any. Precisament per això, des del Consorci de Promoció Turística del Maresme es treballa per promocionar i millorar la qualitat de la comarca com a destinació turística de referència. En els darrers quatre anys, el Consorci ha treballat en diferents projectes ambiciosos que estan posant en el mapa aquestes virtuts del Maresme, algunes d’elles força desconegudes fins i tot pels habitants de la zona.


Lloret acull un concert benèfic de l’Orquestra de Cambra Johan Strauss

Els noms propis de l’orquestra seran el director Horst Sohm, i la  violinista Johanna Röhrig


Sale el sol en Sant Pol de Mar

Manel Alesina comparte en Las Fotos de los Lectores de La Vanguardia una espléndida fotografía de la salida del sol en la playa de Sant Pol de Mar, captada en este mes de agosto.


Calella, nubes y mar 

Mercé Batista comparte en Las Fotos de los Lectores de La Vanguardia una serie de fotografías de la playa de Calella. “Nubes y mar”, afirma la lectora, quien hace alusión a la ruta de Blanes a Calella como una de sus recomendaciones.


El tráfico aéreo cae un 6% en Girona, pendiente de si Ryanair cierra su base

El aeropuerto de Girona, a la espera de que Ryanair tome la decisión definitiva de cerrar la base o no, pierde un 5,8% del tráfico en lo que va de año y un 5% en el mes de julio, según los últimos datos de Aena. La low cost irlandesa es el primer operador del aeropuerto Girona-Costa Brava, con algo más de 800.000 pasajeros en lo que va de año que suponen prácticamente ocho de cada diez viajeros.


Cuida Santa Susanna, la nova campanya de l’Ajuntament per mantenir les platges netes

L’Ajuntament de Santa Susanna –amb el suport de la Diputació– ha iniciat una campanya de sensibilització entre els turistes i els residents del poble per mantenir les platges netes.


El Maresme tanca juliol amb unes dades d’ocupació turística de gairebé el 91,5%

Després d’un inici de campanya estival amb temperatures caloroses, la temporada turística del mes de juliol és positiva.


El sector turístic espera una bona ocupació el mes d'agost

El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d'estiu. Al Maresme es preveuen xifres similars a la del 2018, amb ocupacions del 93% i una recuperació del turista rus. Per tant, el Maresme aspira a tenir xifres similars al 2018. Els hotels de Pineda, Calella i Santa Susanna són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades.


Ocupacions per sobre del 85%

El Maresme preveu xifres similars al 2018, amb auge del turista rus

Al Maresme, els allotjaments aspiren a igualar l’ocupació de l’agost de l’any passat, quan el sector va tancar el mes amb una mitjana del 92%. Els hotels de la zona alta, situats a municipis com Pineda de Mar, Santa Susanna, Canet i Calella, són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades.


Una nova temporada d’èxit a la Via Brava de Calella

Descobrir Calella des d’un altre perspectiva és la proposta de la Via Brava que es va crear l’any 2015 i que enguany arriba a la cinquena edició sent una de les més crida l’atenció de tot el litoral de Catalunya.


Bones xifres d’ocupació hotelera en l’arrencada de la temporada turística

L’ocupació hotelera del juny a la província de Barcelona ha estat la més alta dels últims 9 anys, segons l’Informe Flaix que elabora el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.


Una setantena de rodatges des de la creació de la Maresme Film Comission

El Maresme és territori de cinema. Per iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ara fa un any es va crear la Maresme Film Comission per impulsar els rodatges a la comarca i dinamitzar així la indústria cinematògrafica. Des d’aleshores s’han facilitat una setantena de gravacions, entre pel·lícules com “Elisa y Marcela” de la directora Isabel Coixet, amb algunes seqüències rodades a Vilassar de Mar; i sèries o programes de televisió.


 

Reportatge sobre el turisme familiar a Santa Susanna

Santa Susanna té mes de 13.300 places entre, hotels, apartaments, pensions, càmpings i cases rurals, que compten amb gairebé 6.000 habitacions. I si ens fixem en l’índex d’ocupació turística als hotels de Santa Susanna, la primera quinzena d’agost de l’any passat, tots els hotels del municipi van comptar amb un ventall de 85 al 99% d’habitacions ocupades. I això, que el preu mig va augmentar un 3%, respecte el 2017.


6 noves rutes turístiques al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha aconseguit millorar el finançament dels fons FEDER per al projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”. El projecte és una aposta clara de diversificació del model turístic de la comarca que continua depenent en excés dels atractius de sol i platja, un segment caracteritzat per una elevada competència i on, cada cop més, el visitant reclama un turisme més experiencial. A més, l’ampliació de l’oferta turística cultural permetrà superar l’elevada estacionalitat del sector que, tal i com es reflecteix a l’informe  “Situació laboral de les activitats turístiques al Maresme” és un dels principals reptes de futur de les activitats turístiques a la comarca.


Tasas turísticas en España y en Europa: lo que hay que pagar


Els mediadors nocturns centraran la seva activitat a les zones turístiques

Fer complir l’ordenança municipal de convivència i civisme és l’encàrrec que tenen els professionals del servei de mediació nocturna que s’ha posat en funcionament, per tercer any consecutiu, a Calella. Ho fan a peu de carrer, amb equips que recorren principalment les zones d’activitat turística; o també atenent les queixes o requeriments que els ciutadans els poden traslladar via telefònica. La majoria de les intervencions que fan són per excés de soroll.


Catalunya manté el lideratge turístic a l’estiu

De nord a sud i d’est a oest. Catalunya tornarà a viure un estiu de plena ocupació amb milions de turistes estrangers però també amb milers de catalans i de ciutadans de la resta de l’Estat que passaran uns dies en hotels i càmpings de la costa i hotels i cases rurals de la muntanya. El sector posarà pràcticament cada dia, sobretot a l’agost, el rètol de ple, un cartell que ja s’ha pogut posar aquest cap de setmana del pont de Sant Joan amb ocupacions al Pirineu de Lleida de, per posar només un exemple, el 95%.


El turista tipo del Maresme es un español de 46 años que se aloja en hotel

Un estudio de LABTurisme muestra como es el turista que visita la comarca / La valoración del destino es un 8,3 sobre 10

El Perfil del Turista es un estudio realizado por LABTurisme de la Diputació de Barcelona, en el que se expone información sobre el perfil de los turistas y visitantes en el Maresme. Incluyen diferentes indicadores de gran interés, como las características de las visitas, pernoctaciones, motivos de la estancia o gasto turístico, entre otros.


Un estudi de LABTurisme mostra com és el turista que visita el Maresme

L’estudi, realitzat per la Diputació de Barcelona el 2018 amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, deixa dades molt interessants, com els motius de l’estada a la comarca, les preferències d’allotjament o la despesa turística.


La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere

La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere. Aquest 2019 hi ha un total de 10 platges al Maresme adherits al compromís de sostenibilitat turística Biosphere.


CEHAT no descarta un nuevo recurso tras la resolución sobre el Imserso

Los hoteleros admiten que esta decisión “inédita” ha sido “un jarro de agua fría”


Calella rep el premi a la millor destinació de turisme intel·ligent de Catalunya

L’Associació Catalana de Periodistes d’Economia i Turisme ha premiat el projecte Smart Destination de Calella atorgant-li el reconeixement entregat en el decurs de la XXIV Nit del Turisme de Catalunya.


Catalunya recapta 56 MEUR amb la taxa turística 2017-18

L’Impost sobre les estades en establiments turístics és un tribut propi de la Generalitat de Catalunya creat l’any 2012 amb l’objectiu de mantenir i potenciar la competitivitat i la sostenibilitat de Catalunya com a destinació turística de primer nivell. Els recursos obtinguts a través d’aquest impost són finalistes, és a dir: han de ser obligatòriament destinats a projectes o actuacions que persegueixin l’objectiu esmentat anteriorment.


Èxit de participació en les activitats de promoció del turisme "Hola Família" a Pineda

Èxit de participació en l'Hola Família de Pineda, les activitats lúdiques que s'han fet a diverses poblacions catalanes que tenen el segell de Turisme Familiar. A Pineda, les activitats impulsades des de l'Ajuntament han tingut molt bona resposta i les famílies han omplert totes activitats.Victoria provisional de CEHAT: paralizan el concurso del Imserso

“La pelota la tiene ahora el Gobierno en su tejado”, según los hoteleros30 MAYO, 2019
  • La medida supone una paralización provisional del proceso de adjudicación que está en marcha en estos momentos
  • Se paraliza la adjudicación del concurso hasta que no haya una resolución firme, algo que podría tardar en torno a un mes
  • Tanto Mundosenior como Mundiplan y Traveltino Senior, han asegurado a este diario que no tienen intención de presentar alegaciones


El Maresme acull la celebració del 6è aniversari de l’associació BCN Travel Bloggers

150 bloguers de viatges recorreran el Maresme durant el cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny amb motiu del 6è aniversari de l’associació BCN Travel Bloggers, que per primera vegada se celebra a tota una comarca


 El Maresme oferirà una plataforma web per realitzar reserves a equipaments esportius de la comarca

Un acord entre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’empresa Atlas Sport Consulting permetrà que les instal·lacions esportives del Maresme es puguin reservar en línia


CEHAT tacha de "falsedades" las críticas de los sindicatos sobre el Imserso

Los hoteleros presionan para concertar una reunión con las ministras de Sanidad e Industria que resuelva el conflicto 29 MAYO, 2019


El Maresme crea una oficina de control i regulació de pisos turístics

Actualment hi ha 3.677 habitatges censats però els ajuntaments sospiten que el volum és "molt superior" per l'economia submergida.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) està posant en marxa una oficina de control i regulació dels habitatges d'ús turístic de la comarca.


 

El Imserso podría quedarse sin habitaciones, según los hoteleros

El colectivo plantea que para salvar el año 2019 se amplíen las condiciones actuales mientras se negocian las nuevas


Europa financia proyectos turísticos en el Maresme en la comarca.

Cerca de un millón de euros de los fondos FEDER complementarán las inversiones de los municipios en rutas turisticas.

El proyecto comarcal impulsado por el Consell Comarcal del Maresme y diseñado por el Consorci de Promoció Costa del Maresme, busca aglutinar bajo un relato común diversas iniciativas locales para vertebrar un producto turístico cultural, que complemente y desestacionalizar el turismo de sol y playa en la comarca.


L'Hotel Atenea celebra el seu setè aniversari com a establiment turístic de referència a Mataró

L'Hotel Atenea Port de Mataró va celebrar dijous passat, dia 16, el seu setè aniversari.


Pineda s'afegeix al 'Catalunya, Hola Família' impulsat per l'Agència Catalana de Turisme

Pineda i un total de 26 municipis i 143 empreses de tota Catalunya preparen la segona edició del cap de setmana “Catalunya, Hola Família” amb 90 activitats. Les famílies que participen en aquesta activitat de promoció gaudiran d'un 2 x 1 en allotjaments i una rebaixa d'un 50% en les activitats programades els dies 7, 8 i 9 de juny. Un total de gairebé de 12.000 nens i nenes amb les seves famílies van formar part de l'edició 2018, impulsada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT). El 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu i genera prop de 4.000 milions d’euros.


L’Ajuntament de Pineda i l’Associació Pineda Turística firmen un conveni de col·laboració

L’Ajuntament de Pineda ha signat un any més el conveni de col·laboració amb l’associació Pineda Turística amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer l’oferta turística del municipi. Ajuntament i associació es comprometen d’aquesta manera a treballar conjuntament pel turisme a Pineda, sector de rellevància en l’economia del municipi.


Pineda aconsegueix la bandera blava per la Platja de la Riera i la Platja dels Pescadors

La Platja dels Pescadors i la Platja de la Riera de Pineda ha estat guardonada amb la bandera blava 2019, segons ha anunciat l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). Per tant, Pineda torna aconseguir aquest distintiu que destaca la qualitat i serveis de la platja.


La bandera blava tornarà a onejar aquest estiu a la Platja de Garbí

Calella ha mantingut l’única distinció de qualitat que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE). Ahir es va fer públic el llistat de platges i ports premiats amb la bandera blava en reconeixement als compliments d’uns criteris internacionals de qualitat tant de l’aigua com de gestió ambiental, o aspectes vinculats als serveis d’informació als usuaris i de seguretat. Onejarà un estiu més a la Platja de Garbí; perquè a la Platja Gran es continua penalitzant el fet d’aparcar-hi cotxes.


Santa Susanna innova con el turismo digital

La expansión hotelera en el municipio turístico de Santa Susanna va ligada a la implantación de nuevas tecnologías digitales. El municipio del Maresme ultima la instalación de un sistema de geobalizas digitales que permitirá incluso el turista que venga con su coche por la red de carreteras del entorno recibir en su teléfono móvil la bienvenida al municipio con una propuesta de viaje para visitarlo.


Hoteleros de todo el mundo se unen contra Airbnb

Un total de 33 asociaciones hoteleras de diferentes países del mundo se han reunido esta semana en Barcelona con el objetivo de compartir información y coordinar estrategias frente a un gigante tecnológico que ofrece alojamiento turístico en 65.000 ciudades y factura 2.600 millones de dólares al año. Y lo hace sin tener una sola habitación en propiedad.


 [Vídeo] [La Ciutat] Entrevista Jordi Noguera

El president del Gremi d’ Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha visitat el programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per parlar-nos de com ha anat l’ocupació turística a setmana santa i explicar-nos com es preveu des del gremi que vagi aquesta temporada que tot just comença.


La ocupación en Semana Santa resiste el mal tiempo y roza el 77%

Pese al mal tiempo y las intensas lluvias en gran parte del país durante la pasada Semana Santa, la ocupación media en los alojamientos turísticos –hoteles, albergues y casas rurales–ha sido muy similar a la del año pasado, al ocuparse un 76,8% de las plazas ofertadas, según los resultados de la Encuesta de Ocupación Turística que realiza periódicamente Turespaña, aunque no se ha logrado colgar el cartel del completo como preveían los hoteleros de las principales zonas turísticas.


L’ocupació turística per Setmana Santa a l’Alt Maresme podria fregar el 90%

Els hotels de l’Alt Maresme podrien arribar al 89% d’ocupació per Setmana Santa, segons les previsions amb les quals treballa el Gremi d’Hostaleria del Maresme, que situa ara la xifra en el 87% de mitjana. Molt bona expectativa per a l’inici d’una temporada que es creu que es mourà en uns paràmetres similars als del 2018.


Calella es promociona a ‘Feria Bebé’ com a destinació de turisme familiar

El saló del bebè (abans “Bebés y Mamás”) és un dels certàmens dirigits a les famílies més visitats del país.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la Fira de Barcelona la Feria Bebé i Calella ha participat un any més com a Destinació de Turisme Familiar. Aquesta fira s’ha consolidat com la fira de referència dirigida a la família a nivell nacional, on es donen cita les principals marques relacionades amb el sector i l'entorn del nadó, la infància i la maternitat.


Bones previsions per Setmana Santa

Bones previsions d’ocupació a les comarques gironines per a aquesta Setmana Santa. El sector hoteler preveu arribar al 80% a la Costa Brava centre i a Girona i Rodalia. A la Costa Brava sud se situarà en el 78% i a l’Alt Empordà, serà lleugerament inferior, amb un 68%.  A l’interior, la previsió és que la comarca de la Garrotxa fregui el 75% d’ocupació, el Ripollès el 69%, la Selva interior el 63% i la Cerdanya el 51%. Les dades revelen que el visitant optarà més per destins de costa i de ciutat que de muntanya perquè aquest any la Setmana Santa cau més tard.


Raül Balam (xef d’El Drac del Sant Jordi Boutique Hotel): “Farem una cuina de veritat i d’excel·lència”

El Maresme i els productes de l’entorn seràn els protagonistes de la cuina del Restaurant El Drac del Sant Jordi Boutique Hotel de Calella. Ho ha dit el seu xef, Raül Balam, avui al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV. El Drac obrirà portes el dia 12 d’abril amb una carta basada en els productes de mercat. Balam compaginarà la direcció d’aquest restaurant calellenc amb la direcció del Moments a l’Hotel Mandarin, compartida amb la seva mare, Carme Ruscalleda.


Calella busca millorar el seu posicionament turístic en el mercat català assistint al B-Travel

La destinació local ha estat present un any més al saló B-Travel que s’ha celebrat a Fira de Barcelona. Ha tingut un estand dins l’espai de la Diputació de Barcelona des d’on ha promocionat l’oferta de turisme familiar, esportiu, cultural i gastronòmic. Ho ha fet pensant en el mercat català, que entre maig i octubre del 2018, va generar un total de 35.788 pernoctacions.


Tossa i Sant Pol ja són oficialment “Viles Marineres”

Es tracta d’una marca de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya adreçada a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar.


La Selva i el Maresme es promocionen al B-Travel de Barcelona

Els organitzadors del B-Travel esperen que enguany el saló aplegui entre 25.000 i 30.000 visitants entre el 22 i el 24 de març. Aquest any, el saló oferirà al públic noves experiències com el B-Delicious, un recorregut gastronòmic que comptarà amb més de 20 estands i on es podrà tastar des d’un euro més de 100 degustacions de cuina. A més, s’oferirà pels visitants més d’un centenar d’ofertes, premis i viatges.


El sector turístic, a l’expectativa del Brèxit

El Regne Unit ha demanat una pròrroga de la seva sortida de la Unió Europea, que es posposa fins el 30 de juny segons va anunciar ahir la primera ministra Theresa May. La situació d’inestabilitat política interna està influint en la presa de decisions sobre les vacances dels ciutadans britànics, amb impacte sobre l’ocupació de les destinacions de l’arc mediterrani.


Nace una guía digital para el turista chino con recomendaciones poco comunes de Barcelona

Casi 300.000 turistas de origen chino visitaron Catalunya en el 2018 y se prevé que este año esta cifra aumente un 8,5%
Descubrir Catalunya, y especialmente Barcelona, al turista chino con otros ojos. Ese el objetivo de la guía digital In&Out Barcelona, que se dirige al público del gigante asiático con el propósito de hacerse con un trozo del pastel que ya representa este mercado turístico.


Pineda de Mar, present a la fira B-Travel i B-Delicious

Des de divendres fins diumenge es celebra el saló del turisme B-Travel. Pineda hi participa per cinquè any consecutiu per potenciar la Marca Pineda, les activitats, fires i festivals, la restauració, les opcions d’allotjament i l’activitat turística en el seu conjunt.


Pendents de confirmar una recuperació del turisme rus a Catalunya


56 empreses i serveis del Maresme reben el distintiu de "Compromís per la sostenibilitat Biosphere"

Aquest distintiu ha estat creat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics


Un grup de periodistes xinesos visiten les instal·lacions esportives de Calella

Calella ha donat a conèixer els seus atractius turístics vinculats a la pràctica de l’esport a un grup de periodistes xinesos. Van visitar ahir la ciutat, acompanyats pel director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a la Xina, en el marc d’un presstrip organitzat per l’Agència Catalana de Turisme. Es van desplaçar fins a les instal·lacions del Crol Centre, la Zona Esportiva de La Munetanyeta, el Camp de Futbol de Mar i el Pavelló del Parc Dalmau.


Calella a la ITB de Berlín

La fira que s’ha celebrat del 6 al 10 de març, a la ciutat de Berlín, està destinada als agents professionals del sector turístic i també al públic final. Un any més, doncs, Calella ha format part de l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, juntament amb altres destinacions de Costa de Barcelona.
Aquest acte permet promocionar la ciutat amb el públic assistent com, també, amb agències i operadors turístics de la zona.


 

Les platges de la Riera i dels Pescadors, el Mini Beach, el Baby Center i l’Oficina de Turisme reben el segell Biosphere

Les platges de la Riera i dels Pescadors, el Mini Beach, el Baby Center i l’Oficina de Turisme han estat guardonats amb el segell mediambiental Biosphere. Aquest segell distingeix la gestió sostenible, la conservació del medi ambient, i la protecció cultural entre d’altres. A més, de Pineda han estat guardonats amb el segell els hotels del municipi Promenade, Sorrabona i Sumus Stella & Spa.


Un tram de la Platja de Garbí estarà adaptada per a persones amb discapacitat

Calella incorporarà un tram de platja adaptada per a persones amb discapacitat a l’oferta de serveis de la zona litoral d’aquesta pròxima temporada de bany. És una de les novetats que ha avançat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics després que s’hagi reunit l’òrgan gestor de platges que es convoca anualment per avaluar prestacions i serveis de cara a l’obtenció del distintiu Q de Qualitat.


Adif i Aena firmen un protocol per construir una estació d’alta velocitat a l’aeroport de Girona-Costa Brava

Adif i Aena han firmat un protocol per a la construcció d’una estació d’alta velocitat a l’aeroport de Girona-Costa Brava per connectar-lo amb el de Barcelona. D’aquesta manera, el govern espanyol vol convertir la infraestructura gironina en la “quarta pista d’El Prat”, ha dit ministre de Foment, José Luis Ábalos en la presentació de la nova denominació de l’aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat.


El turisme internacional a Catalunya augmenta un 5,3% el mes de gener

El turisme internacional a Catalunya ha augmentat un 5,3% aquest gener respecte al mateix mes del 2018, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Gran part d’aquest turisme és d’origen francès -el 19,4%- , i el total de visitants arriba fins als 910.779. Aquest valor representa el 21,7% de tot el turisme internacional a l’Estat, que escala fins als 4,2 milions de visitants, un 2,2% més que l’any anterior. Segons les mateixes dades, la despesa d’aquests turistes a Catalunya arriba fins als 944 milions d’euros aquest gener, un 4,5% més que l’anterior, mentre que a Espanya assoleix els 4.689 milions, un augment del 3,6%.


Los hoteleros temen por el futuro de los fijos discontinuos

"Hay muchas decenas de miles de puestos de trabajo en peligro y seria fácilmente evitable con voluntad política" 
La patronal Cehat reitera que estas ayudas son básicas en un año en que las reservas están disminuyendoMolas: "No queremos criminalizar a las plataformas"

Las confederaciones hoteleras CEHAT y HOTREC han acogido con satisfacción el reciente acuerdo entre las instituciones europeas respecto del futuro Reglamento europeo sobre las relaciones entre plataformas y empresas, que consideran constituye un paso importante en la dirección correcta hacia una mayor transparencia y unas condiciones más justas para los 200.000 hoteles de toda Europa en sus relaciones comerciales con los gigantes de Internet. No obstante, ha aclarado el presidente de la CEHAT, Joan Molas, "no queremos que se piense que estamos criminalizando a las plataformas, que son necesarias y una herramienta básica para el sector hotelero".


Caldes d’Estrac, reconeguda a Fitur com a destí de turisme sostenible

Caldes d’Estrac va rebre el passat dia 26 de gener  un reconeixement en el marc de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, celebrada a Madrid.  El regidor de l’Àrea de Turisme i Promoció Econòmica, Òscar Baró, va se-hi per recollir el reconeixement que atorga la revista Aire Libre des del 2017 a persones, entitats i organismes compromesos amb el turisme responsable, així com també per promocionar Caldes i la bio-fira Aqua Calida.


 

Calella es promociona turísticament al Salon de Vacances de Brusel·les

L’assistència a la fira belga s’emmarca dins l’estratègia de promoció turística de la destinació en els diferents mercats emissors i amb especial incidència en l’oferta esportiva, de turisme actiu i familiar. El Salon de Vacances està dirigit al consumidor final, aplega els touroperadors i agències més rellevants del país, i compta amb una assistència mitjana de 100.000 visitants.


Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022

El nou Pla de màrqueting turístic fixa els objectius pels propers quatre anys i neix amb la voluntat de convertir Catalunya en una de les millors destinacions on viatjar. “Volem anar més enllà de l’atractiu que té la nostra climatologia i oferir experiències i coneixement per esdevenir una de les tres principals destinacions de l’arc mediterrani”, ha apuntat David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme que ha insistit en posar en valor el patrimoni natural, cultural i gastronòmic del territori. “Tenim elements molt singulars”, afirma.


El Maresme treballa per aconseguir el major nombre de Certificats de Sostenibilitat Turística ‘Biosphere’

És una proposta del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme que es gestiona a través de la Diputació de Barcelona


Pineda promociona la seva oferta turística al 'Salon des Vacances' de Brusel·les

Pineda participa al 'Salon des Vacances' de Brusel.les des d'avui dimecres fins diumenge. Per tant, aposta per quart any consecutiu per ser amb estand propi al saló, amb l'objectiu de guanyar visibilitat al mercat belga. És una fira turística de referència adreçada a professionals i a públic final.


L’ATC treballa per donar un impuls turístic a la ciutat dirigit a l’esport

L’Associació Turística de Calella (ATC) coincideix amb l’Ajuntament en plantejar Calella com a model de ciutat turística enfocada a l’esport. Els esdeveniments esportius que tenen lloc a Calella, entre ells la Volta i l’Ironman, tenen un gran impacte a nivell turístic a la nostra ciutat. La presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, ha avançat que per les dates dels triatlons, tenen gairebé totes les habitacions ocupades. Admet, però, que preocupa el poc impacte econòmic que deixen els turistes.


El Govern aprova el nou Pla Estratègic de Turisme

El Pla Estratègic vol situar Catalunya com una de les millors destinacions de la Mediterrània, per tal que l’any 2022 s’assoleixin els objectius d’incrementar la despesa diària per turista; arribar al 37% de turistes que ens visiten fora de temporada alta; incrementar fins al 10% els turistes allotjats fora del litoral; i créixer intel·ligentment fins a arribar als 21 milions de turistes internacionals.


 

Reyes Maroto: "La diversificación de mercados atraerá a nuevos turistas"

La evolución del turismo en 2018 fue favorable, pese a las dudas que rodearon esta actividad durante todo el año -se registraron 82,6 millones de visitantes internacionales, un 0,9% más-. Para la ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, el dato más positivo es, junto al buen comportamiento del empleo, el aumento del gasto turístico, porque indica que “estamos haciendo una transición hacia un turismo de mayor calidad” (esta entrevista forma parte de los contenidos la revista HOSTELTUR de enero-febrero y fue realizada antes de que el Congreso de los Diputados echara para atrás el Decreto Ley de medidas urgentes en materia de vivienda, aprobado por el Consejo de Ministros el 14 de diciembre).


Pineda i el Maresme es promocionen a la fira FITUR de Madrid

Pineda i la comarca del Maresme està representada a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de 2019.


 

Els municipis de la Selva i el Maresme es promocionen a Fitur de Madrid

Fins al tercer trimestre del 2018, els viatgers de la resta de l’Estat han fet més de 4 milions de viatges amb destinació a Catalunya, un 5,2 % menys que durant el mateix període de 2017. Malgrat el descens, els resultats en ingressos i despesa han millorat respecte a exercicis anteriors. El turista espanyol ha gastat un 1,5 % més per persona i viatge.Calella es promociona a Alemanya com a destinació cicloturista

Calella ha participat a la fira CMT a Stuttgart, una de les més importants del sector, que reuneix més de 2.100 exhibidors de tot el món per oferir diverses opcions de vacances als alemanys. Aquest mercat continua sent un dels més importants per a la destinació local, amb un total de 231.876 pernoctacions entre els mesos de maig i octubre del 2018. És el quart en importància, per darrera de l’espanyol, el rus i el britànic.


 

Malasaña, el ‘self service’ de los pisos turísticos

El ‘boom’ de los pisos turísticos sigue descontrolado en Madrid donde ni siquiera el Ayuntamiento sabe al detalle el número de establecimientos de este tipo que operan en la capital. La estimación oficial se mueve en una horquilla de entre 8.000 y 10.000 viviendas y, pese a los controles municipales, la cifra está lejos de acabar. Especialmente en Malasaña.


Un nou festival artístic per consolidar Calella com a destinació de turisme cultural

El Festival Internacional Catalonian Break s’estrenarà el 2019 a Calella com un nou element de l’oferta turística cultural de la destinació. El certamen inclourà concerts i actuacions de dansa a la Sala Mozart, i es preveu portar algunes demostracions al carrer, a l’aire lliure. L’acord al qual ha arribat l’Ajuntament de Calella i l’empresa Festival&Contest és per al 2019 i amb dues dates, a la primavera i a la tardor.


Es presenta el Pla d’acció 2019 del Consorci de promoció turística del Maresme

Es tracta d’un llistat de propostes i projectes que el Consorci durà a terme durant el proper any. El seu president, Joaquim Arnó, el va presentar ahir a Caldes d’Estrac i Malgrat de Mar. L’objectiu és reforçar la comarca com a destinació turística de referència.


Jordi Mestre substituirà a Jordi Clos al capdavant del Gremi d’Hotels de Barcelona

Després de 20 anys a la presidència del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos ha decidit no presentar la seva candidatura a la reelecció. Tal com ha pogut contrastar Comunicatur de diferents fonts, tot indica que el substitut serà Jordi Mestre, president executiu de Selenta Group i vicepresident del FC Barcelona.


El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme  ha creat “La increïble guia de la iaia del Maresme”

una publicació il·lustrada amb mapes de 10 rutes que recorren els 30 municipis del Maresme. La Coia, més coneguda com la iaia del Maresme, és l’encarregada d’explicar a les famílies les diverses rutes del territori, des de Tordera fins a Montgat, amb els seus principals atractius turístics: castells, búnquers, cases modernistes, platges, turons i boscos, museus i festes populars, gastronomia, entre d’altres. L’acompanya en Picotet, un ocell que complementa les explicacions de la Coia amb alguns detalls curiosos que sorprendran a tothom qui ho llegeixi. Aquesta publicació és un projecte innovador i pioner en l’àmbit de promoció turística que pretén apropar el territori a aquelles persones que encara el desconeixen o que coneixen una petita part dels seus meravellosos racons.


Crisi turística? Quina crisi?

Aquesta setmana hem sabut les dades de turisme del mes d’octubre. I és curiós, perquè en certa manera trenquen amb la idea del que ha estat el sector enguany. Si demanem a la gent què en sap, d’aquesta qüestió, ens dirà que no ha estat un any gaire bo, que no han vingut tants turistes, perquè molts dels que havien vingut aquests últims anys i que ens havien ‘prestat’ països problemàtics per raons de seguretat, com Turquia i Egipte, han tornat a les seves destinacions anteriors, una vegada sembla que s’hi ha tranquil·litzat la situació. I ens hem quedat amb aquesta idea, sense pensar, per exemple, que l’any passat, a Catalunya, hi va haver un volum rècord de turistes estrangers i un rècord de despesa.


Barcelona reunirá en abril a los hoteleros del mundo contra los ilegales

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha participado los pasados 18 y 19 de noviembre en Nueva York en un encuentro con las principales asociaciones hoteleras de diferentes ciudades del mundo, para luchar contra los graves perjuicios que ocasiona el alojamiento turístico ilegal. Las entidades han aprobado que la próxima reunión se celebre en Barcelona los días 28 y 29 de abril de 2019.


Calella ha compartit l’experiència local com a destinació turística intel·ligent en un congrés a Barcelona

Ha estat la primera participació local a l’esdeveniment organitzat per la Càtedra de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de la UB, que ha reunit més de 250 professionals i acadèmics del sector per abordar les principals tendències en turisme intel·ligent. El responsable de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, va ser l’encarregat de presentar el projecte local i les accions per implementar l’ús de la tecnologia de forma innovadora, intel·ligent i sostenible.


El turisme a la comarca del Maresme. Cap a on anem?

La comarca del Maresme és una franja costanera allargassada, situada entre la Costa de Barcelona, la Serra de Marina, la serralada Litoral i el Parc del Montnegre i el Corredor que conserva un paisatge muntanyós sorprenent, a tocar de la Mediterrània, entre Barcelona i la Costa Brava. Rica en tradicions, gastronomia i patrimoni, s’ha convertit des de fa més de 50 anys en una destinació turística internacional, gràcies, entre d’altres, al seu clima excel·lent durant tot l’any.


Calella reforça la seva promoció en el mercat de turisme esportiu xinès   

La ciutat de Calella rep la visita d’una desena d’operadors del mercat xinès especialitzats en turisme esportiu i participa en un workshop organitzat per l’Agència Catalana de Turisme


Calella busca consolidar el turista británico en la World Travel Market

En la feria de Londres, Calella ha presentado productos como la gastronomía, el cicloturismo, rutas y eventos culturales y deportivos dirigidos a captar el turista británico más activo. Del 5 al 7 de noviembre, Calella ha estado presente en la World Travel Market de Londres, una de las ferias de ámbito profesional más importantes de la industria turística a nivel internacional. Un año más, la ciudad del Maresme ha participado en el stand institucional de Catalunya bajo la marca turística Barcelona, junto con otros destinos presentes en el mostrador de la Oficina de Promoción Turística de la Diputación de Barcelona.


Cataluña apuesta por la realidad virtual

La Generalitat de Cataluña ha lanzado una ambiciosa campaña de captación de turismo en EE.UU. y lo ha hecho empleando realidad virtual, videojuegos y publicidad luminosa y artística en puntos estratégicos de Nueva York, como Times Square o el barrio Williamsburg, de moda entre los jóvenes neoyorquinos. Y es que Cataluña ha detectado un gran aumento de turistas de EE.UU. en Barcelona y en el resto de la región. En 2015 fueron 621.000 visitantes que gastaron 1,18 millones de euros; en 2016 fueron 864.000 turistas y 1,59 millones; y ya en 2017 fueron 1,1 millón de estadounidenses que se dejaron 2,11 millones de euros.


David Font: “Desestacionalitzar un 20% de l’oferta significa augmentar la productivitat del sector un 30%”

Des de principis de setembre el nou director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) és David Font, que va substituir a Xavier Espasa, que portava set anys al capdavant de l’organisme públic de promoció turística de Catalunya. Al prendre possessió, David Font era alcalde de Gironella (càrrec que conserva) i president del Consell Comarcal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Font rep en exclusiva a Comunicatur quan encara no fa cent dies que és director de l’ACT. És la primera entrevista que concedeix i explica la seva visió del sector i les línies que hauria de seguir.Resistir y no bajar precios: consigna para los hoteleros españoles

El último día de la feria turística en Londres refleja un repunte de optimismo para el año que viene

Los hoteleros españoles deben resistir las presiones de los turoperadores europeos y no bajar los precios para el verano que viene. Por mucha incertidumbre del Brexit que haya o recuperación en marcha de los destinos competidores. Ésta es la consigna que se escuchó este miércoles en los pasillos de la World Travel Market de Londres, en el último día de la feria.


 

Las casas compartidas serán miles de mini-hoteles en negro, dice confecat

El hotelero Santiago García-Nieto ha cumplido su primer año al frente de la Confederación Empresarial de Hostelería y Restauración de Cataluña (Confecat), entidad de la que fue nombrado en octubre de 2017. No ha tenido un arranque fácil y la perspectiva para el año que viene sigue complicada, admite.


Inverteixen 26 milions per renovar un hotel de Lloret

L’hotel Gran Casino Royal de Lloret de Mar (antic Montecristo) serà a partir de l’any que ve l’Azure. Un establiment de l’any 1970 i de tres estrelles serà renovat a fons per intentar convertir-lo en un referent de la modernització de la destinació. Almenys això és el que projecta la cadena H·Top Hotels, amb seu a Palafolls (Maresme). La inversió prevista és de 26 milions d’euros.


 

Les obres de millora del Passeig Marítim de Malgrat costaran 1,5 milions d’euros menys del previst

El Comitè de Govern ha anunciat en roda de premsa que les obres de millora del Passeig Marítim costaran 1.560.791,79 euros menys del previst. L’alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), ha explicat que per primer cop l’Ajuntament ha utilitzat l’eina Sobre Digital 2.0, que permet fer una licitació electrònica més objectiva.


Més turistes però menys pernoctacions al setembre

El nombre de pernoctacions als hotels cau el 0,9% al setembre tot i rebre un 1,7% més de clients.


 

Parella (Fires) ressalta el potencial turístic dels territoris vitivinícoles

Entre els quals també hi compta Calella, com a ciutat que forma part de la zona de la DO d’Alella, enguany protagonista destacada del monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Aquest és el tema que tanca el cicle dedicat al turisme, que va arrencar recordant-ne els orígens, passejant-se després per ciutats amb identitat, i l’any passat per les Illes Balears. La responsable de Fires de l’Ajuntament de Calella ha posat en valor la singularitat de la mostra calellenca, que continua apostant pel model fira-festival.


Sònia Hernàndez, elegida nova presidenta de l’ATC

Relleva en el càrrec a Isabel Mallol, qui ha liderat l’associació que representa els interessos de l’empresariat turístic calellenc en els últims 10 anys: els de l’allotjament, però també d’altres sectors econòmics vinculats com la restauració i el comerç. La fins ara vicepresidenta de l’ATC fa un pas endavant i n’assumeix la màxima responsabilitat, amb idees noves però mantenint l’objectiu d’esprémer el potencial turístic de la destinació local


EL MARESME ES REAFIRMA COM UN DELS DESTINS TURÍSTICS PREFERITS DURANT L'ESTIU

Segons l'informe realitzat per la Diputació de Barcelona, el Maresme es consolida com un dels destins preferits de l'àrea de Barcelona.


La davallada del turisme a la nostra zona era previsible

Segons el professor de turisme del Tecnocampus de Mataró i de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol, Benet Maimí, qui ha reforçat la crida de la PIMEC d’un turisme de més qualitat.


La transformación digital llega a las oficinas de turismo

Whatsapp y Skype para atender a los viajeros, contenidos digitales, dispositivos auditivos, realidad virtual... 6 septiembre, 2018


La PIMEC diu que la millora de l’economia catalana passa per aconseguir un turisme de més qualitat

Segons la patronal, és la via per allargar la temporada turística i l’estacionalitat de l’economia a Catalunya, en bona part basada a l’activitat turística. És un dels missatges que la petita i mitjana empresa catalana llança després de conèixer les dades d’atur del mes d’agost que constaten una reducció del 4,2% respecte el 2017.


El “procés” passa factura a l’ocupació turística al Maresme

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha dit en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que el sector s’ha ressentit de la situació política catalana, de l’impacte del procés i dels fets de l’1 d’octubre, especialment dels que van tenir lloc a l’Alt Maresme.


 

RECONOCIMIENTO

El Faro de Calella ingresa en el salón de la fama del turismo


Santa Susanna instala un campo de Futbolgof como nuevo atractivo turístico

El Ayuntamiento de Santa Susanna (Maresme) ha tardado más de cinco años en poder recalificar unos terrenos agrícolas en desuso en la finca de Can Rosich, una zona junto a un albergue rural del mismo nombre, a pie de la sierra del Montnegre-Corredor, para instaurar un innovador atractivo turístico familiar en Catalunya, el Futbolgolf.


 

Les pernoctacions en hotels catalans cauen un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat 

El nombre de pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya van caure un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat, segons les dades de conjuntura turística hotelera publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

El descenso de la ocupación fuerza a los hoteles a frenar las subidas de precios

. Las tarifas apenas suben o bajan por el deterioro en Canarias y Cataluña
. El retroceso de turistas en Canarias obedece al repunte en Turquía o Egipto


Calella planteja exigir a les tour operadores tolerància zero amb l’incivisme i les drogues

L’alcaldessa Montserrat Candini ha traslladat al cònsol general d’Alemanya a Barcelona la necessitat que les empreses tour operadores del país germànic garanteixin la protecció i la salut dels menors a qui custodien durant les seves vacances. En concret, una de les peticions que li va fer en la reunió mantinguda aquest dijous és avaluar la possibilitat de generalitzat l’obligació que incloguin una clàusula de repatriació per actituds incíviques o pel fet d’estar en possessió de substàncies tòxiques. Un supòsit que algunes agències ja compleixen.


Propostes de rutes de cicloturisme tranquil pel Maresme

El Maresme és un territori que entrellaça el mar i la muntanya en el marc d’una orografia amable, ben diversificada i amb el referent del litoral visible des de totes les contrades. La comarca és també, sens dubte, un espai immillorable per deixar-s’hi perdre, a peu o en bicicleta.


Butlletí d'activitats Agost-2018

Si ets un apassionat/da de la fotografia i del Maresme, fes una foto d’algun racó de la comarca, puja-la als teus comptes d’Instagram o de Facebook i guanya fantàstics premis! Tens fins al 30 de setembre per fer-nos arribar el teu racó preferit!El Maresme es vol consolidar com a destí esportiu de referència arreu del territori

El Maresme potencia la seva aposta per consolidar-se com a destí esportiu de referència arreu del territori . El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat aquesta setmana el projecte Esport i Feina del Maresme. . El projecte, impulsat conjuntament amb la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme i executat a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.


 

La ‘Essència del Maresme’ un nuevo atractivo turístico

Que un turista pueda llevarse a casa el placer sensorial que ha vivido en el Maresme durante sus vacaciones, es el objetivo de la nueva fragancia ambiental ‘Essència del Maresme’ que ha lanzado el Consorci de Turisme y que se presentó su presidente, Joaquim Arnó, en el Passi Garden Home de Mataró. Para ello, ha contado con el prestigioso perfumista James J. Boyd, residente y “enamorado” de la comarca.


Calella destina part de la taxa turística a la promoció de l’aeroport de Girona-Costa Brava

Els ajuntaments de les destinacions turístiques de l’Alt Maresme i les comarques de Girona cooperaran en la promoció d’una de les principals portes d’entrada de turistes al territori. I ho faran a partir dels ingressos provinents de la taxa turística. En el cas de Calella, l’acord és per a l’exercici actual del 2018 i els dos següents del 2019 i 2020, i per un import anual de 18.236 euros.


Les Kellys creen un segell de qualitat per als hotels amb bones pràctiques laborals

Les cambreres de pis, les anomenades Kellys, volen premiar amb un segell de qualitat els hotels que tinguin cura de les seves condicions de treball. Aquest dimecreshan presentat la iniciativa al Parlament, pensada també per visualitzar les seves reclamacions; millor salari, però, sobretot, una càrrega de feina assumible.


 

Cancel.lació de Natalie Tours

L’operativa de xàrters de Natalie Tours tanca per sorpresa. L’operador turístic rus més important que opera a Espanya deixa centenars o milers de clients a les costes catalanes i d’altres destinacions que hauran de repatriar-se al seu país d’origen.


 

Els turistes valoren Calella amb un 8 sobre 10

Segons dades publicades a l’informe de la Diputació de Barcelona “Perfil i hàbits dels turistes a Calella 2017” més del 45% dels turistes que visiten Calella repeteixen i ho fan amb acompanyats amb una mitja de 4,2 persones. Així mateix, els turistes enquestats valoren el municipi amb un 8,0 sobre 10 i gairebé el 95% recomanaria el municipi a amics i familiars.


Catalunya afronta l’estiu amb l’expectativa de repetir les xifres rècord de turisme de l’any passat

S’espera una ocupació d’entre el 70 i el 95% malgrat la preocupació pel retorn de mercats competitius com Turquia, Tunísia o Grècia


 

La periodista de la guia de viatges en família ‘Kids Vakantiegids’ visita Calella

La vista s’ha organitzat per donar a conèixer les possibilitats que ofereix Calella en quant a destinació de turisme familiar.


 

El Festival Psycobilly Meeting es celebrarà del 3 al 9 de juliol i torna a la platja dels Pins

El Festival Psycobilly Meeting es celebra a Pineda del 3 al 9 de juliol i enguany torna a la platja dels Pins de Pineda. Anys enrere ja havien ocupat aquesta zona però degut a la manca de permisos, les darreres edicions es van celebrar a Can Xaubet. És l'edició número 26 i el festival està dins les trobades que es fan al Japó i Alemanya d’aquest estil musical, amb un públic jove.


 

Calella s’adhereix al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella

L’adhesió es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics ahir en la sessió ordinària del Ple Municipal celebrada ahir. Actualment, 15 municipis formen part d’aquest Consorci, entre ells, Alella, Cabrils, El Masnou o Premià de Mar.


 

Pineda estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub

Pineda de Mar estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub. Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. És un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.


 

Mallol deixarà la presidència de l’ATC

L’actual vicepresidenta i també empresària turística, Sònia Hernández, es perfila com la seva successora. Isabel Mallol ha confirmat que deixarà la presidència de l’ATC el pròxim mes de setembre després de 10 anys en el càrrec.


Isabel Mallol (Associació Turística de Calella): “Qualitat primer que quantitat”

Aquesta és l’aposta dels darrers anys per potenciar el turisme a Calella. Així ho defineix la Presidenta de l’Associació Turítica de Calella, Isabel Mallol, que avui al programa La Ciutat ha explicat que deixarà el càrrec el mes de setembre. Tot i que encara s’ ha de decidir, de moment, l’empresària i vicepresidenta, Sònia Hernández, es perfila com la seva successora.


 

La Junta Local de Seguretat de Calella prepara la campanya d’estiu

Es va reunir ahir i va estar presidida per l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui ha posat de relleu les dades que confirmen una disminució dels fets delictius, un 3% menys en l’últim any. Així mateix, Mossos d’Esquadra i Policia Local van exposar que la resolució dels delictes ha incrementat gairebé quatre punts i mig, i que les denúncies per infraccions a l’ordenança municipal de convivència han baixat un 4%.


Es celebra a Malgrat de Mar la 1a Jornada Gastroturística del Maresme

La 1a Jornada Gastroturística del Maresme es celebra aquest dijous a l'Arxiu Municipal de Malgrat on també hi participa l'Alcalde de Pineda Xavier Amor. Un dels objectius d'aquesta primera jornada és fomentar i potenciar els diferents tipus de turisme que la nostra comarca pot oferir.


Inauguren la Ruta de la Tourdera

El projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” neix de la voluntat pública de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d’un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d’Arbúcies, tal i com s’ha fet en altres rius molt importants, com en la “Ruta del Danubi” o la “Ruta del Roina” o, molt més a prop i més petit, amb el “Camí natural de la Muga” a l’Alt Empordà.


 

“La proximitat amb Barcelona i Girona és un al·licient més”

JORDI NOGUERA PRESIDENT DEL GREMI D'HOSTALERIA DEL MARESME

Amb la temporada ja areencada, el president dels hotelers fa una valoració positiva de les perspectives un cop superats els moments dificils derivats de l'1-0 a la comarca.


 

El Maresme va ser una de les principals destinacions turístiques del 2017

Segons una enquesta feta a turistes hostejats al Maresme, el perfil demogràfic va dibuixar una mitjana de 46,64 anys, dels quals un 31,50% eren espanyols i la resta estrangers. Dels turistes nacionals, un 6,03% residia aleshores a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que el 10,80% venia d’altres punts de Catalunya.


 

El sector turístic del Maresme aposta per promocionar nous productes turístics

El Maresme pot oferir nous productes turístics, mantenint l'esperit de l'anomenat «turista de sol i platja». El Consorci de Turisme del Maresme potencia les accions per millorar l’oferta turística actual.


 

El 47% dels turistes de les destinacions de la província de Barcelona repeteixen visita

Un nivell de fidelització elevat que es constata en l’últim estudi sobre el perfil turístic dels visitants de Barcelona ciutat i entorn durant el 2017. Amb tot, també creix el turista de primera visita, sis punts percentuals més que el 2016, que arriba amb vols de llarga distància.


L’ocupació hotelera pel 70.3 Barcelona creix gràcies a l’increment dels participants internacionals

Un 75% dels triatletes que han competit a la prova de mitja distància de la marca Ironman eren provinents de fins a 79 nacionalitats diferents. La presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, ha dit en una entrevista a l’Info Migdia que aquest augment dels participants internacionals ha contribuït a assolir uns nivells d’ocupació hotelera molt satisfactoris.


 

Santa Susanna se abre a Polonia, Lituania y Moldavia

Una delegación formada por una quincena de autoridades está de visita en el municipio de Santa Susanna (Maresme). Tras la participación del grupo de percusión Xqt’s Santa Susanna en el Festival Cultural de las Villas Hermanadas con Konin en Polonia, el alcalde de la ciudad de casi 80.000 habitantes, acompañado de miembros de su equipo visita el municipio del Maresme.


 

“S’ha de buscar un turisme sostenible i que generi riquesa”

BENET MAIMÍ CONSULTOR TURÍSTIC I DOCTOR EN ECONOMIA I TURISME
 
Aquest arenyenc (1960), que va ser diputat de CiU durant nou anys i que ara combina la consultoria i la docència a la universitat, avui modera les cinquenes jornades Ocitur al Tecnocampus


Barcelona lucha contra la oferta de pisos turísticos ilegales

El 16 de mayo el TecnoCampus acoge el congreso OCITUR en el que se abordará, entre otras cuestiones, la problemática de pisos turísticos sin licencia


 

La MNTA fa balanç amb 8000 espectadors i 1460 pernoctacions en hotels de Pineda

La Mostra Nacional de Teatre Amateur ha tingut més de 8.000 espectadors durant quatre dies i les companyies teatrals han fet 1460pernoctacions en hotels de Pineda. Com en edicions anteriors, la 16a edició de la Mostra ha comptat amb la participació de companyies i agrupacions teatrals procedents de fora de Catalunya, com Móstoles (Madrid), Alginet (València) i Mauvezin (França). Les dades s'han fet públique avui.


La despesa del turisme estranger continua en nivells de rècord a Catalunya

Durant el primer trimestre de l’any, la despesa total del turisme estranger a Catalunya ha assolit els 3.098 milions d’euros, un 10,4% més interanual, un xifra rècord.


Les platges dels Pescadors i La Riera aconsegueixen novament la Bandera Blava

La Platja dels Pescadors i la Platja de La Riera de Pineda ha estat guardonada amb la bandera blava 2018, segons ha anunciat la Generalitat.

 

Los hoteles piden eliminar cláusulas abusivas en distribución online

La sede del Gremi d’Hotels de Barcelona ha acogido este miércoles una sesión sectorial en el marco del III Congreso de la Micro, Pequeña y Mediana empresa de Cataluña 2018 que organiza Fepime Catalunyapor todo el territorio con más de 20 encuentros sectoriales y territoriales.

El Camí de Sant Jaume ja passa pel Maresme

La Via Marina és la primera ruta de pelegrinatge que recorre la costa mediterrània
El Maresme compta des d’aquest cap de setmana passat amb la primera via del Camí de Sant Jaume que permetrà als pelegrins gaudir de la costa mediterrània. Aquesta ruta uneix Girona amb Barcelona travessant la Costa Brava i el Maresme i pren el nom de Via Marina.


Aumentan los puestos de trabajo en actividades turísticas del Maresme


El Camí de Sant Jaume costaner passarà per Pineda en el seu ramal de costa

El Maresme comptarà properament amb un gran actiu turístic de renom internacional: la posada en funcionament del primer tram per la costa catalana del Camí de Sant Jaume. L’anomenada Via Marina entra a la comarca per Malgrat i arriba fins a Montgat, convertint-se en un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme amb bona part del seu recorregut al costat del mar.


 

Arriba “Catalunya, Hola Família”

Aquest cap de setmana, l’acció es fa a destinacions de costa i del 18 al 20 de maig a destinacions d’interior i muntanya

L’Agència Catalana de Turisme aposta per la promoció del turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics centrats en els nens. Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques per a les famílies -des de gimcanes a tallers o una festa ‘Holi’- i més de 220 empreses -del sector de la restauració, hoteler o empreses de lleure- oferiran paquets de descompte o tracte especial a les famílies.


 

 Cap de setmana d’activitats a Calella amb la campanya de turisme “Catalunya, Hola Família”

Del 20 al 22 la campanya de turisme “Catalunya, Hola Família” proposa més de 150 activitats lúdiques i culturals en dos caps de setmana. Les destinacions de costa celebren les activitats des de demà i fins diumenge, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig. En total i participen 24 destinacions turístiques.


Dos caps de setmana per descobrir els destins familiars

La iniciativa ‘Hola Família!’ mobilitza les 24 destinacions de turisme familiar amb activitats i descomptes

Les famílies a qui els agrada fer turisme a Catalunya, sigui al mar o a la muntanya, en un càmping o en un hotel, que s’apuntin les següents dates: el cap de setmana del 20 al 22 d’abril i el del 18 al 20 de maig. Són els escollits per promocionar les 24 destinacions de turisme familiar que hi ha a casa nostra (certificades per l’Agència Catalana de Turisme), i per aquest motiu municipis i empreses del sector organitzaran activitats i faran descomptes per tal de donar a conèixer el territori i les seves possibilitats.


Pineda s’ha adherit a la campanya de "Catalunya, Hola família!" amb el personatge Dragut

Pineda s’ha adherit a la campanya de "Catalunya, Hola família!" amb el personatge Dragut. Se celebrarà aquest dissabte i diumenge, 21 i 22 d'abril amb l'objectiu d'adreçar-se a les famílies. Una aplicació permetrà que els visitants puguin descobrir els éssers màgics que s’han associat a les diferents destinacions, similar a la coneguda aplicació de Pokémon Go. En el cas de Pineda hauran de trobar el pirata Dragut i ho podran fer amb diverses activitats lúdiques i culturals relacionades amb la temàtica de pirates. En el cas de Pineda hi participen l'Hotel Promenade, l'hotel Alegria Pineda Splash i el Càmping Sènia Caballo de Mar.


 

Pineda promociona el turisme familiar al B-Travel

Pineda té un any més un stand a la fira de turisme de Barcelona, B-Travel, dins l'espai Costa de Barcelona Maresme. Fins diumenge Barcelona acull una nova edició de la Fira B-Travel, un certamen on hi ha destinacions turístiques d'arreu del món, i la Costa del Maresme té una presència destacada. Pineda hi porta el Baby Center, que farà d'espai singular per mostrar l'oferta turística de la població, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonès, que també ha remarcat que fa cinc anys que Pineda és al B-Travel.


El Maresme participa a la Fira B-Travel

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme estarà present a la nova edició de la Fira B-Travel que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril a Fira de Barcelona. La nostra comarca estarà representada per la marca Costa Barcelona i es situarà a l’espai de la Diputació de Barcelona.


 

L’EUHT Sant Pol, planter dels millors professionals del món de l’hoteleria i el turisme

’hotel-escola santpolenca manté l’aposta per la internacionalització un cop complerts els cinquanta anys de la seva posada en funcionament i reconeguda ara com un dels 50 millors centres universitaris del món de l’hoteleria i el turisme. Una trajectòria de prestigi que avui ha analitzat el seu director, Lluís Serra, en una entrevista al programa La ciutat de Ràdio Calella TV. Ha explicat que una de les claus del seu èxit com a institució formativa han estat els propis alumnes. S’enorgulleix que per les seves aules hagin passat xefs amb estrelles de la Guia Michelin, consellers d’empreses turístiques com el Grup Melià o fins i tot responsables d’innovació del Celler de Can Roca.


 

El Camino de Santiago tendrá la primera ruta mediterránea de la Península

  • Recorre la antigua Vía Augusta, unirá Girona con Barcelona pasando por la Costa Brava y el Maresme y se denominará Vía Marina del Camino de Santiago.

El Maresme contará próximamente con un gran activo turístico de renombre internacional: la puesta en funcionamiento del primer tramo por la costa catalana del Camino de Santiago. La llamada Vía Marina entra en la comarca para Malgrat de Mar y llega hasta Montgat, convirtiéndose en un trazado único de este camino de peregrinación que permitirá a los visitantes disfrutar de la costa de la comarca del Maresme y de la belleza de las diversas poblaciones que encontrará a su paso, ya que buena parte de su recorrido es plano junto del mar.


 

“Catalunya, Hola Família!”

Catalunya promou el turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics amb activitats per a nens.

Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques i més de 220 empreses oferiran descomptes o tracte especial a les famílies.

Entre els municipis que hi participaran hi ha Malgrat, Santa Susanna, Pineda, Calella, Blanes i Lloret.


 

La Setmana Santa obre la temporada turística amb vista a una bon estiu

ls Gremi d'Hoteleria del Maresme xifra en prop del 70%-80% l'ocupació hotelera durant la Setmana Santa a la comarca. Les primeres valoracions eren millors potser el temps ha provocat una davallada en el nombre de reserves. També cal destacar que alguns hotels tenen tancat per reformes, un fet que passa a Pineda però també a Calella entre altres poblacions.


 


El Maresme inaugurarà el 29 d'abril el nou tram del Camí de Sant Jaume

El proper 29 d’abril s’inaugurarà el tram del Camí de Sant Jaume que recorre tota la Costa del Maresme. Es tracta d’un recorregut únic d’aquest camí ancestral que ressegueix tots els quilòmetres de costa de la comarca. La ruta del Camí de Sant Jaume formarà part del projecte global de rutes i senders del Maresme i s'ha demanat finançament als fons europeus FEDER.


 

L’ocupació hotelera per Setmana Santa al Maresme ronda el 90%

Els hotelers del Maresme, atents al temps

Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha reconegut que les previsions aquest any venen molt marcades per la climatologia i per l’onada de fred que s’està registrant aquests dies previs a la Setmana Santa.


 

Nuevo récord Guinness por cocinar una tonelada de alcachofas en menos de una hora

Más de doce mil alcachofas han sido necesarias para alcanzar los 1.150 kilos de peso y lograr así el record Guinness a la mayor horneada. Se lo propusieron dos empresas locales de Pineda, Josper y Pura Brasa. La primera especializada en hornos y la segunda en servir alcachofas a la brasa a sus clientes. Pusieron la logística y lo prepararon todo para conseguir hoy una marca única y sin precedentes en todo el mundo.


 

La ocupación hotelera en Semana Santa en el Maresme ronda el 90%

La mayor afluencia se detecta en hoteles de cuatro estrellas | Las previsiones vienen marcadas por la meteorología

Los establecimientos hoteleros de la costa en el entorno de Barcelona estos días están atentos a la información meteorológica sobre la evolución del tiempo para asegurar una mejora de las previsiones de empleo.


 


El Maresme es converteix en la comarca de la província de Barcelona amb més empreses i entitats adherides al segell Biosphere

Un total de 40 empreses i entitats de la comarca reben aquesta identificació atorgada per l'Institut de Turismo Responsable (ITR)


98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

La primera etapa començarà i acabarà a Calella

 La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 19 al 25 de març, tindrà la millor participació possible amb figures com Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Rigoberto Urán, Warren Barguil o Fabio Aru, entre molts altres.


El Maresme líder en pernoctaciones hoteleras


Las comarcas de Barcelona recibieron 12 millones de turistas en 2017

La demanda ha crecido un 3% respecto a 2016, pese a que frenó tras los atentados terroristas y el tenso otoño político


 

El Maresme, el Baix Llobregat i el Garraf, líders en pernoctacions hoteleres a l’entorn de Barcelona durant el 2017

Ho recull ‘l’Informe de Resultats de l’activitat turística a Barcelona 2017, ciutat i província’, presentat per part de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la capital catalana.


 

El director general de Turisme afirma que el sector està “camí de la recuperació” després del 17-A i de l’1-O

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha afirmat que el sector està “camí de la recuperació” després d’un 2017 marcat pels atemptats terroristes del 17-A i pels fets de l’1-O.


La nova web 'visitpineda.com', una oficina de turisme al món virtual

Amb aquestes paraules, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, s'ha referit a la nova web que s'ha presentat en un acte aquest dilluns a la tarda al Centre Innova de Pineda. El nou portal turístic, www.visitpineda.com és molt visual i atractiu, inclou informació sobre Pineda, els allotjaments, la restauració i el comerç, així com de propostes d'activitats i experiències.


 

“És aviat per dir si hi haurà davallada del turisme espanyol”

El director general de Turisme afirma que la sensació en molts departaments és que s’ha perdut ritme en el desenvolupament de l’activitat i que si no es corregeix en breu tindrà efectes també en la temporada turística.

Bono creu que és un repte actuar a Barcelona perquè és molt difícil condicionar els fluxos dels visitant.


 

El Maresme és la comarca més internacional de l’entorn de Barcelona pel que fa a l’origen dels visitants

Segons l’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017, el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat turística tant en termes d’oferta com de demanda.


 

Una empresa calellenca presentarà la seva app al Mobile World Congress

Guestmate és l’aplicació que ha desenvolupat la start-up calellenca homònima. L’empresa assistirà aquesta setmana al Mobile World Congress per presentar la seva plataforma, que neix amb l’objectiu d’ajudar al sector turístic a adaptar-se als temps actuals oferint-los canals de relació i de venda amb els seus clients, tant actuals com futurs.


 

La FAGEM gestiona a Pineda i l'Alt Maresme el programa d'inserció laboral 30PLUS

La FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, ha presentat les activitats d'aquest 2018 al Centre Innova de Pineda. Entre les activitats, destaca un programa d'inserció laboral per a persones entre 30 i 45 anys.


Aprovada inicialment l’Ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

L’Ordenança Municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic de Calella va quedar aprovada inicialment a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada ahir. Va ser gràcies als vots favorables del PDeCAT, ERC, PSC i ICV i amb les abstencions del PP i de la CUP.


 

Tàndem de Canet i Berga per atraure turisme metropolità

Iniciativa imaginativa la que han posat en marxa els municipis de Berga (Berguedà) i Canet (Maresme) en l’àmbit de la promoció turística. Les dues poblacions comparteixen una prova pilot per atraure visitants de l’àrea metropolitana fora de la temporada d’estiu. La campanya, batejada com a Esplèndid, convida a visitar Canet o Berga entre els dies 26 de febrer i 4 de març, i la despesa que es faci en allotjaments, restaurants, comerços i activitats d’oci quedarà acumulada perquè pugui ser gastada gratuïtament en l’altre poble durant el període comprès entre el 12 i el 18 de novembre.


L’impacte de l’Ironman a Calella, objecte d’estudi al Tecnocampus

Calella ha sigut el tema principal d’una conferència al Tecnocampus. El tècnic de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, ha exposat als alumnes del grau de Turisme l’impacte d’esdeveniments esportius en la gestió i promoció de destinacions turístiques, com és el cas de l’Ironman a Calella.


 

Pineda ha participat per tercer any consecutiu al Saló de Vacances de Brussel·les

Pineda ha participat per tercer any consecutiu al Saló de Vacances de Brussel·les amb l'objectiu de promocionar i consolidar el mercat belga.


El futuro del turismo pasa por el patrimonio cultural

La Agència Catalana de Turisme quiere promover un turismo sostenible y arraigado al patrimonio catalán con la proclamación del año del Turisme Cultural en Catalunya


 

El último trimestre de Catalunya empaña el récord de turismo en España

España recibió en diciembre la visita de 4 millones de turistas internacionales, un 0,2% menos que en el mismo mes de 2016, según los datos que ha hecho públicos este jueves el Instituto Nacional de Estadística (INE). El conjunto del Estado recibió en total más de 81 millones de turistas a lo largo de todo 2017, un 8,6% más mientras que Catalunya sigue como comunidad líder con la llegada de más de 19 millones de turistas extranjeros, un 5% más que en el ejercicio anterior.


 

El nombre de turistes supera els 19 milions de persones en el 2017, el 5% més que l’exercici anterior

El nombre d’estrangers que van visitar Catalunya en el conjunt de l’any 2017 va sumar 19.046.720 persones.


 

El Maresme es promociona amb un nou vídeo de Costa de Barcelona-Maresme

Costa de Barcelona Maresme ha creat un vídeo promocional de la comarca del Maresme.


 

El Ple aprova per unanimitat declarar el Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat declarar el Festival Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic. La primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, va explicar que els assistents s'allotgen en un 70% a Pineda i fan una aportació econòmica important al municipi. Alhora, va destacar les dades d'una enquesta de la Diputació que recull el nivell de satisfacció amb la organització del Festival i amb Pineda.


 

Santa Susanna anuncia candidatura per ser seu d’una xarxa europea de rutes en bicicleta

El municipi de Santa Susanna fa un pas més per consolidar una oferta turística més enllà del sol i la platja. Aprofitant que el 2017 va oficialitzar el segell de Destinació Turística Esportiva, aquest matí l’Ajuntament ha anunciat que formalitzarà aviat la candidatura per esdevenir seu de trobada de l’Eurovelo 2018 .


 

El Consorci de Turisme del Maresme presenta el Pla d’Acció 2018 a Arenys de Mar

Entre altres objectius, cal destacar la consolidació del traçat del Camí de Sant Jaume que travessa tot el Maresme i intentar que pugui introduir-se dins el pròxim Xacabeo del 2021.


 

Les pernoctacions hoteleres tanquen el 2017 amb un creixement del 2,7%, tot i un quart trimestre de descensos

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) indiquen que en el 2017 a Catalunya es van registrar 57.0062.886 pernoctacions, cosa que va suposar 1.512.265 nits contractades més que en el 2016, el 2,72%.


 

Calella es el tercer destino turístico más conocido de las comarcas de Barcelona

Un estudio de la Diputació de Barcelona concluye que Calella es el tercer destino más conocida de las comarcas de Barcelona después de Montserrat y Sitges. La siguen el Montseny y Castelldefels.


 

El mercat espanyol se situa en el primer lloc del rànquing de pernoctacions a Calella

Segons les estadístiques d’ocupació de la temporada passada, el percentatge de turistes de l’Estat espanyol que han arribat de vacances a Calella ha augmentat un 6,92% respecte a l’any anterior (23,51% el 2017 i 16,59% el 2016), situant-se com a primer mercat de procedència dels turistes que visiten la ciutat.


 

El Maresme acull el 30% de les estades turístiques de la Demarcació de Barcelona

Rècord de turistes estrangers a Catalunya el 2017; més de 19 milions, un 5,5% més que el 2016.


 

El Museo del Turismo obtiene el sello de equipamiento turístico familiar

La Agència Catalana de Turisme distingue a Calella por las visitas familiares teatralizadas que se realizan en el centro como ejemplo de buena práctica.


 

El sector turístico prevé moderar el crecimiento en 2018

El sector turístico está eufórico en la semana de su gran cita anual, Fitur, con afluencia masiva, y tras cerrar un nuevo año récord con 82 millones de turistas extranjeros.


Catalunya no tiene en Fitur el peso que tiene en el turismo en España

Catalunya es la comunidad autónoma que más turistas extranjeros recibe en España, uno de cada cuatro turistas que visitan el Estado español recala en territorio catalán.


Calella es promociona a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Avui ha començat la 38ª edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, i encapçalant la delegació local hi ha l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.


 

Calella es promociona a una fira alemanya sobre cicloturisme i senderisme

La cita s’ha celebrat a la població d’Stuttgart i és una de les més importants d’Europa destinada al públic final. Calella hi ha participat sota el paraigües de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme, aprofitant l’espai paral·lel dedicat als amants de la pràctica esportiva a l’aire lliure.


 

Bones perspectives per al negoci turístic aquest 2018

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme, Jordi Noguera, confia que la pròxima temporada turística confirmarà la tendència a l’alça quant a l’ocupació que s’ha experimentat en els últims anys.


 

El 72% de las empresas turísticas españolas prevé aumentar su facturación este año

El 72% de los empresarios del sector del turismo de España espera que la facturación de sus compañías aumente en 2018, más de la mitad de ellos por encima del 5%, según recoge el avance del informe Perspectivas España 2018 - Edición Turismo que ha realizado KPMG en colaboración con la CEOE.


 

El Maresme cuenta con 60 puntos alternativos de información turística

La joya El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha entregado las placas a varias empresas y establecimientos que actúan como puntos de información.


Calella fa parada als Països Baixos en la seva gira per fires turístiques

La destinació local ha estat present a la fira Sneak Preview que anualment organitza l’operador Solmar Tours a la ciutat d’Eindhoven. És una fira que visita el públic final, al qual se li ha presentat l’oferta específica sobre turisme familiar i esportiu.


 

Santa Susanna endreça el planejament urbanístic del 82

La Revisió no contempla cap creixement i pretén reservar nous espais per a equipaments i complementar la zona hotelera.

L'Ajuntament impulsa la participació ciutadana i recull les propostes dels sectors.


 

L’Hotel Kaktus Playa podria tenir fins a 5 estrelles l’any vinent

L’hotel Kaktus està reformant les seves habitacions amb l’objectiu de pujar de categoria. Actualment, és un hotel de 3 estrelles superior, però amb els canvis que estan realitzant esperen augmentar el nombre d’estrelles.


Ser una destinació turística intel·ligent, el repte de Calella

Elabora un full de ruta amb un pes cabdal de la tecnologia que permetrà arribar a més públic i millorar l'experiència del visitant sense oblidar el ciutadà.

Preveu fins a quaranta accions a desenvolupar progressivament.


 

L’ocupació hotelera augmenta un 1% durant el mes d’octubre a Calella

Els allotjaments de Calella han registrat, durant el mes d’octubre, un augment de l’ocupació del 1,09% respecte l’any passat, arribant a situar-se al 37,15%.


 

El Maresme s’enfila fins al primer lloc en nombre de turistes

La Diputació calcula en 1,2 milions els visitants del 2016 i situa la comarca com la destinació capdavantera de la zona, després de Barcelona ciutat


El CCM proposa als ajuntaments impulsar una gestió integral dels pisos turístics

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha proposat als ajuntaments de la comarca impulsar una gestió integral dels habitatges d'ús turístic de tots els municipis.


 


El Maresme limpiará el fondo marino de todas sus playas


 

SANTIAGO GARCIA-NIETO NOU PRESIDENT DE LA CONFECAT

 La decisió ha estat presa per unanimitat en el decurs de l’assemblea extraordinària de l’entitat


 

La Oficina digital e interactiva de Turismo de Pineda atiende más de 9.000 visitantes

Telefónica y el Ayuntamiento de Pineda de Mar han compartido en la Jornada ‘El turista es Digital’ el impacto que ha supuesto en la vida turística del municipio la nueva Oficina de Turismo, la primera completamente digital e interactiva de Catalunya y la más avanzada del Estado.


 

Santa Susanna alarga la temporada turística con 3.000 jugadores de petanca


Calella participa per primera vegada en una fira de turisme a Itàlia

Calella ha participat per primera vegada, presencialment, en una fira de turisme a Itàlia. La nostra ciutat va estar present a l’stand de l’Agència Catalana de Turisme a la fira TTG Incontri, celebrada el passat cap de setmana a la ciutat italiana de Romini.


 

El Gremio de Hostelería del Maresme celebra el 40 aniversario de su fundación

La actual Junta Rectora del Gremio celebró el pasado 21 de septiembre esta efemérides con la organización de un acto académico en el Museo del Turismo y una comida de celebración en el Hotel Bernat II de Calella


El Maresme ha tingut més d'1 milió de pernoctacions turístiques aquest estiu

Aquest estiu, hi ha hagut 1,1 milions de pernoctacions del sector turístic al Maresme i l'ocupació ha arribat a màxims del 93% segons l'Institut d'Estadística de Catalunya.


 

Calella celebra el Dia Mundial del Turisme

Calella celebra el Dia Mundial del Turisme inaugurant l’exposició “Turisme Responsable” al Museu del Turisme.


Calella celebra el Dia Mundial del Turisme amb una nova exposició al MUTUR sobre turisme responsable

Avui s’inaugura l’exposició ‘Turisme Responsable’ al Museu del Turisme de Calella que s’organitza amb la col·laboració de l’Escola Superior de Turisme Sant Ignasi en el marc del Dia Mundial del Turisme.


El CCM vol unificar el producte turístic comarcal "per ser de primer ordre"

Aquest dimarts, el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Maresme presentarà als alcaldes una proposta per unificar un producte turístic comarcal i poder rebre ajuts europeus. El cost és de 4 milions d'euros.


 

L’ empresariat turístic està amatent a la situació política de Catalunya

Els empresaris turístics no veuen, de moment, amb preocupació la imatge que aquests dies es projecta de Catalunya amb el procés independentista, sobretot les d’ahir en què Barcelona es presentava al món amb la policia entrant a la Generalitat, amb detencions i amb concentracions pacífiques.


Montserrat Candini davant dels empresaris turístics: “Plantarem cara a la turismefòbia”

L’alcaldessa de Calella ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a la diada del Gremi d’Hoteleria del Maresme que s’ha fet aquest matí migdia al Museu del Turisme.
Candini ha mostrat el suport de l’administració al sector a la vegada que ha demanat corresponsabilitat.


El Gremi d’Hostaleria aposta per millorar la comercialització

Millorar la comercialització per enfortir la destinació turística del Maresme. Aquest és un dels grans objectius a assolir pel Gremi d’Empresaris d’Hostaleria.


El Gremi d’Hostaleria del Maresme celebra el seu 40è aniversari a Calella

L’actual Junta Rectora del Gremi commemorarà aquesta efemèride amb un acte acadèmic al Museu del Turisme i un dinar de celebració a l’Hotel Bernat II, a Calella el dijous 21 de setembre.


Costa de Barcelona

Los hoteleros del Maresme celebran los 40 años del gremio

El Gremio de Hostelería del Maresme (costa norte de la provincia de Barcelona) celebrará el 40 aniversario de su fundación este jueves 21 de septiembre en la localidad de Calella. En este sentido, ha organizado una jornada profesional por la mañana para debatir sobre la evolución del sector turístico y un posterior almuerzo, donde se entregarán varias distinciones.


Turismo

Santa Susanna pionera en señalización inteligente para los turistas digitales


 

Prova pilot de neteja del fons marí a Santa Susanna i Malgrat

Aquest iniciativa es podria implementar a tota la costa del Maresme de cara l’any que ve.


 

El gasto de los turistas extranjeros crece un 16% en julio, hasta los 11.900 millones

El acumulado de los siete primeros meses de 2017 suma 49.119 millones, un 15,1% más


 

Calella registra una ocupació turística del 97 per cent aquest estiu

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha avançat a Ràdio Calella Televisió que l’ocupació turística a la ciutat ha estat del 97 per cent aquest estiu que estem a punt de tancar. Recordem que ahir vam saber que Catalunya ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016.


 

Catalunya rep 11,2 milions de turistes internacionals fins al juliol

Catalunya consolida el seu lideratge com a receptora de visitants estrangers. El territori ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016. Segons les dades publicades ahir per l’INE, l’institut espanyol d’estadística, el mes de juliol Catalunya va ser de nou el territori de l’Estat que més visitants estrangers va rebre, amb un pes del 24,3% sobre el total (amb 2,6 milions de turistes).


“Cero cancelaciones” en Barcelona tras los atentados

 El Ayuntamiento habla de normalidad durante la primera semana aunque insiste que es pronto para dar cifras definitivas


 

COYUNTURA TURÍSTICA EN CATALUÑA TRAS LOS ATENTADOS DE BARCELONA Y CAMBRILS

 

 Estos últimos días hemos sufrido una situación dura y difícil que ha dejado una enorme tristeza en el conjunto de la sociedad.


 

Turismo: una industria frágil

Los atentados del jueves 17 de agosto en Barcelona y Cambrils han sacudido al conjunto de la sociedad catalana y española. Sus terribles consecuencias afectaron en primer lugar a las víctimas y sus familiares, pero pueden en adelante tener también otros efectos. En ese contexto, parece lógico interrogarse sobre de qué manera afectarán los ataques terroristas a una industria como la turística, que es clave en la recuperación de la economía españo


 

Els atemptats terroristes no castiguen el sector turístic de l’Alt Maresme

Els moviments inicials a les primeres hores posteriors als atacs feien presagiar que es podria donar un escenari d’anul·lacions massives, però finalment la normalitat es va imposar i el nombre de cancel·lacions va ser mínim


 

Nueva ruta jacobea

El camino de Santiago se extiende hasta el Maresme


"Cancelaciones menores"

Barcelona estima que por ahora el impacto del atentado en la economía local es leve


 

L’ATC xifra en un 5% les cancel·lacions de reserves com a conseqüència de l’atemptat

La presidenta de l’Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, xifra en un 5 per cent les cancel.lacions de reserves a causa de l’atemptat a Barcelona. Mallol considera que després de l’impacte incial per la situació, en pocs dies, es tornarà a l’ocupació habitual per l’època. Precisament demà, aquesta associació té previst reunir-se amb el gremi d’hosteleria per fer anàlisi de les dades


 

Els atemptats no condicionen el turisme de l’Alt Maresme

 

L’anul·lació de reserves és menor i l’ocupació manté els nivells de l’any passat

 Els turistes, però, passen més temps a l’hotel i no fan tantes excursions a Barcelona

 Els municipis reforcen les mesures de seguretat


Les reserves hoteleres a l’Alt Maresme aguanten l’impacte dels atemptats terroristes

En els últims dies s’han registrat cancel·lacions puntuals de les reserves en hotels de l’Alt Maresme, segons ha confirmat el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme en declaracions a Ràdio Calella TV. Jordi Noguera assegura que després de l’impacte inicial dels atacs terroristes i el lògic temor que això va provocar en tots els ciutadans; el pas de les hores ha permès que s’hagi recuperat la normalitat, també entre turistes i estiuejants.


CEHAT manifiesta su repulsa más absoluta por el atentado terrorista en barcelona


 

El Gobierno insta a la Abogacía del Estado a denunciar la turismofobia

  • Esta decisión ha sido tomada tras los actos violentos contra autobuses turísticos, bicicletas de alquiler o pintadas en Cataluña y Baleares

El Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital ha instado a la Abogacía General del Estado a adoptar las medidas necesarias para denunciar los ataques contra intereses turísticos en Cataluña y Baleares, y a personarse en las diligencias ya abiertas, ha informado este jueves ese departamento ministerial.


El Maresme planeja obrir un tram del camí de Sant Jaume que recorri la costa

Prendrà el nom de Via Marina, i anirà de Malgrat de Mar a Montgat passant per tot el litoral de la comarca. Al nord, continuarà per la Selva fins a Lloret de Mar, i al sud enllaçarà amb els tram ja existent. A més, es planifica un ramal central que anirà de Mataró, passant per Granollers i arribant a Monistrol. El projecte parteix de la idea inicial de la Federació d’Amics del Camí de Sant Jaume a Catalunya i que s’ha fet pròpia el Consorci de Turisme del Maresme, que l’entén com un atractiu turístic de primera dimensió.


L’ocupació turística al Maresme creix tímidament respecte el 2016

L’enquesta flaix sobre ocupació que acaba de presentar la Diputació de Barcelona situa en el 0,5% l’augment que s’ha registrat al conjunt de la comarca durant el mes de juliol. El creixement va ser superior durant la primera quinzena (1,81%), que a la segona (0’76), segons les dades dels establiments hotelers. Amb tot, l’índex d’ocupació assoleix nivells més que notables, fragant el 90% de l’oferta disponible.


Vila lloa la gestió de Calella per evitar la turismofòbia

 Transmet als empresaris la necessitat de continuar treballant per l'exel-lència i la qualitat dels serveis

 El sector li demana solucions efectives contra els actes vandàlicas que "malmeten" la imatge de Catalunya a l'exterior


Santi Vila: “Els hotels de Calella aposten per un turisme de poder adquisitiu més alt”

 Reduïr el nombre de places hoteleres i apostar perquè siguin més confortables per atraure turisme de més alt poder adquisitiu. És una de les propostes que els hotelers li han traslladat al conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat en la visita que ha fet avui a Calella. Santi Vila s’ha entrevistat amb els resposnables d’alguns dels establiments de la ciutat per abordar els resptes de futur en la gestió del turisme.


Impuls a l’habitatge turístic compartit per regular l’oferta de les plataformes

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, preveu que el pròxim mes d’octubre el Govern aprovi el decret de reglament de turisme


El Conseller Santi Vila visita avuí Calella

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, visita avuí Calella per conèixer els hotels de la ciutat i parlar amb els empresaris del sector turístic.


España recibió 36,3 millones de turistas hasta junio, un 11,6% más

 Según el INE


Conveni Interprovincial del sector de la industria d'Hostaleria i Turisme de Catalunya

En el marc de la reunió que va mantenir el 27 de juliol, la Comissió  negociadora, formada per representants de FeSMC-UGT, CCOO i de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, es va arribar a un preacord verbal del Conveni Interprovincial del sector de la industria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya, que restarà pendent de signar per les corresponents organitzacions en la propera reunió.


Butlletí d'informacions d’interès pel sector turístic del Maresme - juliol 2017

 Visites de premsa i familiarització


TURISME

Els hotelers preveuen bona ocupació a l’agost a la costa

 El sector preveu que a la Costa Brava sud vorejaran la plena ocupació els primers quinze dies

 Al juliol es compleixen les previsions a la costa, però en canvi hi ha hagut creixements a l’interior


Calella registra la segona població estacional positiva més alta del Maresme

Només per darrera de Santa Susanna, una altra de les destinacions turístiques per excel·lència de la comarca.


 

Santa Susanna innova amb panells turístics

Santa Susanna va presentar ahir als mitjans de comunicació i al sector hoteler una prova pilot per posar en marxa una senyalització intel·ligent per als turistes.


El Consell Comarcal del Maresme edita una guia sobre les 55 platges de la comarca

Es localitzen al llarg del litoral i s’hi indiquen els serveis que ofereix cadascuna d’elles. L’objectiu és orientar al visitant i al resident perquè pugui gaudir del que és un dels principals atractius turístics del Maresme.


Sant Jordi Boutique Hotel *****   

Benvolguts/des

El Sant Jordi Boutique Hotel de Calella es presenta en societat.


El Secretari General de la Organització Mundial del Turisme, Sr. Taleb Rifai, Visita Calella

Rifai: “Calella està en el camí perfecte en com ha de progressar, està al costat correcte de la història”


L’OMT ‘beneeix’ el museu i el model turístic de Calella

 El secretari general de l’organisme mundial lloa l’evolució d’aquest fenomen social cap a la sostenibilitat


 Consulta el estado de las playas de Catalunya en tiempo real

El visor permite navegar por todo el litoral y obtener información detallada sobre el estado del mar, la temperatura o los servicios de cada playa


Pineda hissa les banderes blaves i presenta les platges temàtiques en la Festa d'Estiu

 Pineda ha celebrat la Festa d'Estiu a les platges aquest diumenge amb activitats per a tota la família a les platges dels Pescadors, dels Pins, de la Riera i de Poblenou. El programa d'activitats d'estiu gratuïtes i obertes a tothom ja és en marxa i també i la segona edició del Baby Center, a la Platja dels Pescadors, així com l'espai Mini Beach, on s'ofereixen tallers, activitats i jocs d'aigua cada dia, i festa de l'escuma els divendres.


Quaranta anys al servei de l’hostaleria

 EL GREMI D’HOSTALERIA DEL MARESME CONTINUA TREBALLANT PER DONAR SUPORT ALS EMPRESARIS DEL SECTOR


El turismo contribuye a la recuperación de toda la provincia de Barcelona

  • Un informe de la Cambra de Comerç y la Diputación confirma la mejora económica en todas las comarcas en el 2016


Comença el Psycobilly Festival que atrau a Pineda 5000 turistes de tot el món

4 July 2017 - 

El Psycobilly Meeting Festival 2017 reunirà 5000 turistes vinguts d'arreu del món. Pineda acull el Festival Psycobilly Meeting, que arriba a la edició número 25. Aquest festival és el més antic d’Europa i competeix directament amb les trobades que es fan al Japó i Alemanya d’aquest estil musical.


Butlletí d'informacions d'interès pel sector turístic del Maresme

Maig- Juny 2017

Viatges de premsa i familiarizació (*Organisats per Diputació de Barcelona)

Maig

·   *Mercat Benelux - Vam rebre a un blogger belga que la seva motivació principal del viatge a la demarcació era conèixer-la a través de reptes. Així doncs, va visitar la comarca fent ús d'una bicicleta i un GPS. Repte superat! ?


ASSEMBLEA GENERAL

El passat 21 de juny es va celebrar en el Gremi a les 16.00h l'Assemblea General, amb la següent ORDRE DEL DIA:


Bones perspectives d'ocupació hotelera per la temporada d'estiu

27 June 2017 -Radio Pineda

La ocupació hotelera a l'Alt Maresme pot fregar el ple aquest estiu. El sector pensa que les previsions són molt bones tal i com ja va passar el 2016.


L’estiu podria dur ocupacions que vorejarien el ple absolut

El sector es mostra convençut que la temporada pot superar la de l’any passat que ja va aconseguir nivells molt bons

El mercat rus es revifa després d’uns anys de letargia i el britànic augmenta tot i l’amenaça del Brexit


El passeig marítim de Pineda podrà obrir per Sant Joan a vianants, ciclistes i banyistes

Ho ha confirmat aquest dilluns al migdia l'Ajuntament de Pineda. El regidor d'Urbanisme i Grans Projectes, Jordi Masnou, ha assegurat a Ràdio Pineda que podran «complir l'objectiu anunciat d'obrir el passeig i connectar els trams que van malmetre els temporals del passat hivern».Les previsions apunten a un increment del turista britànic aquest estiu

El pes del turisme britànic s’ha incrementat de manera considerable des de l’any passat fins ara a destinacions com Calella. Un dels factors que expliquen aquest increment és l’establiment de vols procedents del Regne Unit fins a l’aeroport de Girona. Una aposta de l’empresariat turístic de l’Alt Maresme que des d’un primer moment ha comptat amb el suport de l’administració.


El Gremi d’Hostaleria del Maresme i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar signen un conveni de col·laboració

El conveni vol afavorir, entre d’altres, un intercanvi acadèmic i institucional entre les dues entitats


Les reserves turístiques per aquest agost són pràcticament del 90 per cent

L’ocupació turística per aquest estiu serà d’un 90 per cent de mitjana als mesos de juliol i agost. Una xifra similar a l’estiu del 2016 segons ha avançat el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera, en declaracions a l’InfoMigdia de Ràdio Calella Televisió.

 


La reputació online de les platges del Maresme és bona tot i que encara hi ha molta feina a fer segons un estudi de la Diputació

La reputació «online» de les platges de la demarcació de Barcelona és bona tot i que encara hi ha molta feina a fer. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi de la Reputació Online a les platges de la Demarcació de Barcelona que s’ha presentat aquest matí al Far de Calella.Platges amb bona nota però encara poc visibles a internet

Un estudi de la Diputació confirma que el litoral turístic del Maresme té molt poca presència a les xarxes i a les plataformes que creen tendència. El visitant estatal és qui dona una nota més baixa i fa pitjors valoracions


Ràdio Calella Televisió

El Maresme recapta el 40% de la taxa turística de la província

Els establiments d’allotjament de la comarca van recaptar gairebé 2,53 milions d’euros en concepte de l’impost sobre les pernoctacions, popularment conegut com la taxa turística. Es va implantar a finals del 2012 i el tribut es destina a la promoció turística, part del qual es gestiona des de les pròpies destinacions.


Entrevista Joaquim Arnó, president del Consorci Costa del Maresme 

Estretament lligat al Maresme i amb una llarga trajectòria política, Joaquim Arnó presideix el Consorci Costa del Maresme des del 2015. L’exalcalde de Caldes d’Estrac i expresident del Consorci de Viles Termals de Catalunya és una persona amb molta iniciativa, acostumat a treballar cercant sinèrgies i amb una àmplia visió comercial que trasllada a la seva feina.


TURISME

Bona premsa

Un reportatge al prestigiós ‘The Guardian’ recomana als turistes visitar el Maresme

L’autor prefereix el tram entre Caldes i Sant Pol


Calella convence como destino de calidad a los profesionales del turismo

Con el objetivo de dar a conocer el rico patrimonio gastronómico, natural, arquitectónico, cultural, comercial, deportivo y social, la Diputació de Barcelona, bajo la marca “Barcelona es mucho más”, ha organizado la “Costa Barcelona Week”, diez días para que profesionales del turismo de todo el mundo puedan disfrutar de más de 100 actividades y propuestas turísticas y descubrir las comarcas del Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental y Vallès Oriental.


Pilarín Bayés crearà la nova imatge del segell de Turisme Familiar

És un dels distintius que l’Agència Catalana de Turisme ha atorgat a Calella, entre d’altres destinacions, per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar.


Deu dies per potenciar el turisme de costa a Barcelona

La Diputació organitza del 12 al 21 de maig un centenar d'activitats en el marc de la Costa Barcelona Week

 La iniciativa promou el Maresme, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Vallès


Nou platges i tres ports esportius del Maresme obtenen la bandera blava

La platja Canet de Canet de Mar perd la distinció de qualitat que tenia l'any passat

També cau de la llista de ports guardonats el CN Arenys de Mar


La Inspección de Trabajo desoye al Supremo y exige el registro horario

¿Tienen las empresas la obligación de llevar a cabo un registro diario de las horas de trabajo de sus empleados?


TURISMO

El turista catalán y español aumenta en el Maresme

El 60% de los visitantes proceden de otros países | El turista autóctono supone el 69% del turismo nacional


Projecte Accelera el Creixement

Inici presentació de candidatures de la sisena edició


El turisme ja dóna feina a més maresmencs que abans de la crisi

Durant el 2016 el sector va emplear 14.000 persones al Maresme, un 13% més que l'any 2008


El turisme genera un 13% més d'ocupació, però temporal

Les xifres del Consell Comarcal revelen en els últims cinc anys una recuperació del sector, que l'any passat va donar feina a 14.167 persones

Un 86% dels contractes són temporals i els sindicats alerten de la precarització


 NOTÍCIA- Hotel Alhambra de Santa Susanna

El Hotel Alhambra de Santa Susanna cumple 50 años, 5 décadas dedicadas al turismo, la restauración y el ocio de clientes de todas partes del mundo, convirtiéndolo en uno de los establecimientos más antiguos y a la vez más modernizado de la costa.


Calella apuesta por el turista catalán de proximidad

El mercado interior ha mostrado un incremento del 178,46% en cuanto a pernoctaciones el último año


L’ocupació del sector turístic maresmenc supera en gairebé un 13% la d’abans de la crisi

L’ocupació en el sector turístic maresmenc creix. Les dades recollides a l’informe “Activitats turístiques. Situació laboral” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren


El turismo emplea a 14.000 personas en el Maresme 

Un 13% más que antes de la crisis | Sólo un 14% de los contratos son indefinidos


“Somos un hotel de 5 estrellas que no ha perdido su carácter familiar

 

El Hotel Sant Jordi de Calella acaba de inaugurar una profunda remodelación que le ha permitido alcanzar la categoría de cinco estrellas. Para conocer qué ofrece a sus clientes, hablamos con Josep Maria Corrales, propietario del establecimiento.


Calella impone una moratoria de un año para apartamentos turísticos

El Ayuntamiento de Calella regula el uso de estos establecimientos con un nuevo Plan Especial


Els ajuntaments es queden amb la meitat de la recaptació de la taxa turística

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat que els ingressos de la taxa turística es reparteixin al 50% entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments. També ha aprovat una modificació de les tarifes que afectarà als creuers i als habitatges turístics.


El sector turístic afronta amb optimisme la temporada 2017

 

Una Setmana Santa amb bon temps deixa una ocupació turística que frega el ple a la costa, l’interior i el Pirineu.


Un nou model de propietat turística 

 

L'aparició d'habitatges d'ús turístic ha deixat de ser un fet puntual i anecdòtic als municipis i en els darrers anys ha agafat una embranzida que ha enganxat en fals més d'un ajuntament.


L’Alt Maresme frega el ple complet per Setmana Santa

 

L’ocupació turística de la Setmana Santa ha estat una de les millors dels últims deu anys. Fins i tot es parla de rècord de visitants.

A la nostra zona el Gremi d’Hosteleria del Maresme situa les xifres en un 93%


Rècord turístic a les comarques de l'entorn de Barcelona

 

Van rebre 4,5 milions de visitants, un 16% més que el 2015

També va pujar, un 7,35%, el nombre de pernoctacions, tot i que la durada mitjana de l'estada es va escurçar de 5,2 a 4,9 nits per persona 


Una Setmana Santa amb ocupacions superiors al 90%

 

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme confien en les contractacions de l'últim moment per mantenir les dades de l'any passat

Augmenten els establiments que aprofiten la festa per obrir les portes ja a la nova temporada